OPINIONS

Eσιέν, Εκι και γκοοοοοοοοοοολ!

Eσιέν, Εκι και γκοοοοοοοοοοολ!
Έκι Γκονσάλες INTIME SPORTS

Ο Γιάννης Σερέτης γράφει για το 3-1 επί του ΠΑΣ Γιάννινα, τον παχουλό Γκονζάλες και τον Γκανέζο μέσο που πλησιάζει στο Κορωπί.

Σούπερ θεαματικό ματς που θα ξεχαστεί ταχύτατα ήταν το Παναθηναϊκός – ΠΑΣ Γιάννινα 3-1. Θα ωφελήσει, όμως, τους Πράσινους που «ξεμπούκωσαν» με 28 (!!!) τελικές προσπάθειες, τρία γκολ, δύο υπέροχα σουτ του Ζέκα και του Νίνη στα δοκάρια, πολλούς ωραίους συνδυασμούς και χαμένες ευκαιρίες.

Σαν ένα δροσιστικό αναψυκτικό πριν από τον καύσωνα των αμφίρροπων πλέι οφ που είναι προγραμματισμένο (αν δεν αλλάξει στην κλήρωση της Τρίτης) να ξεκινήσουν την επόμενη (!!!) Τετάρτη. Δέκα (!!!) ημέρες μετά την τελευταία αγωνιστική σεζόν. Ναι μωρή Σουπερλιγκάρα, τρέλανέ μας κι άλλο - μπορείς!

Τι θα κάνουν δέκα μέρες οι παίκτες του Παναθηναϊκού, του ΠΑΟΚ, του Αστέρα και του Ατρόμητου; Ξέρω ‘γω; Θα σκέφτονται τον τελικό Ολυμπιακός – Ξάνθη κι αν μπορεί ο Κλέιτον να νικήσει τον Τσόρι. Διότι αν σηκώσει την κούπα η Ξάνθη, ο τελευταίος των πλέι οφ μένει στον καναπέ του και θα γίνει… χαμός στα 12 παιχνίδια!

Παρένθεση περί Σούπερ Λίγκας τέλος. Είτε υπάρχουν δεσμεύσεις με τη Nova, είτε όχι, το «διάλειμμα» δέκα ημερών για τους 100 ποδοσφαιριστές και τους 150 εργαζόμενους των 4 ομάδων είναι «αφρικανικό». Όχι «ευρωπαϊκό». Αφού δεν προβληματίζονται οι ομάδες για το ότι ο 4 των πλέι οφ θα κάνει διακοπές… 10-15 ημερών λόγω προετοιμασίας ενόψει β΄ προκριματικού γύρου του Europa League, τι να πούμε εμείς;

Συνεχίζουμε περί Πανάθας. Το ματσάκιον θα μπορούσε να κυλήσει τελείως διαφορετικά αν α) ο ΠΑΣ ήταν πιο εύστοχος στο α’ μέρος, β) ο Στιλ δεν είχε κέφια και γ) ο Αναστασίου δεν άλλαζε το 4-3-2-1 σε 4-2-3-1 όταν είδε τα ζόρια και το αμυντικό αλαλούμ παντού. Και στο κέντρο της άμυνας με Κουτρουμπή – «Τριάντα» και στον κεντρικό άξονα όπου ο (MVP) Τάσος Λαγός έτρεχε για όλους και στις πτέρυγες, όπου κυρίως ο Τσάβες από αριστερά και δευτερευόντως ο Ακόστα από δεξιά, άνοιγαν πληγές. Ο κόουτς έφερε τον Ζέκα δίπλα στον Λαγό, άλλαξε σε 4-2-3-1 το «Christmas tree» (4-3-2-1), έφερε τον Πράνιτς αριστερά και τον Νίνη «δεκάρι» πίσω από τον Καρέλη και ο Παναθηναϊκός, αφού ξεπέρασε ανώδυνα την γιαννιώτικη «καταιγίδα» του 25λεπτου 20’-35’ (τέσσερις αναπάντητες διαδοχικές ευκαιρίες και «εεεεεεε» από την κερκίδα), ισορρόπησε στο τελευταίο δεκάλεπτο του πρώτου ημιχρόνου.

Η αλλαγή και ο τρομερός ΠΑΣ

Eσιέν, Εκι και γκοοοοοοοοοοολ!
Παναθηναϊκός πανηγυρική INTIME SPORTS

Ανασυντάχθηκε στην ανάπαυλα, μπήκε με θέρμη και ζήλο στο β΄ μέρος, έβαλε τον τολμηρό ΠΑΣ στα καρέ του για 20 λεπτά, είχε δοκάρι – δύο γκολ – δύο ευκαιρίες, «καθάρισε» τον αγώνα. Δεν ήταν τόσο εύκολο όσο φαίνεται. Εναντίον του πληρέστατου (πλην Τζημόπουλου) ΠΑΣ, ο οποίος είχε χάσει τον στόχο ελέω μιας επιπλέον «αυτοκτονίας» Χριστοβασίλη (αν ήμουν ο Γιάννης Πετράκης, δεν θα έμενα με μια διοίκηση που με «πρόδωσε»), χωρίς Μπεργκ, Πέτριτς, «Σίφο», Ταυλαρίδη, Νάνο, Ατζαγκούν. Εναντίον του ΠΑΣ που χθες ηττήθηκε για πρώτη φορά από ομάδα της πρώτης οκτάδας. Επίτευγμα ανεπανάληπτο για τα Γιάννενα και χίλια μπράβο στην ομάδα που δεν έχασε από Ολυμπιακό, ΠΑΟΚ, Αστέρα, Ατρόμητο, Ξάνθη, Παναιτωλικό!!!

Δεν πήρε τον «έξτρα» πόντο για τα πλέι οφ ο Παναθηναϊκός, αλλά έφτιαξε το κέφι του και αυτό είναι πιο σημαντικό από έναν βαθμουλάκο. Επίσης πιο σημαντικό είναι το κέφι του Κλωναρίδη, του Νίνη, του Λαγού, του Μπούρμπου, η αρχηγική αφοσίωση του Ζέκα, η αδιαμφισβήτητη περίοδος φόρμας του Καρέλη (13 γκολ από… 0 με την ρωσική Αμκαρ πριν από δύο χρόνια), τα λεπτά συμμετοχής του Χουχούμη, που ελπίζω να μην αφήσει την ευκαιρία χαμένη και του χρόνου να κερδίσει (μόνο επάξια ασφαλώς!) τη θέση από τον Νάνο. Για να διεκδικήσει και μια θέση στην εθνική Ελλάδας, καθώς Μαζουακού, Ρατς ως γνωστόν δεν διαθέτουν ελληνικό διαβατήριο, ο Χοσέ Χολέμπας μεγαλώνει και θα μείνουμε μόνο με τον σταθερά ανερχόμενο «Στάφυ» και τον Τζαβέλλα, εφόσον ο Γιαννούλης βρίσκεται… κάπου στον Ολυμπιακό.

Ο «Hulk», το χρέος και η μεταγραφή

Eσιέν, Εκι και γκοοοοοοοοοοολ!
Παναθηναϊκός πανηγυρική INTIME SPORTS

Αν είχε πετύχει το γκολ στο 45’ ο «Hulk», θα θυμόμασταν το χθεσινό ματς για το πιο εντυπωσιακό τέρμα της σεζόν, ακριβώς στο φινάλε της. Δείτε στα highlights πώς περνά από 4 παίκτες και πλασάρει με το αριστερό στην καλύτερη στιγμή του Δημήτρη Σωτηρίου που αντικατέστησε τον άτυχο Μάρκο Βελλίδη.

Δεν τα κατάφερε ο Καρέλης διότι ακόμη χρειάζεται «τριβή» με το δεξί, παρότι στην τελική προσπάθεια έδειξε εφέτος αξιοσημείωτη βελτίωση. Κι έτσι, τον αγώνα θα τον θυμόμαστε περισσότερο για τον παχουλό πια Εκι, που ήρθε για να τιμηθεί και να διακανονίσει το χρέος των 1,2 εκατ. ευρώ που του έχει επιδικαστεί από την FIFA. Ισως και για κουβέντα «μανατζερικής» συνεργασίας. Διότι τελικά υπάρχουν χρέη και από την περίοδο Βαρδινογιάννη (δεν ξέρουμε ακόμη τι έχει γίνει με την πορτογαλική εφορία του Καραγκούνη από τη μεταγραφή του 2007…), τα οποία προφανώς υποτίμησε η «πολυμετοχικότητα» και τώρα καλείται να καλύψει ο «μνημονιακός» Παναθηναϊκός.

Ναι, βρε. Αυτός ο «μνημονιακός», που την ίδια στιγμή προσφέρει 2,3 εκατ. ευρώ (μαζί με την εφορία) ετησίως στον Μίκαελ Εσιέν! Απίστευτο ε; Αληθινό όμως! Κι αν την αποδεχτεί ο πρώην καταπληκτικός αυτός ποδοσφαιριστής (πολύ πιθανό να ξέρετε), μην αναρωτηθείτε γιατί είπε το «ναι» από τον… Μάιο στον Παναθηναϊκό, παρότι είναι ελεύθερος και μπορεί να περιμένει για περισσότερες – ίσως και καλύτερες από κάθε άποψη – προσφορές. Θα του έχει πει τα καλύτερα ο – αγαπημένος του - Ζοσέ Μουρίνιο για τον Panathinaikos. Δυο νίκες – δυο ήττες μετρά ο «Special One» απέναντι στην πιο επιτυχημένη ελληνική ομάδα στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Η δεύτερη ήττα, δε, στο Μιλάνο, με Σαριέγκι, Γκούμα, Μάντζιο, Νίλσον, Γκαλίνοβιτς, Σιμάο, Βύντρα, Σπυρόπουλο και λοιπούς υποτιμημένους παίκτες, ίσως να του κόστισε και μια κούπα το 2009, όταν αποκλείστηκε από την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ που ηττήθηκε εύκολα στον τελικό από την Μπάρτσα. Δεν πειράζει, την πήρε τον επόμενο χρόνο…

Follow me on Twitter: Seretinio

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ