ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Ο Καρβαλιάλ ανακατεύει την τράπουλα σε έναν Ολυμπιακό που έχει ανάγκη από νίκες σε ντέρμπι

SUPERLEAGUE 2023-2024 /  -   (KLODIAN LATO / EUROKINISSI)
SUPERLEAGUE 2023-2024 / - (KLODIAN LATO / EUROKINISSI) KLODIAN LATO / EUROKINISSI

Ο Ολυμπιακός έκανε το 3x3 στα παιχνίδια που ήταν υποχρεωμένος να πάρει το απόλυτο, πριν μπει στο μονοπάτι των ντέρμπι, στα οποία ο Κάρλος Καρβαλιάλ θα έχει έξτρα παίκτες στο rotation, αλλά και την ανάγκη για μεγάλες νίκες. Γράφει ο Δημήτρης Χριστοφιδέλλης.

Ο Μασούρας είναι ουσιαστικός και από τους πιο φορμαρισμένους παίκτες του Ολυμπιακού τις τελευταίες εβδομάδες στο πρωτάθλημα.

Σκόραρε εναντίον της ΑΕΚ και της Κηφισιάς, μοίρασε δύο ασίστ στον αγώνα με τον ΠΑΣ Γιάννινα και ήταν εκείνος που βοήθησε τα μέγιστα ώστε οι ερυθρόλευκοι να μετρούν πλέον τρεις σερί νίκες (με Κηφισιά, Άρη και ΠΑΣ Γιάννινα), πηγαίνοντας με άλλον αέρα στο ντέρμπι με αντίπαλο τον Παναθηναϊκό στη Λεωφόρο.

Ο διεθνής Έλληνας ποδοσφαιριστής έβγαλε δύο ασίστ πάρε - βάλε στον Ναβάρο και στον Γιόβετιτς στο δεύτερο ημίχρονο του αγώνα με την ομάδα των Ιωαννίνων, ενώ ήταν το πιο ζωντανό στοιχείο του Ολυμπιακού στην επίθεση στο πρώτο μέρος, διάστημα στο οποίο είχε δύο καλές στιγμές για να σκοράρει.

Ο Καρβαλιάλ χρησιμοποίησε τον Μασούρα στον άξονα δίπλα στον Ναβάρο (με τον Φορτούνη δεξιά και τον Μαρτίνς αριστερά) και ο έμπειρος άσος τον δικαίωσε.

Πέρα όμως από τον Μασούρα χρειάζεται να σταθεί κανείς και στον Ντόη, ο οποίος με το γκολ που πέτυχε έλυσε τον γόρδιο δεσμό και τα πόδια των συμπαικτών του φτάνοντας έτσι ο Ολυμπιακός στη νίκη, έστω και αν οι ερυθρόλευκοι έχασαν για ένα δεκάλεπτο την ηρεμία τους μετά την μείωση του σκορ από τον Κόντε. Ο Ντόη είχε την ευκαιρία να πετύχει τέρμα σε κεφαλιά στο α΄ ημίχρονο, ενώ ταυτόχρονα τα πήγε καλά και στην άμυνα.

Θετικό ότι σκόραραν οι δύο σέντερ φορ

Από εκεί και πέρα, είναι θετικό για τους ερυθρόλευκους και τον Καρβαλιάλ, ότι σκόραραν οι δύο σέντερ φορ, ο Ναβάρο και ο Γιόβετιτς, ενώ ο πρώτος είχε και δοκάρι. Ο Ισπανός επιθετικός δεν φάνηκε καθόλου στο πρώτο ημίχρονο, αλλά στο δεύτερο ήταν δραστήριος, μέσα στις φάσεις, πέτυχε γκολ και τον ένιωσε η αντίπαλη άμυνα.

Όπως και τον Γιόβετιτς, ο οποίος πέρασε στον αγωνιστικό χώρο στο 90΄. Ο Μαυροβούνιος θα μπορούσε να είχε μπει νωρίτερα στο ματς, αλλά ο Πορτογάλος τεχνικός δεν του δίνει τον χρόνο συμμετοχής που επιθυμεί. Και όλα αυτά απόντος του Ελ Κααμπί και του τραυματία Ελ Αραμπί.

Καλή παρουσία είχε επίσης ο Έσε, ο οποίος έκανε πολλή δουλειά στη μεσαία γραμμή, ενώ θετικό ήταν το ντεμπούτο τόσο του Όρτα που έπαιξε μία ώρα όσο και του Τσικίνιο που αγωνίστηκε ως αλλαγή στο τελευταίο μισάωρο του αγώνα παίρνοντας τη θέση του συμπατριώτη του. Οι δύο Πορτογάλοι έπαιξαν στο πλευρό του Αργεντινού, δείχνοντας τη διάθεση του Καρβάλιο να τους χρησιμοποιεί στις θέσεις "6" και "8".

Και η επιλογή του Καρβαλιάλ να αφήσει εκτός 20άδας τον Καμαρά, μπορεί να εκληφθεί ως μήνυμα του πρώτου προς τον κεντρικό χαφ από τη Γουινέα, ο οποίος μένει ελεύθερος το καλοκαίρι και δεν ανανεώνει το συμβόλαιο του με τον Ολυμπιακό. Υπάρχουν δε τρία εικοσιτετράωρα ακόμη μέχρι να κλείσει η μεταγραφική περίοδος Ιανουαρίου και τίποτα δεν μπορεί να αποκλειστεί (τον θέλουν η Λιόν και ο Τράμπζονσπορ).

Επιστρέφοντας όμως στα αγωνιστικά, καθοριστική ήταν η επέμβαση του Πασχαλάκη στο σουτ του Σόρια στο πρώτο ημίχρονο, ο Φορτούνης είχε ορισμένα καλά διαστήματα στο ματς, ενώ σε ρηχά νερά κινήθηκαν ο Μαρτίνς, ο Ποντένσε, ο Καρβάλιο, ο Κίνι και ο Ορτέγκα.

Η απουσία του τιμωρημένου Ροντινέι δεξιά ήταν εμφανής, κυρίως στο δημιουργικό κομμάτι του παιχνιδιού. Παρεμπιπτόντως, ο Καρβαλιάλ συμπεριέλαβε στην 20άδα τον Μπιέλ μετά από καιρό, αλλά δεν χρησιμοποίησε τον Ισπανό επιθετικό ούτε ως αλλαγή, παρόλο που είχε το περιθώριο.

Το βάρος στους ώμους του Καρβαλιάλ είναι αρκετό

Σε ό,τι αφορά την μεγάλη εικόνα, ο Ολυμπιακός οφείλει να είναι πολύ καλύτερος αγωνιστικά στη συνέχεια, προκειμένου να συνεχίσει με νίκες και να παραμείνει μέσα στους στόχους του.

Το βάρος στους ώμους του Καρβαλιάλ είναι αρκετό, γιατί θα πρέπει η πειραϊκή ομάδα και να παίρνει θετικά αποτελέσματα και ο Πορτογάλος να προσθέσει τους καινούργιους παίκτες στην ενδεκάδα, βελτιώνοντας την απόδοση των ερυθρόλευκων.

Ο Καρβαλιάλ ξεκίνησε τον αγώνα με τον ΠΑΣ Γιάννινα με τρεις (Ναβάρο, Μαρτίνς, Όρτα) από τους έξι νεοαποκτηθέντες ποδοσφαιριστές, χρησιμοποιώντας στο δεύτερο ημίχρονο τον έναν (Τσικίνιο) από τους άλλους τρεις, καθώς οι δύο στόπερ (Κάρμο, Άμπι) έμειναν στον πάγκο.

Το γεγονός όμως ότι είχε έτοιμους και τους έξι παίκτες, παρόλο που κάποιοι έχουν ελάχιστα εικοσιτετράωρα στην Ελλάδα, δείχνει τις διαθέσεις του για τα επόμενα παιχνίδια.

Ματς τα οποία είναι δύσκολα και άκρως σημαντικά, καθώς ο Ολυμπιακός θα αντιμετωπίσει τον Παναθηναϊκό και τον ΠΑΟΚ εκτός έδρας και ενδιάμεσα στον ΟΦΗ στο Καραϊσκάκη.

Δείτε την Game Night:

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ