STOIXIMAN SUPER LEAGUE

Παναθηναϊκός-ΠΑΣ Γιάννινα 3-1

Παναθηναϊκός-ΠΑΣ Γιάννινα 3-1
INTIME SPORTS

Ο Παναθηναϊκός κέρδισε τον ΠΑΣ Γιάννινα με 3-1 δείχνοντας και πάλι δυο πρόσωπα ενώ έσπασε το αήττητο της ομάδας των Ιωαννίνων κόντρα στις ομάδες της πρώτης οκτάδας. Τρεις διαφορετικούς σκόρερ είχε το τριφύλλι.

Το τρίποντο που του έδωσε την δεύτερη θέση αλλά δεν άλλαξε κάτι στην βαθμολογία των πλέι οφ κατέκτησε ο Παναθηναϊκός επικρατώντας την Κυριακή του ΠΑΣ Γιάννινα με 3-1. Οι πράσινοι δείχνοντας και πάλι δυο πρόσωπα μπόρεσαν να φτάσουν στη νίκη χάρη στο δεύτερο 45λεπτο όπου παρουσιάστηκαν πιο σοβαροί.

Έτσι επικράτησαν του "Άγιαξ της Ηπείρου" ο οποίος γνώρισε την πρώτη του ήττα από ομάδες της πρώτης οκτάδας. Ο Παναθηναϊκός με τη νίκη αυτή τερμάτισε στην δεύτερη θέση μετά την ισοπαλία του ΠΑΟΚ στη Νέα Σμύρνη και ο ΠΑΣ στην έκτη μετά την ισοπαλία του Ατρόμητου στην Καλλονή.

Ο Παναθηναϊκός παρατάχθηκε στον αγωνιστικό χώρο της Λεωφόρου με μια αλλαγή σε σχέση με την αναμέτρηση κόντρα στην Κέρκυρα καθώς ο Λαγός πήρε τη θέση του τιμωρημένου Ατζαγκούν και οι υπόλοιποι δέκα ήταν όσοι είχαν ξεκινήσει και στο ματς με τους "Φαίακες". Σε αντίθεση ο ΠΑΣ είχε κάποιες αλλαγές σε σχέση με το παιχνίδι της προηγούμενης αγωνιστικής κόντρα στον Εργοτέλη.

Το καλό ήταν πως και οι δυο ομάδες κατέβηκαν στον αγωνιστικό χώρο με σκοπό να παίξουν καλό ποδόσφαιρο και χωρίς άγχος και αυτό είχε ως αποτέλεσμα να προσφέρουν γκολ και θέαμα.

Το τριφύλλι έδειξε δυο πρόσωπα καθώς μπήκε δυνατά στο παιχνίδι και μέχρι το είκοσι λεπτό είχε την υπεροχή αλλά μετά είχε ένα νεκρό εικοσάλεπτο.

Αυτό είχε ως αποτέλεσμα οι δυο ομάδες να σκοράρουν από ένα γκολ και να χάσουν σωρεία ευκαιριών και οι δυο για κάτι καλύτερο το οποίο όμως δεν ήρθε για κανέναν εκ των δυο.

Στο δεύτερο 45λεπτο όμως ο Παναθηναϊκός είχε την υπεροχή του αγώνα και σε αντίθεση με το πρώτο ημίχρονο ήταν πιο αποτελεσματικός καθώς βρήκε πιο εύκολα τον δρόμο προς τα δίχτυα και μπόρεσε να κάνει δυο γκολ.

Σε αντίθεση ο ΠΑΣ δεν είχε τόσο καλή απόδοση όσο στο πρώτο ημίχρονο, δεν απείλησε τους πράσινους και έτσι ήρθε η ήττα και η 6η θέση μετά τα αποτελέσματα της 34ης αγωνιστικής.

Η ταυτότητα του αγώνα

Γήπεδο: "Απόστολος Νικολαϊδης"

Διαιτητής: Ανδρέας Παππάς (Αθηνών)

Βοηθοί: Χρ. Μαγιάννης (Άρτας), Λεων. Φραγκιαδάκης

Παναθηναϊκός (Αναστασίου): Στιλ, Μπούρμπος, Κουτρουμπής, Τριανταφυλλόπουλος, Λαγός, Ζέκα, Πράνιτς (76' Δώνης), Νίνης (80' Ταυλαρίδης), Καρέλης, Κλωναρίδης (63' Ντίνας).

ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ (Χάβος): Βελλίδης (40' Σωτηρίου), Στρούνα, Μπέριος, Μιχαήλ, Ναδάλες (63' Κοροβέσης), Χαρίσης (63' Αυγενικού), Τσουκαλάς, Ακόστα, Τσάβες, Ίλιτς, Μανιάς.

Γκολ: 4' Κλωναρίδης, 51΄Καρέλης, 61' Λαγός/5' Ίλιτς

Κίτρινες: 53' Λαγός/12' Ίλιτς

Κόκκινες:

Δείτε εδώ το Live της αναμέτρησης

Γκολ και θέαμα στην Λεωφόρο

Ο Παναθηναϊκός άνοιξε το σκορ πολύ νωρίς στην αναμέτρηση καθώς μόλις στο 4' ο Ζέκα έδωσε την πάσα στον Κλωναρίδη, αυτός κατέβασε όμορφα την μπάλα και με ωραία ντρίπλα κάτω από τα πόδια του Ναδάλες άνοιξε την μπάλα δεξιά μέσα στην περιοχή και με ένα διαγώνιο σουτ νίκησε τον Βελλίδη για το 1-0.

Ο ΠΑΣ ευτύχησε να φέρει το ματς στα ίσια στο επόμενο κιόλας λεπτό καθώς με τη σέντρα οι φιλοξενούμενοι έκλεψαν την μπάλα που έφτασε στον Στρούνα σε μια γρήγορη αντεπίθεση. Αυτός γύρισε προς τον Ίλιτς ο οποίος με πλασέ πρόλαβε και την έξοδο του Στιλ και σούταρε εύστοχα για το 1-1.

Οι παίκτες του Γιάννη Αναστασίου προσπάθησαν να πάρουν και πάλι τα ηνία του αγώνα αλλά έχασαν δυο καλές ευκαιρίες στο 11' με άστοχο σουτ του Νίνη ενώ είχαν μια πολύ μεγάλη ευκαιρία στο 16' με τον Κλωναρίδη. Ο Μιχαήλ δεν υπολόγισε καλά μέσα στην περιοχή και έχασε την μπάλα από τον Νίνη ο οποίος την γύρισε στον σκόρερ των πράσινων που από κοντά ανενόχλητος σούταρε στέλνοντας την μπάλα έξω.

"Νεκρό" εικοσάλεπτο για το τριφύλλι

Η απόδοση του τριφυλλιού έπεσε στη συνέχεια με τον ΠΑΣ να παίρνει την πρωτοβουλία στο ματς και να χάνει σωρεία ευκαιριών για να πάρει το προβάδισμα. Στο 24' ο Στιλ ήταν αυτός που με σωτήρια προσπάθεια μετά από δικό του άσχημο διώξιμο έσωσε την εστία του πέφτοντας πάνω στα πόδια του Μανιά και εν συνεχεία του Ακόστα.

Δυο λεπτά αργότερα στο 26' ο Τσάβες έκανε τη σέντρα από τα αριστερά και ο Ακόστα από το ύψος του πέναλτι πήρε την κεφαλιά ανενόχλητος στέλνοντας την μπάλα πάνω από τα δοκάρια του Στιλ.

Ο Παναθηναϊκός αντιμετώπιζε πρόβλημα στο κέντρο της άμυνας και εκεί χτυπούσε ο ΠΑΣ ενώ στο 33' ήρθε μια ακόμα καλή στιγμή για τους φιλοξενούμενους σε μια αντεπίθεση και βαθιά μπαλιά προς τον Μανιά ο οποίος βγήκε τετ α τετ με τον Στιλ αλλά ο Άγγλος γκολκίπερ έσωσε την εστία του με το αριστερό πόδι.

Τραυματίστηκε ο Βελλίδης

Στο 39' ο ΠΑΣ Γιάννινα αναγκάστηκε να κάνει μια αλλαγή καθώς ο Βελλίδης τραυματίστηκε και αποχώρησε από το παιχνίδι με τον Σωτηρίου να παίρνει την θέση του. Μέχρι να γίνει η αλλαγή όμως πέρασαν τρία-τέσσερα λεπτά και αυτό ανέκοψε τον ρυθμό του αγώνα. Κάτι που σε εκείνο το σημείο ευνόησε το τριφύλλι.

Με την λήξη του πρώτου μέρους μάλιστα ο Παναθηναϊκός με τον Καρέλη έφτασε πολύ κοντά στο γκολ. Ο επιθετικός των πράσινων με μια φανταστική ενέργεια πέρασε τέσσερις αντιπάλους και από πλάγια προσπάθησε να νικήσει τον Σωτηρίου που έδιωξε.

Μπήκε για να καθαρίσει το ματς ο Παναθηναϊκός

Με την έναρξη του δευτέρου μέρους ο Παναθηναϊκός μπήκε στον αγωνιστικό χώρο πιο σοβαρός και με σκοπό να καθαρίσει το ματς και οι προθέσεις του φάνηκαν από τα πρώτα λεπτά στο δεύτερο 45λεπτο. Στο 48' ο Ζέκα βρέθηκε έξω από την περιοχή και έπιασε έναν κεραυνό με την μπάλα να σταματάει στην συμβολή των δοκών.

Τρία λεπτά αργότερα ο Παναθηναϊκός κέρδισε κόρνερ από τα δεξιά το οποίο εκτέλεσε ο Πράνιτς. Ο Κροάτης έστειλε την μπάλα στο πρώτο δοκάρι όπου πετάχτηκε ο Καρέλης και με καρφωτή κεφαλιά νίκησε τον Σωτηρίου ο οποίος είχε κάνει και κακή έξοδο. Το τριφύλλι πήρε έτσι και πάλι το προβάδισμα με 2-1 στο σκορ.

Στο επόμενο λεπτό οι πράσινοι θα μπορούσαν να κάνουν και το 3-1 αλλά το σουτ που επιχείρησε ο Νίνης έδιωξε σωτήρια ο Σωτηρίου πέφτοντας στην δεξιά του γωνία. Με το υπέρ του 2-1 ο Παναθηναϊκός έδειχνε να πατάει καλύτερα στον αγωνιστικό χώρο και είχε την πρωτοβουλία των κινήσεων και τον έλεγχο του αγώνα.

"Κλείδωσε" τη νίκη το τριφύλλι

Στο 61' της αναμέτρησης ο Παναθηναϊκός "κλείδωσε" το τρίποντο όταν ο Λαγός έκλεψε την μπάλα, άλλαξε με τον Κλωναρίδη, πέρασε με ωραία ντρίπλα τον Μιχαήλ και πλάσαρε έξω από την περιοχή με την μπάλα να κοντράρει να αλλάζει πορεία και να καταλήγει στα δίχτυα για το 3-1 των πράσινων.

Οι δυο προπονητές προχώρησαν σε αλλαγές με τον Πετράκη να θέλει να κάνει πιο επιθετική την ομάδα του και τον Γιάννη Αναστασίου να θέλει να δώσει χρόνο και σε άλλους παίκτες του.

Ο ΠΑΣ έχασε την ευκαιρία να μπει ξανά στο παιχνίδι στο 68' όταν ο Τριανταφυλλόπουλος έκανε ένα λάθος στο χώρο του κέντρου ο Τσάβες πήρε την μπάλα και μπήκε στην περιοχή από τα δεξιά και προσπάθησε να σκάψει την μπάλα πάνω από τον Στιλ ο οποίος απομάκρυνε.

Δοκάρι με τον Νίνη

Δέκα λεπτά αργότερα ο Παναθηναϊκός θα μπορούσε να δώσει διαστάσεις θριάμβου στη νίκη του όταν μετά από κόρνερ από τα αριστερά ο Νίνης έγινε κάτοχος της μπάλας μέσα στην περιοχή. Πέρασε όμορφα τον αντίπαλο του αλλά το σουτ που επιχείρησε βρήκε στο αριστερό κάθετο δοκάρι του Σωτηρίου.

Η τελευταία καλή στιγμή του τριφυλλιού ήρθε στο 82' μετά από ωραίο ένα-δυο του Ζέκα με τον Καρέλη και σουτ του επιθετικού των πράσινων το οποίο έφυγε πολύ έξω από τα δοκάρια του Σωτηρίου.

Η φάση του αγώνα

Ο τραυματισμός του Βελλίδη. Ο γκολκίπερ του ΠΑΣ Γιάννινα τραυματίστηκε στο 39΄της αναμέτρησης και έγινε αναγκαστικά αλλαγή και η αποχώρηση του από το παιχνίδι έπαιξε ρόλο στο τελικό αποτέλεσμα. Και αυτό γιατί με τον Βελλίδη κάτω από τα γκολπόστ η άμυνα του ΠΑΣ είχε μεγαλύτερη σιγουριά ενώ ο Σωτηρίου ευθύνεται για το δεύτερο γκολ που δέχτηκε η ομάδα του.

Ο διαιτητής

Ο Ανδρέας Παππάς. Ο ρέφερι της αναμέτρησης δεν είχε ιδιαίτερα προβλήματα στο παιχνίδι και οι περισσότερες αποφάσεις που πήρε ήταν σωστές. Υπήρξαν κάποιες διαμαρτυρίες των πράσινων κυρίως για κάποια φάουλ αλλά ο ρέφερι του αγώνα απλά άφηνε το πλεονέκτημα λίγο παραπάνω.

Ο πολυτιμότερος παίκτης της αναμέτρησης

Ο Σωτήρης Νίνης. Πολύ καλό παιχνίδι από τον 25χρονο μέσο ο οποίος ήταν δραστήριος για τα 80' λεπτά που αγωνίστηκε, βοήθησε στην ανάπτυξη του παιχνιδιού στην δημιουργία των φάσεων ενώ απείλησε και την αντίπαλη εστία. Στάθηκε άτυχος μάλιστα καθώς είχε και δοκάρι αλλά η παρουσία του ήταν ένα θετικό στοιχείο ενόψει πλέι οφ.

Μας άρεσε

Η ενέργεια του Κλωναρίδη στο πρώτο γκολ. Ο τρόπος με τον οποίο πέρασε ο Κλωναρίδης τον Νάδαλες στο πρώτο γκολ ήταν πραγματικά κάτι το απίστευτο. Πολύ όμορφη έμπνευση από τον νεαρό άσο που πέρασε την μπάλα κάτω από τα πόδια του αμυντικού του ΠΑΣ.

Δεν μας άρεσε

Η αμυντική λειτουργία των πράσινων. Πολύ κακή η αμυντική λειτουργία των πράσινων ιδίως στο πρώτο ημίχρονο που επέτρεψε στον ΠΑΣ Γιάννινα να κάνει πολλές φάσεις και να βρει καθαρές ευκαιρίες για γκολ που τις έσωσε ο Στιλ κρατώντας τους πράσινους μέσα στο παιχνίδι.

TAGS STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ