NBA

Μιλγουόκι Μπακς: Ο Ντράγκιτς, ο Κάρτερ, ο Λόπεζ και η σημαντική 1η Μαρτίου

Μιλγουόκι Μπακς: Ο Ντράγκιτς, ο Κάρτερ, ο Λόπεζ και η σημαντική 1η Μαρτίου
2022 AP PHOTO/CRAIG MITCHELLDYER

Οι Μιλγουόκι Μπακς κάλυψαν την τελευταία ανάγκη τους με την δεύτερη καλύτερη επιλογή της αγοράς, περιμένουν την επιστροφή του Πατ Κόνατον και κυρίως του Μπρουκ Λόπεζ, αλλά και την 1η Μαρτίου, ημερομηνία που έχει τη δική της, ίσως τεράστια, σημασία. Γράφει ο Χάρης Σταύρου.

Την ώρα που ο Κρις Μίντλετον, ο Θανάσης κι ο Γιάννης Αντετοκούνμπο βρίσκονταν στο Κλίβελαντ για το NBA All-Star Weekend 2022, ο Μάικ Μπουντενχόλζερ κι ο Τζον Χορστ είχαν μείνει στο Μιλγουόκι και περίμεναν μία απάντηση. Την απάντηση του Γκόραν Ντράγκιτς, τον οποίο οι Μπακς ήθελαν, ήθελαν πολύ για την ακρίβεια, ώστε να προχωρήσουν προς τα playoffs με ακόμη πιο γεμάτο ρόστερ και με ακόμη περισσότερες πιθανότητες για το repeat.

Ο Σλοβένος προτίμησε την προοπτική των Μπρούκλιν Νετς, τα Ελάφια δεν έμειναν με σταυρωμένα χέρια, βρήκαν τον εκλεκτό τους στο πρόσωπο του Τζεβόν Κάρτερ και πλέον αναζητούν το τελευταίο κομμάτι του παζλ για να μπουν στην post season πανέτοιμοι για να πατήσουν ξανά στην κορυφή του παγκόσμιου μπάσκετ.

Είχαμε εξηγήσει αμέσως μετά από την απόκτηση του Σερτζ Ιμπάκα ότι οι Μπακς χρειάζονται έναν άσο που θα λειτουργήσει και ως δικλείδα ασφαλείας αν προκύψει πρόβλημα με τον Τζρου Χόλιντεϊ ή τον Τζορτζ Χιλ και πράγματι, στο Μιλγουόκι γι' αυτόν τον λόγο πίεσαν τον Ντράγκιτς να πάρει την προσφορά τους.

Ο Χιλ έχασε αρκετούς αγώνες εξαιτίας ενός θέματος με τον αυχένα, γυρίζει στη δράση, όμως οι Μπουντενχόλζερ - Χορστ ήθελαν να έχουν ακόμα μία επιλογή στον άσο καθώς ο Λίντελ Γουίγκιντον (Two-Way contract) βρέθηκε να παίζει 20 λεπτά ανά αγώνα στις τελευταίες τέσσερις αναμετρήσεις πριν από την διακοπή για το All-Star Weekend. Δεν ήταν κακός (7.5 πόντοι, 3.5 ριμπάουντ, 1 ασίστ), σίγουρα όμως μία ομάδα πρωταθλητισμού χρειάζεται κάτι περισσότερο ακόμη κι αν μιλάμε για αγώνες της κανονικής περιόδου στην οποία γίνεται φέτος πόλεμος.

Ο Κάρτερ ήταν η 32η επιλογή στο Draft του 2018, έπαιξε τρεις σεζόν στους Σανς και φέτος βρέθηκε στους Νετς. Έχει 4.3 πόντους, 1.7 ριμπάουντ και 1.3 ασίστ ανά 13.7 λεπτά σε 203 αγώνες, δεν είναι σπουδαίος, δεν μπορεί να κάνει την διαφορά, έχει όμως εμπειρία, είναι ένας αξιόλογος πλέι μέικερ που μπορεί να λειτουργήσει ως κουμανταδόρος, είτε ως δεύτερη, είτε ως τρίτη επιλογή. Ούτως ή άλλως ο Χόλιντεϊ είναι παίκτης των +40 λεπτών στα playoffs, σε ένα rotation που θα έχει οκτώ, το πολύ εννέα παίκτες. Προς το παρόν θα βοηθήσει με το αξιόλογο περιφερειακό του σουτ, με την καλή άμυνα πάνω στη μπάλα, σε έναν συμπληρωματικό ρόλο τον οποίο μπορεί να παίξει πολύ καλά σε αυτή την ομάδα.

Το depth chart των Μπακς αυτή τη στιγμή:

PG: Τζρου Χόλιντεϊ, Τζορτζ Χιλ, Τζεβόν Κάρτερ, Λίντελ Γουίγκιντον *
SG: Γκρέισον Άλεν, Γουέσλι Μάθιους, Τζόρνταν Νουόρα
SF: Κρις Μίντλετον, Πατ Κόνατον, ΝτιΆντρε Μπέμπρι
PF: Γιάννης Αντετοκούνμπο, Θανάσης Αντετοκούνμπο
C: Μπόμπι Πόρτις, Σερτζ Ιμπάκα, Σάντρο Μαμουκελασβίλι *, Μπρουκ Λόπεζ **

*Two-Way συμβόλαια
** Τραυματίας

Ο Λόπεζ θα γυρίσει πριν από τα playoffs

Η διακοπή για το All-Star Weekend του Κλίβελαντ ολοκληρώνεται. Οι Μπακς θα παίξουν τα ξημερώματα της Κυριακής (03:30) με τους Νετς στο Μιλγουόκι και από αυτό το ματς περιμένουμε ότι θα αρχίσει η αντεπίθεσή τους με στόχο το καλύτερο δυνατό πλασάρισμα στην Ανατολή. Χιτ, Μπουλς, Σίξερς, Καβαλίερς και Μπακς βρίσκονται σε μικρή απόσταση και παλεύουν minimum για την πρώτη τετράδα που προσφέρει πλεονέκτημα έδρας τουλάχιστον στον πρώτο γύρο των playoffs, με το Μιλγουόκι να θέλει να πάρει τα τρία εντός έδρας παιχνίδια (Νετς, Χόρνετς, Χιτ), να πάει στο Σικάγο για ένα δυνατό τεστ με τους Μπουλς και να γυρίσει στο Fiserv Forum για το συναπάντημα με τους Σανς που έχουν το κορυφαίο ρεκόρ στο NBA.

Το σημαντικό για τους Μπακς είναι να γυρίσει ο Πατ Κόνατον στα μέσα Μαρτίου και να ακολουθήσει ο Μπρουκ Λόπεζ πριν από τα playoffs. Έμαθαν να ζουν χωρίς αυτόν, τον έχασαν αμέσως μετά από την πρεμιέρα με τους Νετς, συνήθισαν με τον Μπόμπι Πόρτις (15.3 πόντοι, 40.2% στο τρίποντο, 9.1 ριμπάουντ, 1.3 ασίστ ανά 28.8 λεπτά σε 51 αγώνες) και βρήκαν τρόπο για να τον χρησιμοποιήσουν στο maximum των δυνατοτήτων τους, τροποποίησαν την άμυνά τους, όμως με τον Λόπεζ οι Μπακς είναι άλλη ομάδα, θα τον βάλουν ξανά στο αρχικό τους σχήμα και με δεδομένο ότι θα υπάρχει minutes restriction, θα κρατήσουν τον Bobby-P ζεστό δίνοντάς του περισσότερα από 25 λεπτά ανά αγώνα, στον ρόλο του έκτου παίκτη.

Με πλήρες ρόστερ, ο Μπουντενχόλζερ θα πάει σε rotation 10 παικτών, με τους Χόλιντεϊ, Χιλ, Άλεν, Μάθιους, Μίντλετον, Κόνατον, Αντετοκούνμπο, Λόπεζ, Πόρτις, Ιμπάκα και με τους Κάρτερ, Νουόρα, Μπέμπρι, Θανάση να συμπληρώνουν. Κι αν το σύνολο βγάζει 14 παίκτες, είναι γιατί οι Μπακς έχουν μία θέση ανοιχτή για να την καλύψουν με τον καλύτερο διαθέσιμο παίκτη.

Η επόμενη -και τελευταία- κίνηση τον Μάρτιο

Αν θεωρήσουμε ότι οι Μπακς θα μπουν στα playoffs υγιείς, τότε ακόμη και με ρόστερ 14 παικτών, θα έχουν υπερπλήρες ρόστερ χωρίς κάποια χτυπητή αδυναμία. Θα ήθελαν τον Ντράγκιτς πίσω από τον Χόλιντεϊ, δεν υπάρχει όμως άλλος τέτοιος στην αγορά και η ζωή θα συνεχιστεί με τους Χιλ - Κάρτερ.

Αυτό δεν σημαίνει πάντως ότι δεν θα προκύψει κάποια έκπληξη τις επόμενες μία-δύο εβδομάδες. Η 1η Μαρτίου είναι η καταληκτική ημερομηνία για τους παίκτες που θέλουν να αποδεσμευθούν ώστε να βρουν στη συνέχεια θέση σε ομάδα που θα συμμετάσχει στα playoffs και υπάρχουν αρκετοί αξιόλογοι που προσπαθούν να μείνουν ελεύθεροι για να μην τελειώσει η χρονιά τους στα μέσα Απριλίου.

Ο Χορστ αισθάνεται άνετα με το υλικό που έχει προσφέρει στον Μπουντενχόλζερ, θεωρεί ότι το ρόστερ είναι πιο βαθύ από ποτέ και θα περιμένει την κατάλληλη στιγμή για να καλύψει την 15η θέση. Αν την καλύψει. Η λογική λέει πως οι Μπακς δεν θα βιαστούν, θα αφήσουν τον χρόνο να δουλέψει για εκείνους, θα περιμένουν να δουν αν ο Λόπεζ θα είναι πράγματι έτοιμος να πατήσει παρκέ και στη συνέχεια θα αποφασίσουν τι παίκτη θα τραβήξουν από την δεξαμενή των free agents.

Ο Έρικ Μπλέντσο ήταν μία αξιόλογη επιλογή για τη θέση του backup άσου, αλλά οι Μπακς έμαθαν ότι οι Μπλέιζερς δεν θα τον αποδεσμεύσουν καθώς ο Μπίλαπς έχει άριστη σχέση μαζί του κι ο οργανισμός θεωρεί ότι μπορεί να τον ανταλλάξει το καλοκαίρι επειδή έχει μη εγγυημένο συμβόλαιο (3.9 εκατομμύρια από τα 19.4) την επόμενη σεζόν. Άλλοι παίκτες που ίσως αποδεσμευθούν είναι οι Ντέρικ Φέιβορς, Μπλέικ Γκρίφιν, Τζέρεμι Λαμπ, Ρόμπιν Λόπεζ, Τόμας Σατοράνσκι, Πολ Μίλσαπ.

TAGS NBA ΜΙΛΓΟΥΟΚΙ ΜΠΑΚΣ ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΝΤΕΤΟΚΟΥΝΜΠΟ BASKETBALL ANALYSIS
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ