EUROLEAGUE

Έσο έτοιμος

Έσο έτοιμος

Ο Γιάννης Ντεντόπουλος αναζητά τα οφέλη που μπορούν να προκύψουν για τον Ολυμπιακό από την ανεπιθύμητη ζημιά της τιμωρίας της έδρας και του αποκλεισμού των Μπέγκιτς και Πρίντεζη. Η ευκαιρία του Καββαδά, η ετοιμότητα του Αγραβάνη αλλά και η πληθωρικότητα των Περπέρογλου-Λοτζέσκι τα “όπλα” του Μπαρτζώκα μέχρι το ΤΟΡ 16 και τον ημιτελικό του ΟΑΚΑ.

Για πιο σοβαρές ζημιές από αυτή που έπαθε ο Ολυμπιακός με την ανακοίνωση της τιμωρίας της έδρας του για μια αγωνιστική αλλά και τον αποκλεισμό των Μπέγκιτς (4 αγωνιστικές) -Πρίντεζη (3 αγωνιστικές) οι στωϊκοί φιλόσοφοι είχαν πει το περίφημο “ουδέν κακό αμιγές καλού”.

Κανείς δεν λέει φυσικά ότι οι “ερυθρόλευκοι” θα πρέπει να αισθάνονται από πάνω και τυχεροί που o Δικαστής της Euroleague αποφάσισε να αλλάξει ρότα σε σχέση με ανάλογα επεισόδια του παρελθόντος, ούτε θα πρέπει να νιώθουν υπερήφανοι για όλα όσα συνέβησαν.

Από την στιγμή όμως που συνέβησαν (γιατί τα έχουν αυτά τα ομαδικά σπορ, με σωματική επαφή) ο καθένας είναι υπεύθυνος για τον τρόπο που θα το αντιμετωπίσει. Έφεση θα κατατεθεί, αλλά δεν ξέρουμε σε ποιο βαθμό θα αποδώσει. Γι αυτό και για την οικονομία της συζήτησης, ας κάνουμε την υπόθεση εργασίας,πως οι ποινές δεν θα αλλάξουν.

Είναι προφανές ότι , αν λάβουμε υπ' όψιν μας ότι ο Ολυμπιακός έχει ήδη εξασφαλίσει την πρόκριση και την πρωτιά του ομίλου, οπότε τα τρία ματς που απομένουν μέχρι το τέλος της α' φάσης δεν έχουν βαθμολογικό ενδιαφέρον, τα πιο σοβαρά αγωνιστικά προβλήματα που τον φορτώνει αυτή η απόφαση είναι τρία:

Το πρώτο έχει να κάνει με το γεγονός ότι θα υποχρεωθεί να παίξει το πρώτο ματς του ΤΟΡ 16 χωρίς τον Μίρζα Μπέγκιτς.

Το δεύτερο είναι ότι με την απουσία του Πρίντεζη και του Μπέγκιτς από τα επόμενα ματς, η ομάδα χάνει το ρυθμό που έχει βρει μέχρι τώρα. Κι αυτό είναι κάτι που δεν τον βολεύει ενόψει των κρίσιμων αγώνων του ΤΟΡ 16 , αλλά και του ημιτελικού του κυπέλλου, με τον Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ, στις 23 Δεκεμβρίου. Ειδικά ο Μπέγκιτς, που είχε χάσει πολύ σημαντικό έδαφος της προετοιμασίας χρειαζόταν αυτά τα παιχνίδια για να έρθει στα ίσα του. Αναγκαστικά , τη φόρμα του είναι υποχρεωμένος να τη βρει μέσα από ήσυχους αγώνες του ελληνικού πρωταθλήματος.

Και το τρίτο έχει να κάνει με την τιμωρία της έδρας του. Με μια πρώτη ψυχρή εκτίμηση δεν τον βολεύει να ακολουθήσει το δρόμο του Παναθηναϊκού και να παίξει σε άλλη πόλη με κόσμο το αδιάφορο ματς με την Σιένα. Αν είναι στο χέρι του, περισσότερο τον βολεύει να το παίξει στο ΣΕΦ κεκλεισμένων των θυρών γιατί δεν θα καταπονηθεί με μια μετακίνηση πήγαινε-έλα, σε μια φάση που οφείλει να αρχίζει να φορμάρεται.

Από την άλλη, μπορεί να αξιοποιήσει αυτό το εμπόδιο για να μείνει σε απόλυτη πνευματική εγρήγορση. Ξέρουμε ότι τέτοιου είδους προβλήματα συσπειρώνουν μια ομάδα, την υποχρεώνουν να μην επαναπαυτεί και να αναζητήσει εναλλακτικές λύσεις. Για τον, αήττητο μέχρι τώρα Ολυμπιακό, αυτή είναι μια καλή προπόνηση για τα δύσκολα και τα σοβαρά.

Αποκτά εξαιρετικό ενδιαφέρον λοιπόν, να διερευνήσουμε ποιες είναι οι επιλογές που έχει ο Γιώργος Μπαρτζώκας για να καλύψει το κενό που αφήνουν δυο ψηλοί, οι οποίοι είναι τρεις αν συνυπολογίσουμε και τον Σέντρικ Σίμονς, ο οποίος έχει αρχίσει να γυμνάζεται αλλά χωρίς να συμμετέχει σε ασκήσεις που απαιτούν επαφή;

Η πρώτη και βασική, είναι η ευκαιρία που θα πάρει ο νεοαποκτηθείς Βασίλης Καββαδάς (σκεφτείτε να μην είχε αποκτηθεί) να βάλει τα πόδια του στο νερό και να πάρει μια γεύση από το επίπεδο της Euroleague. Αυτός είναι πλέον ο μοναδικός που μπορεί να ξεκουράσει τον Ντάνστον στο “πέντε”,άντε και για λίγο ο Πέτγουεϊ λόγω των αθλητικών του προσόντων , o οποίος όμως έχει να “κουβαλήσει” το βάρος στη θέση “τέσσερα” την οποία καλείται να καλύψει με έναν άλλο “ρούκι” τον Δημήτρη Αγραβάνη. Αγραβάνης και Καββαδάς θα κάνουν μια γερή ένεση εμπειρίας, ειδικά μέχρι να επιστρέψει ο Σίμονς (πιθανότατα με Ζιέλονα Γκόρα)

Μια άλλη λύση είναι ένα σχήμα με δυο φόργουορντ μαζί. Δηλαδή με τον Περπέρογλου και τον Λοτζέσκι. Ο Περπέρογλου έχει την ικανότητα να ποστάρει και ο Λοτζέσκι έχει αλτικές ικανότητες για να συμμετέχει ισοδύναμα στη μάχη των ριμπάουντ, με τον Παπαπέτρου να τους ξεκουράζει στο “τρία”. Πιθανός συνδυασμός και ανάλογα με την στιγμή είναι κι εκείνος με τρεις κοντούς μαζί και έναν σμολ φόργουορντ στο “τέσσερα” .

Για να δούμε τί θα δούμε;

TAGS EUROLEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ