OPINIONS

Πίσω από τις λέξεις κρύβεται ο… Δημήτρης

Πίσω από τις λέξεις κρύβεται ο… Δημήτρης

Ο Γιάννης Σκόκας διαβάζει πίσω από τις λέξεις και τα θραύσματα που γέμισε το "τριφύλλι" μετά το σκάσιμο της βόμβας από τον Δημήτρη Γιαννακόπουλο. Διαβάστε όλες τις τελευταίες εξελίξεις και μια ανάλυση των δεδομένων.

Μου το είχε πει ένας φίλος μεσοβδόμαδα αλλά ομολογώ ότι δεν έδωσα σημασία γιατί είχα άλλα σοβαρότερα πράγματα στο μυαλό μου. «Ετοιμάσου» ήταν η λέξη που είχε χρησιμοποιήσει αλλά το πέρασα στα ψιλά. Οταν έσκασε σαββατιάτικα η πληροφορία που θέλει τον Δημήτρη Γιαννακόπουλο να προετοιμάζει την είσοδο του στην ΠΑΕ , έκανα τον συνειρμό αλλά πλέον ήταν αργά.


Δεδομένου πάντως ότι δεν έχει περάσει και αρκετός καιρός από την ημέρα που ο ιδιοκτήτης της ΚΑΕ είχε δηλώσει πως δεν προτίθεται να εμπλακεί στο ποδοσφαιρικό Τριφύλλι, γίνεται αντιληπτό ότι η εν λόγω φημολογία προκάλεσε μια αρχική σύγχυση.

Με το πέρασμα της ώρας ωστόσο το θολό τοπίο άρχισε να ξεκαθαρίζει κάπως. Όχι πως υπάρχει καθαρή εικόνα αλλά τουλάχιστον έγινε σαφές ότι δεν πρόκειται για τις γνωστές… παπάτζες που κατά καιρούς κυκλοφορούν και ανακυκλώνονται από τα ΜΜΕ.

Ποια είναι τα δεδομένα μας ως τώρα; Η διαρροή της πληροφορίας από το περιβάλλον της οικογένειας Γιαννακόπουλου, η έμμεση επιβεβαίωση της είδησης μέσα από το σχετικό ρεπορτάζ που αναρτήθηκε σε ιστοσελίδα φίλα προσκείμενη στον Δημήτρη και φυσικά, λίγο αργότερα, η δήλωση του ιδίου , που ναι μεν δεν θέλησε να μπει σε λεπτομέρειες αλλά έδειξε ότι είναι έτοιμος για τη δραστηριοποίησή του στην ΠΑΕ.

«Είμαι θετικός αλλά τις επόμενες ημέρες θα υπάρξει ενημέρωση. Κάντε λίγη υπομονή» σχολίασε λακωνικά, τιμώντας προφανώς τις σπαρτιατικές ρίζες του, δίνοντας όμως κι ένα στίγμα για τις προθέσεις του.

Θεωρώ πάντως ότι στην προσπάθεια αποκρυπτογράφησης της επικείμενης δραστηριοποίησης του Δημήτρη στην ΠΑΕ, μας βοηθούν λίγο περισσότερο, οι προσεγμένες γραμμές που δημοσιεύτηκαν στο ρεπορτάζ ιστοσελίδας με απόχρωση… Γιαννακόπουλου και αναφέρουν επί λέξει τα εξής: «Ο ιδιοκτήτης της πράσινης ΚΑΕ σκέφτεται πολύ σοβαρά το ενδεχόμενο εισόδου του και στην ΠΑΕ Παναθηναϊκός, γι' αυτό και πληροφορίες αναφέρουν ότι μέσα στο επόμενο 15νθήμερο θα συναντηθεί με τον πρόεδρο της ποδοσφαιρικής ομάδας, Γιάννη Αλαφούζο, ώστε να του καταθέσει συγκεκριμένη πρόταση».

Πάμε να… μεταφράσουμε λοιπόν. 1ον: Μας λέει το κείμενο ότι ο Δημήτρης «σκέφτεται πολύ σοβαρά το ενδεχόμενο εισόδου», κάτι που σημαίνει ότι το έχει σχεδόν αποφασίσει. Διαφορετικά το θέμα θα διαψευδόταν άμεσα…

2ον: Γίνεται λόγος για «είσοδό του και στην ΠΑΕ Παναθηναϊκός». Κι αυτό το και αποσαφηνίζει την αρχική σύγχυση που προκλήθηκε. Διότι δεν ήταν λίγοι εκείνοι που ανησύχησαν ότι πρόκειται να αφήσει το μπάσκετ για το ποδόσφαιρο. Επί του παρόντος λοιπόν δεν φαίνεται να υπάρχει κάτι τέτοιο στο μυαλό του.

3ον: Αναφέρεται στο ίδιο κείμενο ότι «μέσα στο επόμενο 15νθήμερο θα συναντηθεί με τον πρόεδρο της ποδοσφαιρικής ομάδας, Γιάννη Αλαφούζο, ώστε να του καταθέσει συγκεκριμένη πρόταση». Τι σημαίνει αυτό; Οτι ουσιαστικά έχει έτοιμη την πρότασή του και είναι θέμα ημερών η συνάντηση με τον Αλαφούζο. Να είστε σίγουροι άλλωστε ότι αν δεν υπήρχε έτοιμο πλάνο, το θέμα δεν θα διέρρεε. Δεν αποκλείεται επίσης να ήθελε να μετρήσει και λίγο τις αντιδράσεις του κόσμου προτού προχωρήσει…

Από την άλλη πλευρά, οι πρώτες πληροφορίες από την ΠΑΕ αναφέρουν ότι ο Γιάννης Αλαφούζος δεν είχε ενημέρωση σχετικά με την πρόταση Γιαννακόπουλου. Ούτε του έγινε κάποια κρούση τις προηγούμενες ημέρες, ούτε και ακολούθησε κάποιο σχετικό τηλεφώνημα μετά την δημοσιοποίηση του θέματος. Ο πρόεδρος της ΠΑΕ έμαθε τις… ειδήσεις από τα ΜΜΕ που δημοσιοποίησαν την πρόθεση εμπλοκής του Δημήτρη Γιαννακόπουλου. Παρ’ όλα αυτά, ίδιες πηγές αναφέρουν ότι στην ΠΑΕ βλέπουν με καλό μάτι την κίνηση του Δημήτρη μολονότι ακόμη δεν γνωρίζουν τίποτα συγκεκριμένο. Εδώ και μήνες άλλωστε ο Αλαφούζος καλεί σε βοήθεια τις Παναθηναϊκές δυνάμεις, αφού προσπαθεί μόνος του μαζί με τον απλό κόσμο να κρατήσουν όρθιο τον σύλλογο.

Γι’ αυτό και οι κύκλοι της ΠΑΕ ανέφεραν ότι «περιμένουμε με μεγάλη μας χαρά την βοήθεια της οικογένειας Γιαννακόπουλου στην προσπάθεια για την ανασυγκρότηση του Παναθηναϊκού μας». Αν μη τι άλλο είναι θετικό ότι προτού καν καθήσουν στο ίδιο τραπέζι, οι δυο πλευρές δείχνουν καλή διάθεση…

Οπως επίσης είναι σημαντικό πως εδώ και αρκετό καιρό ο Αλαφούζος με τον Γιαννακόπουλο έχουν αναθερμάνει τις σχέσεις τους μετά από εκείνη τη διαμάχη που είχε προκύψει (μάλλον) για τα φάρμακα! «Περασμένα ξεχασμένα» λένε και οι δυο πλευρές και μακάρι να ισχύει, διότι ο πληγωμένος Παναθηναϊκός δεν αντέχει άλλη διχόνοια, άλλη εσωστρέφεια, άλλο εμφύλιο. Αντιθέτως, ο σύλλογος στην κατάσταση που έχει περιέλθει σήμερα, έχει ανάγκη από τη βοήθεια ισχυρών Παναθηναϊκών.

Και ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος δεν είναι απλά ένας ισχυρός (οικονομικά) Παναθηναϊκός, αλλά είναι και ένας άρρωστος Παναθηναϊκός, κάτι που εγγυάται πως, εφόσον μπει στην ΠΑΕ, θα δώσει και την ψύχη του για να επιστρέψει η ομάδα στην κορυφή. Κι επί του παρόντος, εμένα τουλάχιστον, αυτό μου αρκεί…

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ