ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Κέντρικ Ναν: Αυτό είναι το χρυσό συμβόλαιο του Αμερικανού στον Παναθηναϊκό

Ο Κέντρικ Ναν
Ο Κέντρικ Ναν AP

Ο Παναθηναϊκός απέσπασε την υπογραφή του Κέντρικ Ναν για συμβόλαιο μέχρι το επόμενο καλοκαίρι, σε μια κίνηση που -σύμφωνα με πληροφορίες- θα φτάσει σε επίπεδο συνολικού κόστους τα 2.000.000€.

Μία μέρα μετά από το μεγάλο διπλό επί του Ολυμπιακού στο ΣΕΦ για τη Stoiximan Basket League, ο Παναθηναϊκός ολοκλήρωσε ακόμη μια σπουδαία μεταγραφή. Αυτή του Κέντρικ Ναν. Ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος ήταν εκείνος που επισημοποίησε τα... ευχάριστα (βλ. τις υπογραφές), με την ανακοίνωση από την ΚΑΕ Παναθηναϊκός να αναμένεται εντός των προσεχών ωρών.

Ο 28χρονος γκαρντ θα δοκιμάσει για πρώτη φορά στην EuroLeague για χάρη των πρασίνων, υπογράφοντας συμβόλαιο συνεργασίας μέχρι το τέλος της τρέχουσας αγωνιστικής περιόδου. Γιατί όχι για περισσότερα χρόνια; Πολύ απλά επειδή η επιστροφή στο ΝΒΑ αποτελεί προτεραιότητα για τον ίδιο, το επόμενο καλοκαίρι.

Πέραν αυτών, μεγάλη αξία έχει η αναφορά στο ποσό που θα βγάλει από τα ταμεία η ΚΑΕ Παναθηναϊκός για τη συγκεκριμένη μεταγραφή. Σύμφωνα λοιπόν με πληροφορίες, το συνολικό κόστος της συγκεκριμένης μετακίνησης θα φτάσει τα 2.000.000€! Εν προκειμένω, το συμβόλαιο του Κέντρικ Ναν αγγίζει το 1.500.000€ για οκτάμηνη συνεργασία, συν τα bonus, τα agent fees και την εφορία.

Για να ολοκληρωθεί βέβαια η συγκεκριμένη μεταγραφή, καθοριστικό ρόλο έπαιξε η ταχύτητα με την οποία κινήθηκε ο Παναθηναϊκός. Από την στιγμή που ο Εργκίν Αταμάν μετέφερε στη διοίκηση του συλλόγου την ανάγκη γι ακόμη έναν περιφερειακό (χειριστή) με ικανότητα στην προσωπική φάση, το αίτημά του ικανοποιήθηκε εντός μερικών ημερών.

Με προσωπικούς χειρισμούς του Δημήτρη Γιαννακόπουλου (η σχέση σεβασμού και εμπιστοσύνης ανάμεσα στους δύο άνδρες είναι αδιαμφισβήτητη), ο Παναθηναϊκός κατέθεσε πριν από μερικές ημέρες επισήμως το ενδιαφέρον του προς την πλευρά του Κέντρικ Ναν. Εκείνος ζήτησε μερικές ημέρες ακόμη για να διαπιστώσει αν, εν τέλει, μπορεί να βρει κάτι στο ΝΒΑ κι ακολούθως να συζητήσει επί της ουσίας για το ενδεχόμενο της μετακόμισης στην Αθήνα.

Όπως κι έγινε. Τις τελευταίες ώρες, οι επαφές των δύο πλευρών έγιναν πολύ πιο έντονες, με τον Παναθηναϊκό να πείθει τον Κέντρικ Ναν να κάνει το ταξίδι για την Ελλάδα και τον 28χρονο γκαρντ να υπογράφει το νέο του συμβόλαιο, το οποίο θα είναι από τα υψηλότερα στη μισθολογική κλίμακα της ομάδας.

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΜΠΑΣΚΕΤ ΕΛΛΑΔΑ STOIXIMAN BASKET LEAGUE EUROLEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ