ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Ολυμπιακός: Κόντρα στην Άιντραχτ θα χρειαστούν πολλά περισσότερα

Ο Ρόνι Λόπες στον αγώνα με τον Παναιτωλικό
Ο Ρόνι Λόπες στον αγώνα με τον Παναιτωλικό EUROKINISSI SPORTS

Ο Δημήτρης Χριστοφιδέλλης γράφει για τον Ολυμπιακό που ζορίστηκε κόντρα στον Παναιτωλικό και θα χρειαστεί να αλλάξει το πρόσωπό του κόντρα στην Άιντραχτ, την αμυντική λειτουργία που προβληματίζει και αυτά που μπορούν να κρατήσουν οι "ερυθρόλευκοι" από το παιχνίδι στο Αγρίνιο.

Ο Ολυμπιακός δεν ενθουσιάζει με την απόδοσή του, αλλά είναι μόνος πρώτος και αήττητος στο Πρωτάθλημα. Και όσο κερδίζει και είναι μέσα στους στόχους του στην Ευρώπη, προσφέρει τη δυνατότητα στον Πέδρο Μαρτίνς να δουλέψει πιο άνετα προκειμένου να βρει τη λύση για την βελτίωση της εικόνας αγωνιστικά της πειραϊκής ομάδας.

Ο Πορτογάλος τεχνικός το ψάχνει αρκετά ώστε να καταλήξει σε σχήμα και πρόσωπα, όμως για την ώρα έχει την έξτρα δυσκολία, ότι προσπαθεί να διαχειριστεί κατάλληλα τον Ελ Αραμπί και τον Τικίνιο, να δώσει ευκαιρίες στον Ονιεκουρού, στον Λόπες, στον Ροντρίγκες, στον Κούντε και, ταυτόχρονα, να βρει χρόνο κρατώντας “ζεστούς” τον Ανδρούτσο, τον Μπα και τον Καρμπόβνικ. Όλα μαζί δεν μπορούν να γίνουν.

Η εξίσωση δεν είναι εύκολη

Με τόσο μεγάλο ρόστερ και δη πολύ ποιοτικό, η εξίσωση δεν είναι εύκολη. Γι´ αυτό τον λόγο ο Μαρτίνς –μέχρι να βρει την κατάλληλη φόρμουλα- έχει δώσει έμφαση στο αποτέλεσμα. Η πρώτη θέση στη βαθμολογία της Super League Interwetten, το αήττητο και το “4 στα 4” στην Περιφέρεια (2-1 τη Λαμία, 2-0 τον Αστέρα Τρίπολης, 2-1 τον ΠΑΣ Γιάννινα και 2-1 τον Παναιτωλικό) δεν είναι μικρό πράγμα. Αντίθετα, παίζουν σημαντικό ρόλο στην οικονομία του πρωταθλήματος, ειδικά όταν συνδυάζονται και με νίκες στα ντέρμπι, όπως το 2-1 επί του ΠΑΟΚ στο Καραϊσκάκη.

Η πραγματικότητα είναι πως ο αγώνας του Ολυμπιακού στο Αγρίνιο έμοιαζε πολύ με εκείνον στα Γιάννινα στα μέσα Οκτωβρίου. Και τότε οι ερυθρόλευκοι είχαν προηγηθεί νωρίς στο σκορ (17´ Α. Καμαρά) και τότε είχαν ισοφαριστεί (61´ Εραμούσπε) και τότε είχαν πάρει τη νίκη στο τελευταίο εικοσάλεπτο του ματς με τον ίδιο σκόρερ (84´ Ελ Αραμπί) και τότε είχε δοθεί η λύση με τον Μαροκινό και τον Βαλμπουενά να έρχονται πάλι ως αλλαγή από τον πάγκο στο β´ ημίχρονο.

Αυτά, λοιπόν, που μπορεί να κρατήσει ο Μαρτίνς από τον αγώνα με τον Παναιτωλικό είναι:

Πρώτον, οι τρεις βαθμοί. Ήταν μία πολύτιμη νίκη για τον Ολυμπιακό και τέτοια παιχνίδια οφείλει να τα κερδίζει, ακόμη και με όχι καλή απόδοση.

Δεύτερον, το γεγονός ότι σκόραραν και οι δύο σέντερ φορ της πειραϊκής ομάδας (Τικίνιο, Ελ Αραμπί).

Τρίτον, η διάθεση, η ζωντάνια, το πείσμα και η επιμονή του Βαλμπουενά, ο οποίος στα 37 του βάζει το κεφάλι του στη “φωτιά” προς όφελος της ομάδας.

Και, τέταρτον, τη θετική παρουσία του Ανδρούτσου και του Κούντε όσο αγωνίστηκαν, του Εμβιλά, αλλά και του Λόπες –που είχε την πρώτη του ασίστ- στο πρώτο ημίωρο του παιχνιδιού.

Τα πράγματα που προβληματίζουν

Από εκεί και πέρα, πρέπει να προβληματίσουν τον Πορτογάλο προπονητή, η αμυντική συνοχή, η ανασταλτική λειτουργία, η έλλειψη φρεσκάδας, οι κινήσεις των παικτών στις στημένες φάσεις στην άμυνα και η απόδοση του Ολυμπιακού. Όπως και να βρεθεί ο τρόπος να διασπώνται οι κλειστές άμυνες, όπως αυτή χθες του Παναιτωλικού που είχε εννέα παίκτες μέσα και γύρω από τη μεγάλη περιοχή του Μελίσσα.

Η πειραϊκή ομάδα έχει έναν “τελικό” μπροστά της και κόντρα στην Άιντραχτ (3/11, 19:45, Cosmote Sport 3) θα χρειαστούν πολλά περισσότερα, προκειμένου οι ερυθρόλευκοι να φτάσουν στη νίκη.

Η ομάδα της Φρανκφούρτης έχει και αυτή τα θέματά της, δεν είναι κάποιο φόβητρο, αλλά οι παίκτες της διαθέτουν καλή φυσική κατάσταση, παλεύουν όλα τα παιχνίδια μέχρι το τέλος (ισοφάρισαν χθες τη Λειψία, στο 94´) και, κυρίως, είναι αρκετά επικίνδυνοι στους εκτός έδρας αγώνες.

Να παρουσιαστεί διαφορετικός με την Άιντραχτ

Ο Ολυμπιακός έχει πέντε εικοσιτετράωρα για να προετοιμαστεί όσο το δυνατό καλύτερα και να παρουσιαστεί διαφορετικός απέναντι στην Άιντραχτ. Ο χρόνος είναι αρκετός για την αποφόρτιση των παικτών, για να εμφανιστούν πιο φρέσκοι και με περισσότερα τρεξίματα, όπως και για να μελετηθεί από τον Μαρτίνς και τους συνεργάτες του και να αντιμετωπιστεί κατάλληλα η γερμανική ομάδα.

Τούτη τη φορά, ο Όλιβερ Γκλάσνερ και οι παίκτες της Άιντραχτ δεν έχουν το πλεονέκτημα της μίας επιπλέον ημέρας ξεκούρασης που είχαν στο πρώτο ματς στη Φρανκφούρτη. Να θυμίσουμε, ότι οι Γερμανοί είχαν παίξει Σάββατο απόγευμα εντός έδρας με τη Χέρτα, ενώ η πειραϊκή ομάδα αγωνίστηκε Κυριακή βράδυ στα Γιάννινα και είχε και το ταξίδι τρεις μέρες μετά στη Φρανκφούρτη. Τώρα, οι δύο ομάδες έπαιξαν την ίδια ημέρα και ώρα.

Ο Πέδρο Μαρτίνς και ποδοσφαιριστές του Ολυμπιακού, λοιπόν, οφείλουν να σταθούν στο ύψος της περιστάσεων στο γεμάτο από ερυθρόλευκους οπαδούς Καραϊσκάκη, σε ένα ματς που πιθανό να κρίνει την πρώτη θέση στον 4ο όμιλο του Europa League.

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ STOIXIMAN SUPER LEAGUE EUROPA LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ