ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Κορονοϊός: Ο Κοστακούρτα θέλει πλέι οφ για την ανάδειξη του πρωταθλητή στην Ιταλία

AC Milan's Alessandro Costacurta sits on the bench during an italian first division soccer match between AC Milan and Genoa, at the Luigi Ferraris stadium, in Genoa, Italy, Sunday, Aug. 26, 2007. (AP Photo/Italo Banchero)
AC Milan's Alessandro Costacurta sits on the bench during an italian first division soccer match between AC Milan and Genoa, at the Luigi Ferraris stadium, in Genoa, Italy, Sunday, Aug. 26, 2007. (AP Photo/Italo Banchero) AP PHOTO/ITALO BANCHERO

Υπέρμαχος της άποψης για διεξαγωγή πλέι οφ για την ανάδειξη του πρωταθλητή και πλέι άουτ για την παραμονή, ελέω του κορονοϊού που έχει σαρώσει την Ιταλία, εμφανίστηκε ο Αλεσάντρο Κοστακούρτα.

Ο κορονοϊός σαρώνει τον κόσμο και έχει παραλύσει την Ιταλία, με ένα από τα μέτρα που έχουν πάρει στη γειτονική χώρα για την μη περαιτέρω εξάπλωση του φαινομένου να είναι η αναβολή όλων των αθλητικών δραστηριοτήτων μέχρι και τις 3 Απριλίου.

Το γεγονός αυτό θέτει σε κίνδυνο την ολοκλήρωση του Καμπιονάτο από τη στιγμή που δεν είναι πολλές οι διαθέσιμες ημερομηνίες και απομένουν 12 αγωνιστικές να παιχτούν, ωστόσο δεν αποκλείεται να έχουμε απρόβλεπτο και συναρπαστικό φινάλε με τη διεξαγωγή... πλέι οφ.

Αυτό τουλάχιστον πρότεινε την Τρίτη ο πρόεδρος της ιταλικής ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας, Γκαμπριέλε Γκραβίνα, που πρότεινε τη διεξαγωγή αγώνων πλέι οφ για τον τίτλο (με τη συμμετοχή των Γιουβέντους, Λάτσιο, Ίντερ και Αταλάντα) και πλέι άουτ για την παραμονή (Τζένοα, Μπρέσια, Λέτσε και ΣΠΑΛ μάχονται για την αποφυγή του υποβιβασμού), με τον Αλεσάντρο Κοστακούρτα να στηρίζει 100% τη συγκεκριμένη λύση.

"Θα πρέπει να πάρουμε αποφάσεις. Δεν είναι σωστό να μην απονεμηθεί ο τίτλος σε κάποια ομάδα, τα πλέι οφ και τα πλέι άουτ μπορούν να είναι η καλύτερη λύση σε μία κατάσταση ανάγκης.

Αυτό το φινάλε θα έκανε το τέλος της σεζόν να είναι συναρπαστικό. Μου αρέσει η βαθμολογία και το πρωτάθλημα έτσι όπως γίνεται, όμως μιλάμε για έκτακτη ανάγκη και μπορείτε έτσι να ζήσετε νέες εμπειρίες", δήλωσε ο παλαίμαχος παίκτης της Μίλαν στο Sky Sports.

Σημειώνεται πως μόνο μία φορά κρίθηκε ο τίτλος μέσω πλέι οφ, τη σεζόν 1963-64 όπου Μπολόνια και Ίντερ τερμάτισαν αμφότερες στην πρώτη θέση με 54 πόντους, ενώ τη σεζόν 2004-05 ήταν η Πάρμα και η Μπολόνια που πάλεψαν σε δύο αγώνες για την αποφυγή του υποβιβασμού.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

Κορονοϊός: Η Ρόμα δεν μπορεί να πάει στη Σεβίλλη για το Europa League
Κορονοϊός: Πρωτάθλημα μέχρι και 31 Μαΐου, ίσως και πλέι οφ για τον πρωταθλητή!
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ