ROLAND GARROS

Η Σάκκαρη τα θέλει όλα ή τίποτα

Η Μαρία Σάκκαρη πανηγυρίζει τη νίκη της κόντρα στη Σοφία Κένιν στο Roland Garros
Η Μαρία Σάκκαρη πανηγυρίζει τη νίκη της κόντρα στη Σοφία Κένιν στο Roland Garros 2021 AP PHOTO/THIBAULT CAMUS

Ο Κώστας Χολίδης γράφει για την Μαρία Σάκκαρη η οποία επιβεβαιώνει διαρκώς πως της αρέσουν τα δύσκολα αφού κάθε φορά που βρίσκεται κόντρα σε αθλήτρια Top-10 σεληνιάζεται.

Δεδομένα η Σάκκαρη στην μέχρι τώρα καριέρα της έχει αποδείξει ότι της αρέσουν τα δύσκολα. Γι' αυτό οι αναμετρήσεις με αθλήτριες που βρίσκονται στο Top-10 αποτελούν ξεχωριστή πρόκληση για εκείνη.

Αυτό επιβεβαιώθηκε και το απόγευμα της Δευτέρας. Η Σοφία Κένιν δέχτηκε για δεύτερη φορά μέσα σε λίγους μήνες το Σακ - ατάκ και δεν κατάλαβε από που της ήρθε. Η Μαρία Σάκκαρη μπήκε με την ρακέτα στα δόντια, ήταν κυριαρχική και έπνιξε την αντίπαλό της η οποία δίχως υπερβολή έμοιαζε φοβισμένη.

Γενικότερα η Αμερικανίδα δεν είναι στην καλύτερή της κατάσταση, όμως αυτό δεν μειώνει στο ελάχιστο την επιτυχία της Μαρίας Σάκκαρη, η οποία ήταν σαρωτική στη μεγαλύτερη διάρκεια του παιχνιδιού.

Το σημαντικότερο ήταν ότι έδειξε την κυριαρχία που θέλει να έχει πάνω στο κορτ, ανέλαβε εκείνη πρωτοβουλίες και ουσιαστικά δεν άφησε κανένα περιθώριο στην Αμερικανίδα αντιπαλό της.

Μεγαλώνει τη λίστα

Γενικότερα, το εντυπωσιακό με την περίπτωσή της είναι πως τα πάει εξαιρετικά παίζοντας κόντρα στις καλύτερες αθλήτριες. Η επικράτηση κόντρα στην Κένιν ήταν η 13η νίκη απέναντι σε αθλήτρια Top10 σε σύνολο 40 αναμετρήσεων. Αν προσθέσουμε και εκείνες τις νίκες με αθλήτριες που είχαν βρεθεί κάποια στιγμή στην καριέρας τους στο Top-10, αλλά δεν ήταν την περίοδο που αναμετρήθηκαν μαζί της φτάνουν στις 34 νίκες σε 82 ματς.

Από το 2017 και μετά έχει τουλάχιστον μία επικράτηση κόντρα σε Top-10 αθλήτρια, φέτος μετρά ήδη τρεις και εάν συνεχίσει έτσι μπορεί να φτάσει στην καλύτερη επίδοσή της η οποία ήταν το 2019 όταν και μέτρησε πέντε νίκες!

Κόντρα στην Κένιν η Μαρία Σάκκαρη πέτυχε την δεύτερη νίκη της απέναντι σε αθλήτρια που βρίσκεται στο Νο5 της Παγκόσμιας κατάταξης προσθέτοντας ένα ακόμα παράσημο.

Αν όλα τα παραπάνω δεν σας φτάνουν να προσθέσουμε και ότι αυτή ήταν η πέμπτη διαδοχική νίκη της κόντρα σε Top-5 αντιπάλους. Είχαν προηγηθεί εκείνες κόντρα στις Μπέντσιτς (Αγία Πετρούπολη) και Σβιτολίνα (Οστράβα) το 2020, στην Κένιν (Άμπου Ντάμπι) και φυσικά στην Οσάκα το 2021.

Ψάχνει το βήμα παραπάνω

Μπορεί η ίδια να δήλωσε πως είχε σιχαθεί το τένις μετά τη Ρώμη, όμως τα αποτελέσματα της φέτος δεν δικαιολογούν τέτοια απογοήτευση και ίσως να το κατάλαβε και η ίδια.

Βλέπετε, η Μαρία Σάκκαρη έχει φτάσει ήδη τις 20 νίκες μέσα στη σεζόν και δεδομένα θα ξεπεράσει την καλύτερη της επίδοση η οποία είναι οι 31 νίκες το 2019! Όπως γίνεται εύκολα αντιληπτό η Σάκκαρη πραγματοποιεί την κορυφαία της σεζόν μέχρι τώρα, νιώθει καλά, απλά θέλει περισσότερα.

Πλέον, όπως τραγουδάει και η αγαπημένη της Άννα Βίσση, τα θέλει όλα ή τίποτα. Κάτι που φάνηκε και από τις δηλώσεις της. Όπου όλα βάλτε τίτλους και συμμετοχές στους τελικούς. Μπορεί να ακούγεται τραβηγμένο, αλλά δεν είναι.

Η Μαρία Σάκκαρη είναι μακράν από τις πλέον γυμνασμένες αθλήτριες, δουλεύει συνεχώς για να προσθέσει κι άλλα στοιχεία στο παιχνίδι της και όταν έχει καθαρό μυαλό κάνει σπουδαία πράγματα στο κορτ.

Άλλωστε, όταν καταφέρνει μέσα στα ματς να βγαίνει αλώβητη από στιγμές όπου τίποτα δεν της πηγαίνει όπως θέλει, έχει αποδείξει ότι διαθέτει τόσο τα ψυχικά, όσο και τα σωματικά αποθέματα για να ανατρέψει οποιαδήποτε συνθήκη της παρουσιαστεί.


TAGS ROLAND GARROS ΜΑΡΙΑ ΣΑΚΚΑΡΗ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ