ROLAND GARROS

Κένιν - Σάκκαρη 0-2: Έγραψε ιστορία, η ασταμάτητη Μαρία προκρίθηκε στις "8" του Roland Garros

Η Μαρία Σάκκαρη πανηγυρίζει την πρόκρισή της στα προημιτελικά του Rolland Garros
Η Μαρία Σάκκαρη πανηγυρίζει την πρόκρισή της στα προημιτελικά του Rolland Garros PHOTO CREDITS: AP PHOTO/THIBAULT CAMUS

Η Μαρία Σάκκαρη έγραψε ιστορία επικράτησε 2-0 σετ της Σοφία Κένιν και προκρίθηκε στα προημιτελικά του Roland Garros. Έγινε η πρώτη Ελληνίδα που τα κατάφερε μέχρι στις 8 ενός Grand Slam. Παίζει με την Σβιόντεκ.

Η Μαρία Σάκκαρη δεν λέει να σταματήσει να εντυπωσιάζει με τις εμφανίσεις της στο φετινό Roland Garros. Την Δευτέρα (7/6) πέτυχε την 4η συνεχόμενη νίκη της στο Παρίσι και προκρίθηκε για πρώτη φορά στην καριέρα της, σε προημιτελικό Grand Slam διοργάνωσης. Εκεί την περιμένει η 19χρονη Πολωνή και περυσινή πρωταθλήτρια, Ίγκα Σβιόντεκ.

Παράλληλα, έγραψε ιστορία, καθώς έγινε η πρώτη Ελληνίδα στην Open Era, που καταφέρνει να περάσει στην τελική “8αδα” ενός Major. Επίτευγμα που δεν κατάφεραν να φτάσουν στις καριέρες τους ούτε, η Λένα Δανιηλίδου, ούτε η Αγγελική Κανελλοπούλου.

Η 25χρονη Ελληνίδα “σκόρπισε” τη Νο5 τενίστρια στην παγκόσμια κατάταξη και περυσινή φιναλίστ στο Roland Garros, Σοφία Κένιν και έστειλε απειλητικό μήνυμα τίτλου, στις εναπομείνασες αθλήτριες του ταμπλό. Μέσα σε μόλις 68 λεπτά αγώνα, η Μαρία επικράτησε με 6-1, 6-3.

Η αναμέτρηση με την Κένιν δεν χρίζει σπουδαίας ανάλυσης. Στο court υπήρχε μια τενίστρια, κι αυτή ήταν η Μαρία Σάκκαρη. Δεν θα μπορούσε να φύγει από το Suzanne Lenglen με κάτι λιγότερο από την πρόκριση.

Παίζοντας εξαιρετικό τένις και ούσα ιδιαίτερα σταθερή καθ’ όλη τη διάρκεια του ματς, η Μαρία εκμεταλλεύτηκε τα πάμπολλα λάθη της αντιπάλου της και “έκλεισε” εμφατικά τον αγώνα.

Η Ελληνίδα πρωταθλήτρια κέρδισε 30/50 πόντους πίσω από το σερβίς της, αφήνοντας την Κένιν να φτάσει μόλις σε ένα break και αφού την “πλήγωσε” ανεπανόρθωτα ως receiver, την ανάγκασε να κερδίσει μόλις… τέσσερα games σε ολόκληρο τον αγώνα.

Δεν έμεινε ποτέ πίσω στο σκορ, έχοντας από την αρχή του αγώνα τον έλεγχό του και με χαρακτηριστική άνεση, πανηγύρισε τη σπουδαιότερη νίκη της μέχρι τώρα καριέρας της. Μέχρι την επόμενη.

Αυτήν ήταν η 20η νίκη της Μαρίας μέσα στο 2021 και μόλις η 8η στη χωμάτινη σεζόν. Μετά τις Ζαβάτσκα, Παολίνι και Μέρτενς, η Κένιν μπήκε στη λίστα με τα “θύματα” της Sakk-Attack στο Παρίσι.

Πηγή: Tennis24.gr

TAGS ROLAND GARROS ΜΑΡΙΑ ΣΑΚΚΑΡΗ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ