ΜΑΡΑΘΩΝΙΟΣ

Κιπτσόγκε: Περίπου 17 εκατομμύρια ευρώ κόστισε το ρεκόρ

Marathon world record holder Kenya's Eliud Kipchoge and Britain's richest person Jim Ratcliffe walk for photographers at the Iffley Road Track, in Oxford, England, Tuesday, April 30, 2019, where British athlete Roger Bannister, in 1954 ran to become the first person ever to break the four minute mile barrier. Eliud Kipchoge has funding from Britain's richest man, Jim Ratcliffe, who founded chemicals group INEOS, for his bid to break the two-hour marathon barrier again later this year. (AP Photo/Matt Dunham)
Marathon world record holder Kenya's Eliud Kipchoge and Britain's richest person Jim Ratcliffe walk for photographers at the Iffley Road Track, in Oxford, England, Tuesday, April 30, 2019, where British athlete Roger Bannister, in 1954 ran to become the first person ever to break the four minute mile barrier. Eliud Kipchoge has funding from Britain's richest man, Jim Ratcliffe, who founded chemicals group INEOS, for his bid to break the two-hour marathon barrier again later this year. (AP Photo/Matt Dunham) AP

Το τρομερό 1.59:40 του Ελιούντ Κιπτσόγκε στο INEOS Challenge της Βιέννης δεν ήρθε τυχαία και κόστισε στον Σερ Τζιμ Ράτκλιφ περίπου 17 εκατομμύρια ευρώ.

Το Σάββατο (12/10) ο Ελιούντ Κιπτσόγκε έγραψε ιστορία, αφού έγινε ο πρώτος άνθρωπος που κατάφερε να καλύψει την απόσταση του Μαραθωνίου σε χρόνο μικρότερο των δύο ωρών. Μετά από τεράστια προσπάθεια και απόλυτα ιδανικές συνθήκες το χρονόμετρο σταμάτησε στο 1.59:40 στην Βιέννη.

Μάλιστα, για να δημιουργηθούν αυτές ο Σερ Τζιμ Ράτκλιφ χρειάστηκε να δαπανήσει περίπου 17 εκατομμύρια δολάρια.

Ο πιο πλούσιος άνθρωπος στην Αγγλία μέσα από την INEOS έδωσε ουσιαστικά λευκή επιταγή στον Κιπτσόγκε και την ομάδα του για να φτάσουν σε αυτή την εντυπωσιακή επίδοση. Ομάδα επιστημόνων σε συνεργασία με το τιμ του Κιπτόγκε επέλεξε έπειτα από μελέτες τον τόπο που θα διεξαχθεί το εγχείρημα.

Στη συνέχεια ανέλαβαν οι μπουλντόζες. Η διαδρομή των 9.6χιλιομέτρων ασφαλτοστρώθηκε από την αρχή με το 90% της να είναι ευθεία. Εκεί πήγε το ένα μεγάλο μέρος των χρημάτων που επενδύθηκαν στο εγχείρημα. Από εκεί και πέρα πρέπει να υπολογίσουμε τα χρήματα που πήρε ο Κιπτσόγκε και η ομάδα του, αλλά και όλοι όσοι βοήθησαν σε αυτό.

Γαι παράδειγμα, ανάμεσα στους δρομείς-λαγούς που δέχτηκαν να τον βοηθήσουν σε αυτό το μεγάλο εγχείρημα ήταν και πολύ γνωστοί αθλητές όπως ο Αμερικανός χρυσός ολυμπιονίκης στα 1500 μέτρα στο Ρίο, Μάθιου Τσέντροβιτς, ο επίσης Αμερικανός ασημένιος ολυμπιονίκης στα 5000 μέτρα στο Ρίο, Πολ Τσελίμο και οι διάσημοι Νορβηγοί αδελφοί Ινγκέμπριγκτσεν, ο Τζέικομπ, ο Φίλιπ και ο Χένρικ.

Βέβαια, αξίζει να τονίσουμε πως το πορτοφόλι του Σερ Τζιμ Ράτκλιφ αντέχει. Με περιουσία πάνω από 11 δισεκατομμύρια δολάρια προφανώς τα 17 εκατομμύρια είναι μία σταγόνα στην θάλασσα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κιπτσόγκε: Ο άνθρωπος που άλλαξε την ιστορία του Μαραθωνίου
ΥΠΕΡΑΝΘΡΩΠΟΣ: Ο Κιπτσόγκε έτρεξε τον Μαραθώνιο σε λιγότερο από δυο ώρες
Καρνάζης για Κιπτσόγκε: "Τεράστιο κατόρθωμα, θα κατέβει κι άλλο ο χρόνος"
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ