ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Ο Ολυμπιακός είναι die hard για το πρωτάθλημα κι έτοιμος για τις ιστορικές μονομαχίες με την Άστον Βίλα

Ο Ολυμπιακός είναι die hard για το πρωτάθλημα κι έτοιμος για τις ιστορικές μονομαχίες με την Άστον Βίλα
ΜΑΡΟΠΟΥΛΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ / INTIME SPORTS

Ο Ολυμπιακός έπραξε τα δέοντα απέναντι στη Λαμία, με τον Ποντένσε και τον Τσικίνιο να είναι απολαυστικοί. Η αποφασιστικότητα των ερυθρολεύκων πριν από την πρώτη μονομαχία με την Άστον Βίλα. Γράφει ο Δημήτρης Χριστοφιδέλλης.

Ο Ντάνιελ Ποντένσε επέστρεψε στα γνωστά του στάνταρ απόδοσης, είχε γκολ και ασίστ στον αγώνα με τη Λαμία, άλλες τρεις πολύ καλές ευκαιρίες για να σκοράρει και τέσσερις καλές πάσες σε συμπαίκτες του που δεν αξιοποιήθηκαν.

Ο Πορτογάλος επιθετικός δείχνει σε πολύ καλή κατάσταση την κατάλληλη στιγμή και στο ματς στο Καραϊσκάκης είχε άξιους συμπαραστάτες τους συμπατριώτες του Τσικίνιο και Όρτα αλλά τον Ισπανό Ναβάρο και τον Αργεντινό Έσε.

Σε ό,τι αφορά τον Τσικίνιο αγωνίστηκε πίσω από τον Ναβάρο, πάτησε αρκετές φορές στην αντίπαλη περιοχή, είχε καλή συνεργασία με τον Ποντένσε, τον Όρτα και τον Έσε και ήταν ο παίκτης που άνοιξε το σκορ για τον Ολυμπιακό εναντίον της ομάδας της Φθιώτιδας.

Ο Μεντιλίμπαρ έχει αλλάξει ρόλους εσχάτως στον Τσικίνιο και τον Όρτα, καθώς προτιμά τον πρώτο πίσω από τον σέντερ φορ και τον δεύτερο δίπλα στον Έσε. Και η πραγματικότητα είναι ότι ο Τσικίνιο σε αυτό τον ρόλο είναι πιο επιδραστικός στο παιχνίδια του Ολυμπιακού.

Ενδεχομένως, η παρουσία της συγκεκριμένης τριάδας να αποτέλεσε και μία πρόβα για τον Βάσκο τεχνικό ενόψει του πρώτου αγώνα με την Άστον Βίλα, στο Μπέρμιγχαμ, την Μεγάλη Πέμπτη, για τα ημιτελικά του Conference League, αλλά αυτό είναι κάτι που θα ξεκαθαρίσει στις προπονήσεις στις αρχές της εβδομάδας.

Από την άλλη, μπορεί να πει κάποιος ότι δεν είναι τυχαίο ότι ο Μεντιλίμπαρ θέλησε να ξεκουράσει τον Γιόβετιτς, τον οποίο είχε εκτός αποστολής όπως και τους βασικούς Κάρμο, Ορτέγκα, αλλά και τον Ιμπόρα.

Ο Ισπανός θέλησε να δώσει ανάσες στους μεγαλύτερους σε ηλικία παίκτες (Ιμπόρα, Γιόβετιτς) που έχουν πια βασικό ρόλο στην πειραϊκή ομάδα και επιθυμεί να έχει όσο το δυνατόν περισσότερους παίκτες ετοιμοπόλεμους ενόψει του ταξιδιού στην Αγγλία.

Ο Ολυμπιακός ήταν καλός για μία ώρα αγώνα απέναντι στη Λαμία, αλλά έριξε πολύ τις στροφές του στο τελευταίο μισάωρο. Ο Μεντιλίμπαρ προχώρησε σε εκτεταμένο rotation, αφού έκανε δέκα αλλαγές στην ενδεκάδα, σε σχέση με το παιχνίδι με τον Άρη στη Θεσσαλονίκη, διατηρώντας στο αρχικό σχήμα μόνο τον Έσε.

Έτσι, επέστρεψε ο Πασχαλάκης κάτω από τα δοκάρια μετά από ενάμιση μήνα, καθώς τελευταία φορά είχε αγωνιστεί στην ήττα 3-1 από τον Παναθηναϊκό στο Φάληρο στις 10 Μαρτίου 2024.

Στα θετικά για τους "ερυθρόλευκους", πέρα από την καλή απόδοση του Ποντένσε, του Τσικίνιο, του Έσε και του Όρτα ήταν:

  • Πρώτον, η συγκέντρωση και η σοβαρότητα που έδειξαν οι ποδοσφαιριστές του Ολυμπιακού στον αγώνα με τη Λαμία φτάνοντας εύκολα στη νίκη.
  • Δεύτερον, το γεγονός ότι η πειραϊκή ομάδα είχε τέσσερις διαφορετικούς σκόρερ (Τσικίνιο, Ναβάρο, Ποντένσε, Αλεξανδρόπουλο).
  • Τρίτον, ότι η επιστροφή του Αλεξανδρόπουλου στην ενεργό δράση μετά από 56 ημέρες, που συνδυάστηκε και με το γκολ και αυτό θα του δώσει μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση.
  • Τέταρτον, ότι ο Πασχαλάκης, αν και είχε να αγωνιστεί πάνω από ενάμιση μήνα, έδειξε ετοιμότητα και είχε καίριες αποκρούσεις στο τελευταίο μισάωρο του παιχνιδιού. Και
  • Πέμπτον, ο Μεντιλίμπαρ αποσύροντας τον Τσικίνιο και τον Ρέτσο στο 59', κατάφερε να τους προστατεύσει ενόψει του αγώνα με τον ΠΑΟΚ, καθώς οι δύο παίκτες βρίσκονταν στο όριο καρτών.

Από την άλλη, το αρνητικό στοιχείο για τον Ολυμπιακό ήταν πως, για ακόμη ένα παιχνίδι, δεν κράτησε το μηδέν στην εστία του, καθώς δέχτηκε γκολ από τη Λαμία. Επίσης, η πειραϊκή ομάδα κινδύνευσε να δεχτεί και δεύτερο τέρμα, αλλά ήρθε το γκολ του Αλεξανδρόπουλου στις καθυστερήσεις αφήνοντας την τελευταία καλή εντύπωση.

Παράλληλα, ο Μασούρας ενώ δημιουργεί φάσεις και είναι καλός τακτικά, δεν τις τελειώνει σωστά αδικώντας την προσπάθειά του.

Σε κάθε περίπτωση, ο Ολυμπιακός θα εμφανιστεί κατά πολύ διαφορετικός στον πρώτο αγώνα με την Άστον Βίλα.

Ο Μεντιλίμπαρ έκανε το rotation που ήθελε στα τελευταία παιχνίδια (οκτώ αλλαγές στην ενδεκάδα με τον ΠΑΟΚ, οκτώ με τον Άρη και δέκα με τη Λαμία) και πλέον, πλην των τιμωρημένων Μασούρα και Ντόη, όλοι οι υπόλοιποι ποδοσφαιριστές θα έχουν την απαιτούμενη ενέργεια και ένταση στο ματς στο Μπέρμιγχαμ.

Άλλωστε, και μόνο το δέλεαρ για την συμμετοχή στον τελικό ευρωπαϊκής διοργάνωσης -που θα διεξαχθεί στην Αθήνα- αποτελεί ισχυρό κίνητρο για κάθε ποδοσφαιριστή προκειμένου να επιδιώξει την υπέρβαση.

Die hard από τον Πειραιά

Μέσα σε όλα, ο Ολυμπιακός είδε λίγες ώρες αργότερα την κατάσταση στην κορυφή να απλοποιείται για εκείνον. Για την ακρίβεια να διαμορφώνεται πλέον μια κατάσταση που του επιτρέπει να πατήσει στην κορυφή στο φινάλε των playoffs, αν κάνει το απόλυτο με ΠΑΟΚ (εκτός), ΑΕΚ (μέσα) και Παναθηναϊκό (εκτός). Δύσκολο το έργο για τον Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ και τους παίκτες του, ειδικά από την στιγμή που υπάρχουν στη μέση κι οι αγώνες με την Άστον Βίλα.

Εδώ που φτάσαμε όμως, ποιος μπορεί να πει ότι είναι ακατόρθωτο. Αυτή η ομάδα έχει αποδείξει με κάθε τρόπο πως είναι die hard. Οπότε...

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΜΠΑΣΚΕΤ STOIXIMAN SUPER LEAGUE ΕΛΛΑΔΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ