EUROLEAGUE

Κάνε μια ευχή…

Κάνε μια ευχή…

Ο Γιάννης Ντεντόπουλος, μπαίνει στο μυαλό του Μπαρτζώκα και του Πεδουλάκη, πριν το τελευταίο παιχνίδι της πρώτης φάσης της Euroleague, προσμετρώντας τον κοινό παρονομαστή τους, που είναι ο ημιτελικός κυπέλλου της Δευτέρας.

Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός ετοιμάζονται για τα δυο τελευταία ματς της πρώτης φάσης της Euroleague με διαφορετικές προϋποθέσεις αλλά με έναν κοινό παρονομαστή: τον μεταξύ τους ημιτελικό του κυπέλλου, που τους περιμένει την Δευτέρα στο ΟΑΚΑ και θα κρίνει ποιος από τους δυο θα κατακτήσει, συγνώμη θα διεκδικήσει το τρόπαιο στον τελικό του Φεβρουαρίου.

Έχω την αίσθηση ότι αυτό το παιχνίδι, ενσυνείδητα ή υποσυνείδητα, κυριαρχεί στη σκέψη τους και αφήνει σε δεύτερη μοίρα τις επιμέρους βλέψεις που μπορεί να έχουν, παίζοντας, ο μεν κόντρα στην Ζιέλονα Γκόρα στην Πολωνία και ο δε κόντρα στην Μακάμπι στο ΟΑΚΑ.

Όσο κι αν όλοι κάνουν ότι περιφρονούν τον θεσμό του κυπέλλου (μέχρι να το προσθέσουν στην τροπαιοθήκη τους, οπότε αλλάζει η λογική τους) και μόνο ότι πρόκειται για ντέρμπι «αιωνίων» το πράγμα αποκτά διαφορετική σημασία. Αυτά τα ντέρμπι «αιωνίων» είναι που περισσότερο διαμορφώνουν την ψυχολογία, παρά διαμορφώνονται από αυτή. Μη ξεχνάμε πόσο οριακή αποδείχθηκε για την περαιτέρω πορεία του Παναθηναϊκού, η περσινή κατάκτηση του κυπέλλου στο Ελληνικό. Πριν και μετά την νίκη του στο ΟΑΚΑ για την κανονική περίοδο του περσινού πρωταθλήματος ο Ολυμπιακός πραγματοποίησε δυο άθλιες εμφανίσεις και ισάριθμες κακές ήττες από την Εφες στην Πόλη και από την Ζαλγκίρις στο ΣΕΦ.

Συν τοις άλλοις μιλάμε για έναν απτό στόχο και όχι μια υπόθεση εργασίας. Γιατί πραγματικά είναι υπόθεση εργασίας ποιος όμιλος βολεύει τον καθένα στο ΤΟΡ 16 της Euroleague. Θα ακούσετε και θα διαβάσετε απόψεις αντικρουόμενες, σε σημείο να μην ξέρει κανείς τι είναι καλύτερο και τι όχι. Άλλωστε , έρχεται το παρελθόν να υπενθυμίσει πόσο παρελκυστικές είχαν αποδειχθεί τέτοιου είδους διαδικασίες.

Αν λοιπόν, στα κρυφά, ζητούσατε από τον Μπαρτζώκα και τον Πεδουλάκη να κάνουν μια ευχή, λίγο πριν στείλουν τις ομάδες τους στο παρκέ για το τελευταίο αυτό παιχνίδι , θα διαπιστώναμε μια εύλογη ομοφωνία: «Να μην τραυματιστεί κανείς» θα σας έλεγαν και όχι «να νικήσουμε την Ζιέλονα Γκόρα και να επεκτείνουμε το αήττητο σερί» ή «να επικρατήσουμε της Μακάμπι και να πάρουμε την 3η θέση του ομίλου».

Δεν είναι ώρα , μετά τις απουσίες των Μασιούλις και Παππά, ο Παναθηναϊκός να χάσει άλλον παίκτη. Ούτε ο Ολυμπιακός να φορτωθεί με άλλον έναν πονοκέφαλο από αυτό του Εϊ Σι Λο που έμεινε πίσω, μαζί με τους τιμωρημένους Μπέγκιτς και Πρίντεζη.

Βέβαια, εδώ υπάρχει και ένας άγραφος νόμος, που τον ξέρουν καλά και οι προπονητές και οι παίκτες: όποιος παίζει χαλαρά, έχει πολύ περισσότερες πιθανότητες να τραυματιστεί από κάποιον που μπαίνει δυναμικά στις φάσεις. Γι αυτό και δεν είναι, ούτε για τα μάτια του κόσμου, ούτε υποκριτική η προτροπή των δυο προπονητών προς τους παίκτες τους, να αρχίσουν να ασχολούνται με τον ημιτελικό από την Πέμπτη το βράδυ. Αυτός άλλωστε ο τρόπος που σκέφτονται οι πρωταθλητές

TAGS EUROLEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ