ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Κορονοϊός: Τα τρία σενάρια για το ΝBA

Los Angeles Lakers forward LeBron James, tries to get past Milwaukee Bucks forward Giannis Antetokounmpo during the second half of an NBA basketball game Friday, March 6, 2020, in Los Angeles. (AP Photo/Mark J. Terrill)
Los Angeles Lakers forward LeBron James, tries to get past Milwaukee Bucks forward Giannis Antetokounmpo during the second half of an NBA basketball game Friday, March 6, 2020, in Los Angeles. (AP Photo/Mark J. Terrill) AP

Η μεταφορά αγώνων NBA σε άλλες πόλεις, η διοργάνωσή τους κεκλεισμένων ή ακόμη και η αναβολή τους είναι τα τρία σενάρια που θα συζητηθούν στη σύσκεψη της Τετάρτης (11/3) στο πλαίσιο λήψης προληπτικών μέτρων κατά του κορονοϊού.

Ο κορονοϊός εξαπλώνεται και στις ΗΠΑ, όπου έχουν καταγραφεί 31 θάνατοι λόγω της ασθένειας ενώ τα επιβεβαιωμένα κρούσματα ανέρχονται σύμφωνα με τις τελευταίες εκτιμήσεις στα 1.010.

Καθώς σχεδόν όλα τα αθλητικά γεγονότα παγκοσμίως αναβάλλονται ή διεξάγονται κεκλεισμένων των θυρών, εύλογη ανησυχία προκύπτει και στο NBA. Στη σύσκεψη της Τετάρτης (11/3) ανάμεσα στο συμβούλιο και τον κομισάριο θα συζητηθούν σύμφωνα με το ESPN και τον Άντριαν Βοϊναρόβσκι τρία σενάρια.

Το πρώτο είναι η αλλαγή έδρας διεξαγωγής μιας αναμέτρησης, είτε σε ουδέτερη (σε πόλη που δεν έχει πολλά κρούσματα), είτε σε αυτήν της αντιπάλου. Σε περίπτωση που η κατάσταση είναι ακόμη σοβαρή εξετάζεται η διεξαγωγή ματς κεκλεισμένων των θυρών, ή ακόμη και η αναβολή τους ως πιο δραστικό μέτρο. Τα δυο τελευταία σενάρια (κεκλεισμένων και αναβολή) βρίσκονται πιο πίσω στις επιλογές και θα υιοθετηθούν σε συνθήκες έκτακτης ανάγκης.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα η κατάσταση αξιολογείται συνεχώς, ενώ την Πέμπτη (12/3) θα υπάρχει επικοινωνία με τους προέδρους και τους general managers των ομάδων. Το NBA ως πρώτο προληπτικό μέτρο έχει αποκλείσει την πρόσβαση των εκπροσώπων του Τύπου στ' αποδυτήρια των ομάδων.

Photo credits: AP Photo/Mark J. Terrill

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ