ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Κορονοϊός: Ο Στεφ Κάρι ήταν ο πρώτος παίκτης του ΝΒΑ που έκανε το τεστ

Golden State Warriors guard Stephen Curry looks on during the second half of an NBA basketball game against the Washington Wizards, Monday, Feb. 3, 2020, in Washington. The Warriors won 125-117. (AP Photo/Nick Wass)
Golden State Warriors guard Stephen Curry looks on during the second half of an NBA basketball game against the Washington Wizards, Monday, Feb. 3, 2020, in Washington. The Warriors won 125-117. (AP Photo/Nick Wass) AP PHOTO/NICK WASS

Ο Στεφ Κάρι αποκάλυψε στο TIME ότι ήταν ο πρώτος παίκτης του ΝΒΑ που υποβλήθηκε σε εξετάσεις υπό τον φόβο του κορονοϊού, πέντε μέρες πριν προκύψει το θετικό δείγμα του Ρουντί Γκομπέρ.

Πέντε μέρες πριν προκύψει το θετικό δείγμα του Ρουντί Γκομπέρ, που έφερε την προσωρινή διακοπή στο ΝΒΑ, ο Στεφ Κάρι ήταν ο πρώτος παίκτης που ελέγχθηκε υπό τον φόβο της πανδημίας. Αυτό αποκάλυψε ο ίδιος σε κείμενό του που δημοσιεύτηκε στην ηλεκτρονική έκδοση του TIME.

Ο γκαρντ των Γκόλντεν Στέιτ Γουόριορς αναφέρθηκε στην ιστορία που τον έβαλε πολύ γρήγορα σε μια κατάσταση να ενημερωθεί για το τι ακριβώς είναι ο κορονοϊός και πώς μπορεί να επηρεάσει τη ζωή του. Όπως έγραψε, όλα έγιναν μετά από το παιχνίδι με τους Τορόντο Ράπτορς, το πρώτο του μετά από σχεδόν τέσσερις μήνες αποχής λόγω του κατάγματος που είχε υποστεί στο χέρι.

" Στις 6 Μαρτίου, τότε ήταν που όλα έγιναν πραγματικότητα. Μόλις είχα παίξει το πρώτο μου παιχνίδι εδώ και μήνες το προηγούμενο βράδυ και οι συζητήσεις αναφορικά με τον ιό είχαν αρχίσει να φουντώνουν. Εκείνο το βράδυ άρχισα να νιώθω άνετος. Ξαφνικά είχα πυρετό. Οι πρώτες μου σκέψεις ήταν "ποιες είναι οι πιθανότητες, μπορεί αλήθεια να συμβαίνει αυτό;". Μετά από μήνες αναμονής για να επιστρέψω στο γήπεδο, με ένα κάταγμα και δύο χειρουργεία, αυτό που ήθελα ήταν να παίξω. Αλλά η απειλή του μυστήριου ιού με έκλεισε στο δωμάτιό μου, μακριά απ' όλους όσους ενδιαφέρομαι: τη σύζυγο, τα παιδιά μου, τους συμπαίκτες μου, τους φιλάθλους. Ήμουν ο πρώτος παίκτης του ΝΒΑ που ελέγχθηκε για τον κορονοϊό. Ευτυχώς το τεστ βγήκε αρνητικό. Αυτή η εμπειρία όμως με τάραξε, και με τάραξε έντονα" έγραψε χαρακτηριστικά για το θέμα ο Στεφ Κάρι.

AP Photo/Nick Wass

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ