UFC

Ποτέ μην το αφήνεις στους κριτές

Ποτέ μην το αφήνεις στους κριτές

Για άλλη μία φορά δικαιώθηκε ο Dana White που συνηθίζει να επαναλαμβάνει την έκφραση "Ποτέ μην το αφήνεις στα χέρια των κριτών" για να ωθήσει τους μαχητές του να τελειώνουν τους αγώνες τους και όχι να πάνε σε αποφάσεις.

Στο UFC 163 ο Lyoto Machida κέρδισε και τους τρεις γύρους απέναντι στον Phil Davis, σύμφωνα με τον White, όλα τα ΜΜΕ, τα επίσημα στατιστικά και την συντριπτική πλειοψηφία των συναδέλφων του μαχητών.

Οι μόνοι που διαφώνησαν ήταν οι κριτές που έδωσαν ΟΜΟΦΩΝΑ τη νίκη στον Αμερικανό δίνοντας υπερβολική αξία σε 2 πετυχημένα takedowns σε όλη τη διάρκεια του αγώνα, παρά το γεγονός ότι ο Machida κέρδισε την όρθια μάχη άνετα ενώ σταμάτησε 18 συνολικά takedowns με σχετική ευκολία.

Το τραγικό της υπόθεσης είναι ότι ένας από τους κριτές έδωσε στον Davis και τον τρίτο γύρο, όπου ο Αμερικανός δεν κατάφερε ούτε ένα takedown και "έφαγε και το περισσότερο ξύλο" χωρίς να μπορεί να απαντήσει...

Επίσης, μας απογοήτευσε και το main event αφού παρά τη διάθεση που είχαν Aldo και Korean Zombie και οι δύο σαμποταρίστηκαν από τραυματισμούς. Συγκεκριμένα, στον πρώτο γύρο ο Aldo σε ένα leg kick χτύπησε το δικό του πόδι και δεν το ξαναπροσπάθησε παρότι είναι ένα από τα σοβαρότερα του όπλα. Στον τέταρτο γύρο και πάνω που ο KZ θα μπορούσε να κάνει την αντεπίθεση του απέναντι σε έναν κουρασμένο Aldo, ένα χτύπημά του, του έβγαλε τον ώμο από την θέση του. Εκεί, ενώ ο Κορεάτης με τρομερή ψυχή προσπαθούσε εν μέσω της μάχης να βάλει μόνος
του τον ώμο του στη θέση του, ο Aldo δεν τον λυπήθηκε και τον κλώτσησε δυνατά 3 φορές ακριβώς σε εκείνο το σημείο ενώ τελείωσε τη μάχη λίγο αργότερα στο έδαφος με τον KZ να σφαδάζει αμέσως μετά από τον πόνο.

Από τις υπόλοιπες μάχες, η μόνη που είχε ιδιαίτερη σημασία ήταν η νίκη του Ian Mcall που έσωσε την καριέρα του στο UFC και στην ισχνή κατηγορία φτερού μπορεί σύντομα να τον δούμε να παίζει και για τον τίτλο. Είναι ο μόνος εξάλλου που κόντραρε αρκετά τον πρωταθλητή Demetrious Johnson.

Παρακάτω όλα τα αποτελέσματα του UFC 163:

O Jose Aldo κέρδισε τον Chan Sung Jung (Νότια Κορέα) με TKO

O Phil Davis κέρδισε τον Lyoto Machida με ομόφωνη απόφαση των κριτών

Ο Cezar Ferreira κέρδισε τον Thiago Santos (Βραζιλία) με υποταγή

Ο Thales Leites κέρδισε τον Tom Watson με ομόφωνη απόφαση

Ο John Lineker κέρδισε τον Jose Maria Tome με TKO

O Anthony Perosh κέρδισε τον Vinny Magalhaes με νοκ άουτ

Η Amanda Nunes κέρδισε τη Sheila Gaff με TKO

Ο Sergio Moraes κέρδισε τον Neil Magnyμε υποταγή

Ο Ian McCall κέρδισε τον Iliarde Santos με ομόφωνη απόφαση

Ο Rany Yahya κέρδισε τον Josh Clopton με ομόφωνη απόφαση

O Francimar Barroso κέρδισε τον Ednaldo Oliveira με ομόφωνη απόφαση

Ο Viscardi Andrade κέρδισε τον Bristol Marunde με TKO

TAGS UFC
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ