ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Οι δηλώσεις του Εργκίν Αταμάν "έδειξαν" πού ψάχνει παίκτη ο Παναθηναϊκός και πού όχι

Οι δηλώσεις του Εργκίν Αταμάν "έδειξαν" πού ψάχνει παίκτη ο Παναθηναϊκός και πού όχι
ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI

Δεν ψάχνει παίκτη στη θέση τρία ο Παναθηναϊκός, με τον Εργκίν Αταμάν να απαντάει σε ερώτηση για τον Κέντρικ Ναν χωρίς όμως να ανοίγει τα χαρτιά του.

Ο Ιωάννης Παπαπέτρου θα μπει την Τρίτη (24/10) στο χειρουργείο για να αντιμετωπίσει με δραστικό τρόπο το πρόβλημα στο γόνατο, ωστόσο ο Παναθηναϊκός δεν ψάχνει παίκτη για τη θέση του σμολ φόργουορντ. Ο Εργκίν Αταμάν ήταν ξεκάθαρος μετά από το εντός έδρας ματς με το Λαύριο για την τρίτη αγωνιστική της Basket League πως το κενό του Έλληνα φόργουορντ θα καλυφθεί εκ των έσω, ενώ παραδέχθηκε ότι δεν έχει ξεχωρίσει κάποιο από τα ονόματα που προτείνονται στους πράσινους.

Όπως εξήγησε ο Τούρκος προπονητής, μετά από την επιστροφή του Ντίνου Μήτογλου στη δράση και τη... συμφόρηση που υπάρχει στις θέσεις 4-5 (Μαντζούκας, Ερνανγκόμεθ, Μήτογλου, Λεσόρ, Μπαλτσερόφσκι, Αντετοκούνμπο), αλλά και με δεδομένο ότι στη θέση τρία δεν υπάρχει παίκτης πέρα από τον Γκριγκόνις που να μπορεί να υποστηρίξει τον ρόλο ενός σύγχρονου σμολ φόργουορντ (οι Γκραντ - Καλαϊτζάκης βοηθούν σε χαμηλά σχήματα), ο Χουάντσο Ερνανγκόμεθ θα κατέβει εκεί για μερικά λεπτά.

Ο Αταμάν εξήγησε ότι υπολογίζει τον Ισπανό για 5-8 λεπτά στη θέση τρία, ώστε εκείνος να προσφέρει μέγεθος και δυναμισμό, αλλά και για να ανοίξει περισσότερο χρόνο στον Μήτογλου και να είναι όλοι ευχαριστημένοι.

Φαίνεται, λοιπόν, ότι στον Παναθηναϊκό κοιτάζουν την αγορά για γκαρντ που θα ανεβάσει επίπεδο κυρίως την περιφερειακή άμυνα, χωρίς να πρέπει να αποκλειστεί και κάποια έκπληξη. Κι αν δεν υπάρχει αυτή τη στιγμή ένδειξη για αλλαγή στη θέση του σέντερ, δεν θα πρέπει να αποκλειστεί το ενδεχόμενο να προκύψουν σκέψεις τις επόμενες ημέρες ή εβδομάδες καθώς ο Αταμάν δεν έχει πάρει αυτά που περίμενε από Λεσόρ και Μπαλτσερόφσκι, αντίθετα με τον Κώστα Αντετοκούνμπο που δείχνει συνεχή βελτίωση.

Ο Παναθηναϊκός έχει "συνδεθεί" με την περίπτωση του Κέντρικ Ναν, μαζί με Ολυμπιακό, Αρμάνι Μιλάνο και Φενέρμπαχτσε. Που τελικά ίσως και να μην προχωρήσει αυτή τη στιγμή σε προσθήκη, καθώς ο Τάιλερ Ντόρσεϊ απέφυγε το κάταγμα και θα επιστρέψει στα παρκέ. Το σίγουρο είναι ότι οι πράσινοι έχουν σαρώσει την αγορά, ξέρουν ποιοι παίκτες είναι διαθέσιμοι, ποιοι είναι ανοιχτοί να έρθουν στην Ευρώπη και κυρίως ποιοι έχουν κίνητρο για να παίξουν μπάσκετ σε υψηλό επίπεδο.

Ο Αταμάν ρωτήθηκε για τον Κέντρικ Ναν, αρνήθηκε ωστόσο να δώσει οποιαδήποτε πληροφορία. Το μόνο που είπε είναι ότι πολλοί παίκτες έχουν προταθεί στον Παναθηναϊκό, χωρίς πάντως εκείνος και οι συνεργάτες του να έχουν ξεχωρίσει κάποιο όνομα. Ακόμη.

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΜΠΑΣΚΕΤ ΕΡΓΚΙΝ ΑΤΑΜΑΝ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ