FOOTBALL ANALYSIS

Ολυμπιακός: Ο Εμβιλά με 83,9% προωθημένες μεταβιβάσεις ήταν ο κινητήριος μοχλός

Ο Εμβιλά στην αναμέτρηση του Ολυμπιακού κόντρα στον Παναιτωλικό στο Αγρίνιο
Ο Εμβιλά στην αναμέτρηση του Ολυμπιακού κόντρα στον Παναιτωλικό στο Αγρίνιο INTIME SPORTS

Ο Γιάν Εμβιλά ήταν καθοριστικός στη μεσαία γραμμή του Ολυμπιακού στην αναμέτρηση κόντρα στον Παναιτωλικό, βοήθησε τους ερυθρόλευκους να κυκλοφορήσουν την μπάλα και να αυξήσουν την πίεσή τους κόντρα στους Αγρινιώτες.

Ο Ολυμπιακός πήρε το διπλό στο Αγρίνιο. Οι ερυθρόλευκοι δυσκολεύτηκαν όμως χάρη στην εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Αραμπί στο 70ο λεπτό πήραν ένα πολύτιμο τρίποντο επικρατώντας 2-1 του Παναιτωλικού για την 8η αγωνιστική της Super League Interwetten.

Πρωταγωνιστές της ερυθρόλευκης νίκης ήταν φυσικά οι δύο σκόρερ, ο Γιουσέφ Ελ Αραμπί και Τικίνιο Σοάρες, ωστόσο στην αναμέτρηση υπήρχε και ένας... αφανής ήρωας. Αυτός ήταν ο Γιάν Εμβιλά, ο οποίος επέστρεψε στις γεμάτες εμφανίσεις του στο πρωτάθλημα Ο Γάλλος μέσος ήταν ο κινητήριος μοχλός στη δημιουργία του Ολυμπιακού, κάτι που αποδεικνύεται μέσα από τα στοιχεία της Opta.

Ο Γιάν Εμβιλά ήταν παντού στο γήπεδο, κάτι που μπορείτε να δείτε από το παρακάτω γράφημα της Opta. Ο Γάλλος ποδοσφαιριστής του Ολυμπιακού είχε ενέργειες με την μπάλα σε όλες τις πλευρές του αγωνιστικού χώρου, κατά μήκος της μεσαίας γραμμής.

Συγκεκριμένα, ο Εμβιλά είχε 125 ενέργειες με την μπάλα. Αυτός ο αριθμός είναι ρεκόρ για το φετινό πρωτάθλημα, καθώς ξεπέρασε τον Ρούμπεν Πέρεθ, ο οποίος είχε 124 ενέργειες στην ήττα του Παναθηναίκού από τον ΠΑΣ Γιάννινα με 1-0 στη δεύτερη αγωνιστική.

Κορυφαίος ο Εμβιλά στο passing game του Ολυμπιακού

Ο Γιάν Εμβιλά ήταν καθοριστικός στην κυκλοφορία του Ολυμπιακού. Ο Γάλλος έκανε συνολικά 112 πάσες, με τις 97 να είναι επιτυχημένες. Μάλιστα, με αυτόν τον αριθμό είναι στη δεύτερη θέση στο πρωτάθλημα, με τον Ρούμπεν Πέρεθ να είναι πρώτος με 98 στο παιχνίδι του Παναθηναϊκού με τον ΠΑΣ Γιάννινα.

Μεγάλη σημασία έχει και η κατεύθυνση των μεταβιβάσεων του Εμβιλά. Όπως μπορείτε να δείτε και στο γράφημα της Opta οι περισσότερες ήταν προς τα μπροστά, όπως και πάνω από το μισό του γηπέδου. Ο Γάλλος μέσος είχε 77 πετυχημένες πάσες πάνω από τη σέντρα, έναν αριθμό που δεν έχει πετύχει κανείς άλλος στο πρωτάθλημα. Στη σχετική κατηγορία μάλιστα στη δεύτερη θέση είναι ο Αγκιμπού Καμαρά, που είχε 58 πετυχημένες πάσες πάνω από τη σέντρα κόντρα στον Παναιτωλικό.

Επιπλέον, οι 41 επιτυχημένες μεταβιβάσεις του Εμβιλά ήταν στο τελευταίο τρίτο του γηπέδου, κορυφαία επίδοση σε αυτά τα παιχνίδια της Super League Interwetten. Τέλος, να σημειωθεί πως από τις 112 πάσες, οι 94 είχαν μπροστινή κατεύθυνση (το 83.9%), αριθμός που δείχνει πως ο Γάλλος προωθούσε το παιχνίδι του Ολυμπιακού.

Ο Γιάν Εμβιλά δεν σκόραρε αφενός στο παιχνίδι, όμως η παρουσία του στη μεσαία γραμμή του Ολυμπιακού ήταν καθοριστική, ώστε οι ερυθρόλευκοι να κρατήσουν και να κυκλοφορήσουν την μπάλα, προκειμένου να αυξήσουν την πίεσή τους και να δημιουργήσουν τις προϋποθέσεις για τα δύο γκολ τους.

TAGS FOOTBALL ANALYSIS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΕΛΛΑΔΑ STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ