ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Αυτά πρέπει να βελτιώσει ο Ολυμπιακός ενόψει Μακάμπι Χάιφα

Ο Αμπουμπακάρ Καμαρά
Ο Αμπουμπακάρ Καμαρά EUROKINISSI SPORTS

Ο Δημήτρης Χριστοφιδέλλης γράφει για την εικόνα που παρουσίασε ο Ολυμπιακός τόσο αμυντικά όσο και επιθετικά κόντρα στον Άρη, αλλά κι όσα πρέπει να βελτιώσει ενόψει του αγώνα με τη Μακάμπι Χάιφα.

Ο Πέδρο Μαρτίνς θέλησε να δοκιμάσει αρκετά πράγματα σε ένα δύσκολο εκτός έδρας φιλικό παιχνίδι όπως αυτό με τον Άρη, αλλά ο Ολυμπιακός δεν πήρε καλό βαθμό, ούτε ανασταλτικά ούτε επιθετικά.

Οι ερυθρόλευκοι δέχτηκαν δύο τέρματα μέσα σε ενάμιση λεπτό από τους κιτρινόμαυρους, δείχνοντας έλλειψη συγκέντρωσης, αλλά και αδυναμίες που δεν θα έπρεπε να εμφανίζονται σε αυτό το επίπεδο και, κυρίως, μόλις εννέα ημέρες πριν από το πρώτο ευρωπαϊκό ματς απέναντι στη Μακάμπι Χάιφα. Η τετράδα της άμυνας αλλά και οι κεντρικοί χαφ, θα έπρεπε να είχαν αντιδράσει καλύτερα στις δύο φάσεις των γηπεδούχων.

Όμως, δεν ήταν μόνο αυτό. Ο Άρης είχε οκτώ τελικές προσπάθειες, εκ των οποίων οι τέσσερις ήταν εντός της ερυθρόλευκης εστίας, την στιγμή που ο Ολυμπιακός δεν είχε δεχτεί σοβαρή απειλή δύο ημέρες νωρίτερα στον αγώνα εναντίον της Άλκμααρ. Θα πει κάποιος, άλλη ομάδα με τους Ολλανδούς και άλλοι με τους κιτρινόμαυρους της Θεσσαλονίκης. Ναι, αλλά ποιοι έπαιξαν κόντρα στον Άρη; Ο Μανωλάς, ο Μπα, ο Ανδρούτσος και ο Άβιλα ήταν στην άμυνα, ο Εμβιλά και ο Κούντε στο κέντρο.

Ο Ολυμπιακός δεν τράβηξε και επιθετικά

Πέρα από την ανασταλτική λειτουργία, ο Ολυμπιακός δεν τράβηξε για ακόμη μία φορά και επιθετικά. Ο Μαρτίνς, που είχε αφήσει στον Πειραιά την ενδεκάδα που ξεκίνησε τον φιλικό αγώνα με τον Άλκμααρ, επίλεξε σχήμα 4-4-2 θέλοντας να τεστάρει τη συνεργασία των Τικίνιο και Αμπουμπακάρ Καμαρά σε ένα δυνατό εκτός έδρας παιχνίδι. Ο Βραζιλιάνος δεν στάθηκε απειλητικός στο πρώτο μέρος, ενώ ο Μαυριτανός έβγαλε ενέργεια και ένταση στο παιχνίδι του δημιουργώντας επικίνδυνες καταστάσεις στην αντίπαλη εστία.

Η πραγματικότητα όμως ήταν πως η μπάλα έφτανε πολύ δύσκολα στον Τικίνιο και στον Αμπουμπακάρ Καμαρά. Οι δύο επιθετικοί του Ολυμπιακού δεν τροφοδοτήθηκαν αρκετά, ούτε σωστά. Δεν ήταν λίγες οι φορές που ζήτησαν από τους συμπαίκτες τους μία κάθετη πάσα, ή αυτή να γίνει πιο γρήγορα, αλλά δεν συνέβη. Είναι εμφανές, και από τα προηγούμενα φιλικά ματς, ότι λείπει ο δημιουργικός χαφ που θα μπορέσει να αξιοποιήσει τους επιθετικούς της πειραϊκής ομάδας.

Η καλύτερη στιγμή του Ολυμπιακού στο α' ημίχρονο ήταν η ατομική ενέργεια και το σουτ του Καρβάλιο, ο οποίος απέφυγε αρχικά τον Ντουκουρέ και τον Ντιόπ, ενώ ο μόνος που περνούσε κάθετες πάσες και προσπαθούσε να δημιουργήσει προϋποθέσεις αντεπίθεσης ήταν ο Εμβιλά.

Ο Μαρτίνς έχει μία εβδομάδα να διορθώσει τα πράγματα

Στο δεύτερο ημίχρονο, από ένα σημείο και έπειτα, ο Μαρτίνς φόρτωσε την επίθεση έχοντας στον αγωνιστικό χώρο και τον Τικίνιο και τον Χασάν και τον Αμπουμπακάρ Καμαρά (σε ρόλο αριστερού εξτρέμ), κι από κοντά τον Καρβάλιο, αλλά παρά τις ευκαιρίες που δημιουργήθηκαν, ο Ολυμπιακός πέτυχε μόλις ένα γκολ. Οι ερυθρόλευκοι είχαν 12 τελικές προσπάθειες, εκ των οποίων οι έξι εντός της εστίας, αλλά έστειλαν την μπάλα μόλις μία φορά στα αντίπαλα δίχτυα.

Η αναποτελεσματικότητα στην τελική προσπάθεια παρατηρήθηκε σε όλα τα φιλικά παιχνίδια προετοιμασίας που έδωσε ο Ολυμπιακός και είναι κάτι που πρέπει να διορθωθεί άμεσα, καθώς στα δύο παιχνίδια με τη Μακάμπι Χάιφα, οι ευκαιρίες θα πρέπει να μετατραπούν σε γκολ.

Πλέον, ο Μαρτίνς έχει μία εβδομάδα μπροστά του για να διορθώσει πράγματα στο Ρέντη, ώστε να παρουσιάσει έναν Ολυμπιακό διαφορετικό ανασταλτικά και επιθετικά στους δύο αγώνες με την ισραηλινή ομάδα στα προκριματικά του Champions League.

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ