ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Κορονοϊός: Θετικός ο Γκομπέρ, διακόπηκε η σεζόν στο ΝΒΑ

Κορονοϊός: Θετικός ο Γκομπέρ, διακόπηκε η σεζόν στο ΝΒΑ
AP Photo/Chris Nicoll AP PHOTO/CHRIS NICOLL

Ασύλληπτες καταστάσεις στο ΝΒΑ, με τον Ρουντί Γκομπέρ να πηγαίνει άρρωστος στην Οκλαχόμα Σίτι, το ματς Θάντερ - Τζαζ να μην ξεκινά, τον Γάλλο να βρίσκεται θετικός στον κορονοϊό και τη Λίγκα να διακόπτει τη σεζόν! (VIDEO).

Αυτό που συνέβη το βράδυ της Τετάρτης (τα ξημερώματα της Πέμπτης στην Ελλάδα), θα μνημονεύεται για πολλά χρόνια. Οι Τζαζ πήγαν στην Οκλαχόμα Σίτι για να αντιμετωπίσουν τους Θάντερ, με τον γιατρό των γηπεδούχων να "μπουκάρει" στον αγωνιστικό χώρο λίγο πριν από το τζάμπολ της αναμέτρησης, να απαιτεί από τους παίκτες να αποχωρήσουν για τα αποδυτήρια και τον Ρουντί Γκομπέρ να βρίσκεται θετικός σε εξέταση για κορονοϊό . Οι αθλητές των δύο ομάδων μπήκαν αμέσως σε καραντίνα, με το ΝΒΑ να δρα άμεσα και να ανακοινώνει τη διακοπή της σεζόν μέχρι νεωτέρας!

Ο Γάλλος σέντερ ήταν άρρωστος τις τελευταίες μέρες, παρόλα αυτά ακολουθούσε την ομάδα του στην περιοδεία της και αυτό έκανε πολύ δύσκολη την διαχείριση της κατάστασης από τη Λίγκα, μιας και ο Γκομπέρ είχε έρθει σε επαφή με εκατοντάδες ανθρώπους. Με συμπαίκτες, με αντιπάλους, με δημοσιογράφους, ενώ μάλιστα έκανε και πλάκα με μερικούς από αυτούς όταν στο τέλος μιας συνέντευξης Τύπου έπιασε ένα-ένα τα μικρόφωνα που βρίσκονταν μπροστά του. Δεν είναι ακόμη ξεκάθαρο αν βρισκόταν στο γήπεδο (κάποιοι λένε πως έμεινε στο ξενοδοχείο, αν και ήθελε να παίξει έχοντας ανακτήσει τις δυνάμεις του), σίγουρα όμως η πιθανότητα να έχουν προσβληθεί από τον ιό οι συμπαίκτες του είναι μεγάλη.

Το απόγευμα της Τετάρτης οι ιδιοκτήτες των 30 οργανισμών αποφάσισαν να ζητήσουν από τον Κομισάριο Άνταμ Σίλβερ τη διοργάνωση των επόμενων αγώνων τους χωρίς κόσμο και τα κεκλεισμένων των θυρών ματς έδειχναν να είναι το μέτρο που θα ανακοίνωνε αύριο το ΝΒΑ. Παρόλα αυτά, αποδείχθηκε πως η Λίγκα ήταν έτοιμη και για το χειρότερο σενάριο, για τη διακοπή δηλαδή της κανονικής περιόδου, σε περίπτωση που κάποιος παίκτης, κάποιος προπονητής ή κάποιος παράγοντας είχε προσβληθεί από τον κορονοϊό. Αυτό ήταν θέμα χρόνου και ο Γκομπέρ έτυχε να είναι αυτός που ανάγκασε τον Άνταμ Σίλβερ να βάλει προσωρινό λουκέτο στο πρωτάθλημα. Για πόσο; Για τουλάχιστον έναν μήνα.

Η Λίγκα αποφάσισε να κρατήσει τους δημοσιογράφους σε απόσταση από τους αθλητές και τους προπονητές, ο κυβερνήτης του Οχάιο πρότεινε οι αγώνες να διεξάγονται στο εξής χωρίς θεατές, το Σαν Φρανσίσκο διέταξε τους Γουόριορς να παίξουν κεκλεισμένων των θυρών και όλοι μάλλον περίμεναν το πρώτο κρούσμα έχοντας αποφασίσει την διακοπη μέχρι νεωτέρας. Ένα είναι σίγουρο, μπαίνουμε σε μια εποχή και σε μια κατάσταση που δεν έχουμε αντιμετωπίσει στο παρελθόν και η ψυχραιμία είναι το στοιχείο που ίσως κάνει τη διαφορά.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ