ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Ελ Αραμπί και Μασούρας είναι εδώ και ο Ολυμπιακός μέσα σε όλα σε Ελλάδα και Ευρώπη

Ελ Αραμπί και Μασούρας είναι εδώ και ο Ολυμπιακός μέσα σε όλα σε Ελλάδα και Ευρώπη
INTIME SPORTS

Ο Δημήτρης Χριστοφιδέλλης γράφει για τη νίκη του Ολυμπιακού απέναντι στον Πανσερραϊκό με τους Ελ Αραμπί και Μασούρα να φωνάζουν παρόντες. Οι ερυθρόλευκοι είναι πάλι γερά στην διεκδίκηση του πρωταθλήματος και μέσα σε όλους τους στόχους.

Ο Ολυμπιακός για την ώρα έχει τους περισσότερους κερδισμένους βαθμούς μέσα στο γήπεδο. Διότι, δεν πρέπει ξεχνάμε ότι οι ερυθρόλευκοι βρίσκονται αυτή τη στιγμή ένα πόντο πίσω από τον ΠΑΟΚ που είναι στην κορυφή, αλλά μετρούν έναν μηδενισμό (με το σκορ σε εκείνο το χρονικό σημείο στο 1-1) και -1 βαθμό για τη διακοπή του ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό στο Καραϊσκάκης.

Σε κάθε περίπτωση, η πειραϊκή ομάδα έχει μπει πάλι γερά στη διεκδίκηση του πρωταθλήματος και, παράλληλα, είναι μέσα σε όλους τους στόχους της στην Ελλάδα και στην Ευρώπη.

Το τελευταίο πενθήμερο ήταν καλό για τον Ολυμπιακό, υπό την έννοια ότι έχοντας καινούργιο προπονητή στον πάγκο του κέρδισε, τόσο την Μπάτσκα Τόπολα (5-2) στο Europa League και συνεχίζει στο Conference League όπου θα αντιμετωπίσει την Φερεντσβάρος στα νοκ άουτ παιχνίδια όσο και τον Πανσερραϊκό (1-0) στις Σέρρες για το πρωτάθλημα κλείνοντας την ψαλίδα πάλι από την κορυφή.

Πλέον, οι ερυθρόλευκοι θα πρέπει να παρουσιαστούν ακόμη καλύτεροι την Πέμπτη (21/12) στο Περιστέρι στο δύσκολο παιχνίδι με τον Ατρόμητο Αθηνών, προκειμένου να πάρουν τη νίκη και να κλείσουν καλά το 2023.

Τα πολλαπλά κέρδη του Ολυμπιακού

Η πειραϊκή ομάδα είχε πολλαπλά κέρδη από το παιχνίδι με τον Πανσερραϊκό, όπως είναι τα ακόλουθα:

  • Πρώτον, πήρε τους τρεις βαθμούς εκτός έδρας, κι ας μην κυμάνθηκε η απόδοσή της σε υψηλά επίπεδα, σε μία αγωνιστική που άφησαν βαθμούς οι δύο από τους τρεις ανταγωνιστές της στο πρωτάθλημα, η ΑΕΚ και ο Παναθηναϊκός.
  • Δεύτερον, είχε την ενεργοποίηση του Ελ Αραμπί, ο οποίος έπαιξε ένα μισάωρο κόντρα στην Μπάτσκα Τόπολα και άλλο ένα μισάωρο εναντίον του Πανσερραϊκού και, μάλιστα, σκόραρε και στα δύο παιχνίδια. Ο Ολυμπιακός έχει ανάγκη τον καλό Αραμπί και ειδικά τώρα που σε λίγες εβδομάδες θα φύγει ο Ελ Κααμπί για το Μαρόκο και θα απουσιάσει όλο τον Ιανουάριο για τις υποχρεώσεις στο Κόπα Άφρικα.
  • Τρίτον, είχε σε καλή βραδιά τον Μασούρα, όπως και τους Ρόντινεϊ, Ορτέγκα, Καμαρά και Έσε.
  • Τέταρτον, κράτησε το μηδέν στην άμυνα, κάτι το οποίο είχε λείψει το τελευταίο διάστημα.
  • Πέμπτον, οι δύο τελευταίες νίκες σε Ελλάδα και Ευρώπη τόνωσαν την ψυχολογία των ποδοσφαιριστών.
  • Και, έκτον, λειτούργησε για δεύτερο σερί αγώνα καλά το πρέσινγκ ψηλά, η γρήγορη ανάκτηση της μπάλας και η πίεση στον αντίπαλο, ενώ τούτη τη φορά οι ερυθρόλευκοι είχαν καλύτερη αντίδραση στην άμυνα.

Ο Ολυμπιακός έχει πράγματα να βελτιώσει

Βέβαια, ο Ολυμπιακός έχει ακόμη να βελτιώσει πολλά πράγματα στο παιχνίδι του, κυρίως στην ανασταλτική λειτουργία, αλλά οι νίκες επιτρέπουν στον Καρβαλιάλ να δουλέψει με περισσότερη άνεση και ηρεμία στο Ρέντη, μέχρι να φτάσουν και οι ενισχύσεις τον Ιανουάριο.

Μέχρι τότε, όμως, ο Πορτογάλος και οι παίκτες της πειραϊκής ομάδας θα χρειαστεί να ξεπεράσουν το εμπόδιο του μαχητικού Ατρόμητου, σε μία έδρα που οι ερυθρόλευκοι συναντούν δυσκολίες.

Το σημαντικό, ωστόσο, για τον Ολυμπιακό είναι ότι ο Καρβαλιάλ βάζει και άλλους παίκτες στην εξίσωση και κυρίως ότι η πειραϊκή ομάδα είναι γερά στη διεκδίκηση του τίτλου στο πρωτάθλημα και, γενικά, μέσα σε όλους τους στόχους της στις εγχώριες και διεθνείς διοργανώσεις.

Σε ό,τι αφορά το τελευταίο, η Φερεντσβάρος είναι μία καλή, φιλόδοξη και ποιοτική ομάδα και στον Ολυμπιακό θα πρέπει να προετοιμαστούν κατάλληλα για δύο σκληρές μάχες τον Φεβρουάριο. Μέχρι τότε μεσολαβούν σχεδόν δύο μήνες και οι ερυθρόλευκοι έχουν πολλά να πράξουν κοιτάζοντας πρώτα το πρωτάθλημα και το Κύπελλο.

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΕΛΛΑΔΑ STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ