STOIXIMAN SUPER LEAGUE

Παναιτωλικός - Ολυμπιακός 1-2: Πέρασε δύσκολα από το Αγρίνιο με τον Αραμπί να δίνει πάλι τη λύση

Παναιτωλικός - Ολυμπιακός 1-2: Πέρασε δύσκολα από το Αγρίνιο με τον Αραμπί να δίνει πάλι τη λύση
INTIME SPORTS

Ο Ολυμπιακός έστω και δύσκολα πέρασε από το Αγρίνιο επικρατώντας 2-1 του Παναιτωλικού για την 8η αγωνιστική της Super League Interwetten με τον Αραμπί στο 70' με εκτέλεση πέναλτι να δίνει το τρίποντο στους ερυθρόλευκους. Ο Τικίνιο άνοιξε το σκορ στο 13', ενώ ισοφάρισε ο Βέργος στο 19'.

Το διπλό στο Αγρίνιο πανηγύρισε ο Ολυμπιακός. Οι ερυθρόλευκοι επικράτησαν 2-1 του Παναιτωλικού και συνέχισαν με την τρίτη τους σερί νίκη στο πρωτάθλημα. Το νικητήριο γκολ για την ομάδα του Πειραιά πέτυχε στο 70ο λεπτό ο Γιουσέφ Ελ Αραμπί με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι. Ο Ολυμπιακός άνοιξε το σκορ στο 13' με τον Τικίνιο, με τον Παναιτωλικό να απαντάει άμεσα με τον Βέργο στο 19ο λεπτό.

Ο Ολυμπιακός με αυτό το τρίποντο βρίσκεται στην κορυφή με 20 πόντους και παραμένει μόνος στην κορυφή της βαθμολογίας. Βρίσκεται στο +4 από τον ΠΑΟΚ που επικράτησε 4-1 του Απόλλωνα, ενώ την ίδια απόσταση έχει και με την ΑΕΚ που παίζει την Κυριακή κόντρα στον Άρη.

Πλέον, η ομάδα του Πέδρο Μαρτίνς στρέφει την προσοχή του στην Ευρώπη, καθώς την Πέμπτη (4/11, 19:45, COSMOTE SPORT 3HD, LIVE SPORT24) αντιμετωπίζει στο Καραϊσκάκης την Άιντραχτ Φρανκφούρτης για το Europa League.

Ο Τικίνιο έδωσε το προβάδισμα, απάντησε ο Βέργος

Ο Ολυμπιακός ξεκίνησε το παιχνίδι με 4-2-3-1, με τον Ρόνι Λόπες στο ένα άκρο, τον Μασούρα στο άλλο και τον Τικίνιο στην κορυφή. Ο Παναιτωλικός επέλεξε από την άλλη σχηματισμό με πεντάδα στην άμυνα. Οι ερυθρόλευκοι από τα πρώτα λεπτά είχαν το πάνω χέρι στην αναμέτρηση και έψαχναν τρύπες στην άμυνα του Παναιτωλικού, προκειμένου να γίνουν απειλητικοί.

Στο 7' οι ερυθρόλευκοι είχαν ευκαιρία με τον Μασούρα, με την μπάλα να περνάει λίγο άουτ. Στο 13ο λεπτό οι Πειραιώτες απέκτησαν το προβάδισμα. Ο Ρόνι Λόπες εκτέλεσε κόρνερ από τα αριστερά, ο Τικίνιο στα όρια της μικρής περιοχής, πήρε την κεφαλιά και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα γράφοντας το 1-0. Οι ερυθρόλευκοι πήραν αυτό που ήθελαν, ένα γρήγορο γκολ, όμως δεν κράτησαν το προβάδισμα για πολύ.

Δεν άργησε η στιγμή που ο Παναιτωλικός απάντησε στον Ολυμπιακό. Ο Βέργος έπειτα από ωραία μπαλιά του Ντούαρτε, πάτησε στην περιοχή, έκανε την ντρίμπλα και πλάσαρε τον Βατσλίκ για να φέρει το παιχνίδι στα ίσα. Η φάση ελέγχθηκε στο VAR για περίπτωση οφσάιντ, όμως το 1-1 μέτρησε κανονικά.

Άλλαξε σχηματισμό ο Μαρτίνς, έμεινε το 1-1 στο πρώτο 45λεπτο

Ο Ολυμπιακός άλλαξε σχηματισμό στο 26´, από 4-2-3-1 σε 4-4-2, με τον Μαρτίνς να τοποθετεί τον Μασούρα δίπλα στον Τικίνιο, περνώντας σε θέση αριστερού εξτρέμ τον Α. Καμαρά. Οι ερυθρόλευκοι εξακολουθούσαν να έχουν την κατοχή, όμως εξαιρετικά δύσκολα απειλούσαν μέσα από την περιοχή του Παναιτωλικού και αρκετές ήταν οι φορές που επέλεξαν κάποιο σουτ έξω από την περοχή.

Τα Expected Goals από την Opta σας δείχνουν τη συνολική απειλή κάθε ομάδας, τα γκολ που θα "έπρεπε" να πετύχει με βάση τις τελικές της. Όσο πιο μεγάλος είναι ο κύκλος, τόσο μεγαλύτερη είναι η ευκαιρία. Μπορείτε να επιλέξετε τον τρόπο επίθεσης και να δείτε ξεχωριστά τις τελικές κάθε ομάδας στην κανονική ροή, από στημένες φάσεις, κτλ.

Στο 38ο λεπτό οι ερυθρόλευκοι απείλησαν. Ο Ρόνι Λόπες πάτησε στην περιοχή από τα αριστέρα, έπειτα από πάσα του Μασούρα. Έκανε το σουτ, με τον Μελίσσα να διώχνει, τον Αγκιμπού Καμαρά να παίρνει το ριμπάουντ, να σουτάρει και την μπάλα να σταματάει πάνω στον Λούι. Οι ερυθρόλευκοι μέχρι και το τέλος του πρώτου ημιχρόνου δεν μπόρεσαν να βρουν λύση και οι δύο ομάδες οδηγήθηκαν στα αποδυτήρια με το 1-1.

Ο Αραμπί με πέναλτι έδωσε το τρίποντο

Ο Ολυμπιακός ήθελε να γίνει ακόμη πιο επιθετικός στο δεύτερο ημίχρονο. Ο Βαλμπουενά πέρασε στη θέση του Μαντί Καμαρά, ο Αραμπί αντικατέστησε τον Ρόνι Λόπες και τοποθετήθηκε στο πλευρό του Τικίνιο. Επίσης, ο Λαλά άφησε τη θέση του στον Ανδρούτσο. Οι ερυθρόλευκοι αύξησαν την πίεσή τους και έψαχναν τρόπο να απειλήσουν τον Παναιτωλικό. Στο 61ο λεπτό ο Γιώργος Μασούρας πήρε την κεφαλιά έπειτα από σέντρα του Εμβιλά από τα δεξιά, με τον Μελίσσα να διώχνει σε κόρνερ.

Οι ερυθρόλευκοι πίεζαν, δοκιμάζοντας αρκετά γεμίσματα στην περιοχή του Παναιτωλικού. Ο Ολυμπιακός βρήκε το γκολ από την άσπρη βούλα. Ο Μελίσσας έκανε την έξοδο προς τα δεξιά της περιοχής, γκρέμισε με τα χέρια τον Βαλμπουενά, τον οποίο χτύπησε στο κεφάλι. Ο διαιτητής έλεγξε τη φάση στο VAR και έπειτα από αρκετή ώρα έδωσε το πέναλτι. Ο Αραμπί στο 70' ανέλαβε την εκτέλεση, έστειλε από την άλλη πλευρά τον τερματοφύλακα του Παναιτωλικού και πέτυχε το 2-1.

Πατήστε στο "Πραγματικός σχηματισμός" για να δείτε που ήταν ο κεντρικός χώρος ενεργειών κάθε παίκτη.

Τα επόμενα λεπτά ο Ολυμπιακός προσπαθούσε να κρατήσει μπάλα και ψάξει ξανά κενούς χώρους, προκειμένου να δημιουργήσει τις προϋποθέσεις για ένα τρίτο γκολ. Όμως η ομάδα του Μαρτίνς δεν μπόρεσε να γίνει ουσιαστική. Μάλιστα, στα τελευταία λεπτά έδωσε μέτρα στους γηπεδούχους.

Τα τελευταία δέκα λεπτά της αναμέτρησης, ο Παναιτωλικός κράτησε μπάλα προσπάθησε να γίνει επικίνδυνη, όμως σε όλες τις περιπτώσεις η άμυνα του Ολυμπιακού αντέδρασε όπως θα έπρεπε και έτσι οι ερυθρόλευκοι πανηγύρισαν στο φινάλε το διπλό στο Αγρίνιο.

Τα στατιστικά του αγώνα

Τα σημαντικά στοιχεία του αγώνα

Η βαθμολογία της Super League Interwetten

TAGS STOIXIMAN SUPER LEAGUE ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΕΛΛΑΔΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ