ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Το μήνυμα του Παναθηναϊκού με τον Κέντρικ Ναν και τα πολλαπλά κέρδη

Το μήνυμα του Παναθηναϊκού με τον Κέντρικ Ναν και τα πολλαπλά κέρδη
AP PHOTO / ABBIE PARR

Ο Κέντρικ Ναν θα βρίσκεται στο ΟΑΚΑ για το υπόλοιπο της φετινής αγωνιστικής περιόδου, προσθέτοντας μια έξτρα απειλή. Η νέα εικόνα του rotation, η σπαζοκεφαλιά του Εργκίν Αταμάν και η... επιστροφή του Παναθηναϊκού. Γράφει ο Αλέξανδρος Τρίγκας.

Ο Παναθηναϊκός έσπευσε να κλείσει πολύ γρήγορα τη μεταγραφική εκκρεμότητα που υπήρχε, όπως την είχε υποδείξει ο Εργκίν Αταμάν. Μέσα σε περίπου μια βδομάδα, ο 58χρονος προπονητής πήρε αυτό που ήθελε (είχε ζητήσει), έχοντας πλέον τη δυνατότητα να αναπροσαρμόσει το rotation της περιφέρειας.

Ο Κέντρικ Ναν είναι ένα όνομα που, από μόνο του, έχει μεγάλο ενδιαφέρον δεδομένης της συχνότητας με την οποία αναφερόταν στη διάρκεια της offseason -κυρίως για τον Ολυμπιακό. Έχει καλό βιογραφικό από το ΝΒΑ, χαρακτηριστικά που λείπουν από το έμψυχο δυναμικό του Παναθηναϊκού, αλλά και το hype που συνοδεύει κάθε τέτοιου είδους μεταγραφή.

Το ζητούμενο βέβαια είναι τι θα γίνει στο παρκέ.

Η άμεση απειλή και η προσωπική φάση

Αυτό που διέγνωσε ως πρόβλημα ο Εργκίν Αταμάν ήταν η απουσία ενός περιφερειακού με καλή προσωπική φάση. Ο Κέντρικ Ναν είναι ένας αθλητής που μπορεί να δώσει πολλά μέσα από τέτοιες καταστάσεις (κυρίως μετά από pick n roll) και να υποχρεώσει την αντίπαλη άμυνα να εστιάσει αρκετά στο δικό του μαρκάρισμα -γεγονός που δημιουργεί περισσότερους χώρους και ελευθερίες στον Κώστα Σλούκα. Το μέγεθός του (1μ91) δεν διαφοροποιεί βέβαια τον γενικό κανόνα των κοντών του Παναθηναϊκού, αν κι αυτό δεν δείχνει να είναι πρόβλημα για τον Εργκίν Αταμάν. Τουλάχιστον στην παρούσα φάση.

Η σπαζοκεφαλιά του προπονητή

Από εδώ και πέρα, η μπάλα είναι στα χέρια του Εργκίν Αταμάν. Η επιθυμία του πραγματοποιήθηκε, οπότε το (όποιο) βάρος της ευθύνης/απόφασης πηγαίνει σε εκείνον, για το κομμάτι της αξιοποίησης του νεοαποκτηθέντος περιφερειακού.

Όπως και να έχει, ο 58χρονος τεχνικός έχει την πολυτέλεια να "παίξει" με το rotation και να παρουσιάσει διαφορετικά σχήματα στην περιφέρεια. Με γνώμονα φυσικά το πολύπλευρο επιθετικό ταλέντο που διαθέτει κι ο Κέντρικ Ναν. Το μείζον είναι πως πλέον ο Παναθηναϊκός έχει έναν παίκτη που μπορεί να επιτεθεί κάθετα στο καλάθι, να σουτάρει μετά από ντρίμπλα και, εν γένει, να κουβαλήσει μια ομάδα στο μπροστινό μέρος του παρκέ, αν χρειαστεί.

Μην παραβλέπουμε βέβαια πως θα χρειαστεί ένα εύλογο χρονικό διάστημα έως ότου αντιληφθεί πού βρίσκεται. Σε αγωνιστικό επίπεδο βεβαίως, αφού οι κανονισμοί είναι αρκετά διαφορετικοί σε σχέση με όσα έχει συνηθίσει.

Η (άλλη) επιστροφή του Παναθηναϊκού

Αξίζει βέβαια να αναφέρουμε ακόμη κάτι, κι ας μην είναι αθλητικής φύσεως: ο Παναθηναϊκός έδειξε εξαιρετικά αντανακλαστικά και μεγάλη ταχύτητα στη διεκπεραίωση της μεταγραφής. Το timing (βλ. στεγνή αγορά στο ΝΒΑ) ήταν τέτοιο που ευνοούσε την ολοκλήρωση των διαπραγματεύσεων εντός μερικών ημερών, από την στιγμή που ο σύλλογος κατέστησε σαφές πόσο ήθελε τον Κέντρικ Ναν.

Το γεγονός άλλωστε πως ο Παναθηναϊκός έβαλε στο τραπέζι περισσότερα χρήματα από κάθε άλλον ενδιαφερόμενο, του έδωσε αυτόματα τον τίτλο του "φαβορί" για την απόκτησή του. Κι εν συνεχεία την υπογραφή του!

Πέραν όλων των άλλων, μείζονος σημασίας για τον οργανισμό του Παναθηναϊκού είναι πως έχει ανακτήσει την διαπραγματευτική του ικανότητα. Κάτι που δεν πηγάζει μόνο από το γεμάτο πορτοφόλι, αλλά και από τον ευρύτερο τρόπο λειτουργίας, το οργανόγραμμα και τους διακριτούς ρόλους, που επιτρέπουν στους παίκτες να διαπιστώσουν πως ο Παναθηναϊκός είναι ένας σπουδαίος συνομιλητής στην αγορά.

Κι αυτή είναι μια... επιστροφή που μπορεί να μην υπολογίζει ο (πολύς) κόσμος, αλλά είναι ήδη αισθητή και κάνει τη διαφορά την κρίσιμη στιγμή. Όπως συνέβη με την απόκτηση του Κέντρικ Ναν.

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΜΠΑΣΚΕΤ ΕΛΛΑΔΑ EUROLEAGUE STOIXIMAN BASKET LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ