ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Κορονοϊός: Προς... καλοκαιρινή επιστροφή το NBA

Los Angeles Lakers forward LeBron James, left, shoots as Los Angeles guard Paul George defends during the first half of an NBA basketball game Sunday, March 8, 2020, in Los Angeles. (AP Photo/Mark J. Terrill)
Los Angeles Lakers forward LeBron James, left, shoots as Los Angeles guard Paul George defends during the first half of an NBA basketball game Sunday, March 8, 2020, in Los Angeles. (AP Photo/Mark J. Terrill) AP

Στα τέλη Ιουνίου βλέπει την επιστροφή του NBA στη δράση ο γνωστός ρεπόρτερ, Έντριαν Βοϊναρόφσκι. Άδεια να φύγουν πήραν οι παίκτες.

Το πρώτο κρούσμα του Ρούντι Γκομπέρ, ο οποίος βρέθηκε θετικός στον κορονοϊό, οδήγησε τον Άνταμ Σίλβερ στη διακοπή του NBA για τουλάχιστον έναν μήνα. Αυτό, πριν καν ανιχνευτούν τα επόμενα κρούσματα και εξεταστούν οι παίκτες όλων των ομάδων, που έφερε και τη διάγνωση δύο ακόμη παικτών, θετικών στον κορονοϊό, των Ντόνοβαν Μίτσελ και Κρίστιαν Γουντ.

Το τι μέλλει γενέσθαι με την επιστροφή του πρωταθλήματος στη δράση παραμένει άγνωστο, ωστόσο οι πρώτες εκτιμήσεις και πληροφορίες του γνωστού ρεπόρτερ, Έιντριαν Βοϊναρόφσκι δείχνουν... καλοκαίρι.

Όπως ανέφερε ο ίδιος, το Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης ασθενειών υποστήριξε ότι ο μέγιστος αριθμός των ανθρώπων που θα μπορούν να παρίστανται σε αγώνες του NBA δεν μπορεί να ξεπερνά τους 50, πράγμα που δημιουργεί ως καλύτερο σενάριο επιστροφής της λίγκας στα μέσα ή τέλη Ιουνίου. Όσο για την επιστροφή του κόσμου στα γήπεδα; Αυτή φαίνεται ότι θα χρειαστεί δύο επιπλέον μήνες, πράγμα που σημαίνει ότι η επιστροφή στην... κανονκότητα χρονολογείται για τον Αύγουστο.

Την ίδια ώρα, σύμφωνα με τον ίδιο ρεπόρτερ, οι ομάδες έχουν σταματήσει τις προπονήσεις τους, οι παίκτες έχουν το δικαίωμα μόνο ατομικών προγραμμάτων, ενώ παράλληλα έχουν και τη δυνατότητα να βρεθούν κοντά στις οικογένειές τους και να ταξιδέψουν μακριά από τη... βάση των ομάδων τους, αλλά μόνο εντός Ηνωμένων Πολιτειών. Η αναβολή των ομαδικών προπονήσεων αναμένεται να παραταθεί (η διακοπή έχει ισχύ για 30 ημέρες προς το παρόν), ενώ ακόμη και για τις ατομικές προπονήσεις των παικτών, η λίγκα έχει δώσει σχετικές οδηγίες, συστήνοντας ακόμη και τον διαχωρισμό των προγραμμάτων, σε μπάσκετ και βάρη ώστε να μην έρχονται σε επαφή με παραπάνω από έναν προπονητή.





ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ