ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Κορονοϊός: Πρωτάθλημα μέχρι και 31 Μαΐου, ίσως και πλέι οφ για τον πρωταθλητή!

Inter Milan's Stefan de Vrij , left, and Juventus' Cristiano Ronaldo battle for the ball during the Serie A soccer match between Inter Milan and Juventus at the Allianz Stadium in Turin, Italy, Sunday March 8, 2020. The match was played to a closed stadium as a measure against coronavirus contagion. (Marco Alpozzi/LaPresse via AP)
Inter Milan's Stefan de Vrij , left, and Juventus' Cristiano Ronaldo battle for the ball during the Serie A soccer match between Inter Milan and Juventus at the Allianz Stadium in Turin, Italy, Sunday March 8, 2020. The match was played to a closed stadium as a measure against coronavirus contagion. (Marco Alpozzi/LaPresse via AP) MARCO ALPOZZI/LAPRESSE VIA AP

Ο κορονοϊός αναγκάζει τους Ιταλούς να "τρέξουν" για να ολοκληρωθεί η φετινή Serie A ενώ στο τραπέζι υπάρχει πλέον σενάριο πλέι όφ για την ανάδειξη πρωταθλητή ή να μην δοθεί πουθενά ο τίτλος.

Η Ιταλία είναι μία από τις χώρες που είναι στις πρώτες θέσεις εκείνων με τα περισσότερα θύματα ελέω του κορονοϊού και ως αποτέλεσμα η κυβέρνηση της γειτονικής χώρας πήρε την απόφαση την Δευτέρα για αναστολή όλων των αθλητικών διοργανώσεων μέχρι τις 3 Απριλίου ώστε να σταματήσει η εξάπλωση του φαινομένου.

Για το τι θα γίνει από εκεί και πέρα, υπήρχε συνάντηση την Τρίτη στην οποία πήραν μέρος εκπρόσωποι της ιταλικής ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας, της Ιταλικής Ολυμπιακής Επιτροπής και της κυβέρνησης και σε αυτήν έγινε σαφές πως δεν υπάρχει περίπτωση μετά από τα τελευταία γεγονότα να τελειώσει το πρωτάθλημα στις 24 Μαΐου όπως ήταν αρχικά προγραμματισμένο.

Σε ανακοίνωση μάλιστα που εξέδωσε ο πρόεδρος της ιταλικής ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας (FIGC), Γκαμπριέλε Γκραβίνα, ζήτησε από τους ανθρωπους της Serie A να εκμεταλλευτούν όλες τις διαθέσιμες ημερομηνίες μέχρι τις 31 Μαΐου, προκειμένου να τελειώσει το πρωτάθλημα και το Κύπελλο και να μη διαταραχτεί η ισορροπία ενόψει Euro 2020.

Και αυτό γιατί οι εθνικές ομάδες θέλουν να έχουν όλους τους διεθνείς στη διάθεσή τους, με την Ιταλία του Ρομπέρτο Μαντσίνι για παράδειγμα να κάνει ντεμπούτο στη διοργάνωση στις 12 Ιουνίου, κόντρα στην Τουρκία στο "Ολίμπικο" της Ρώμης.

The stands are thinly populated as Juventus plays Inter in the Italian Football Championship League in Turin, Italy Sunday, March 8, 2020. (Marco Alpozzi/LaPresse via AP)
The stands are thinly populated as Juventus plays Inter in the Italian Football Championship League in Turin, Italy Sunday, March 8, 2020. (Marco Alpozzi/LaPresse via AP) MARCO ALPOZZI/LAPRESSE VIA AP

Αυτή τη στιγμή, όλοι έχουν στο μυαλό τους πως απομένουν άλλες 12 αγωνιστικές για την ολοκλήρωση του φετινού ιταλικού μαραθωνίου, όμως σε περίπτωση που ο κορονοϊός δεν υποχωρήσει μέχρι τις 3 Απριλίου, η ποδοσφαιρική ομοσπονδία της Ιταλίας έχει έτοιμες τρεις προτάσεις, όπως διατυπώθηκαν από το πρόεδρό της Γκαμπριέλε Γκραβίνα.

"Χωρίς να υπάρχει κάποια που να έχει προβάδισμα, μία πρόταση είναι να μην απονεμηθεί ο τίτλος της πρωταθλήτριας σε κάποια ομάδα και να ενημερωθεί η UEFA για τις ομάδες που θα συμμετέχουν τη νέα σεζόν στα Κύπελλα Ευρώπης.

Μία άλλη πρόταση είναι να δοθεί ο τίτλος στην ομάδα που θα είναι στην πρώτη θέση τη στιγμή που θα διακοπεί το πρωτάθλημα, ακόμα και αν δεν έχει ολοκληρωθεί.

Μία τρίτη πρόταση είναι να διοργανωθούν πλέι οφ για την ανάδειξη πρωταθλήτριας στην Ιταλία και πλέι άουτ για να αποφασιστεί ποιες ομάδες θα πάνε στην Serie B", είπε μεταξύ άλλων.

Σημειώνεται πως στην ιστορία της Serie A, μόνο μία φορά κρίθηκε ο τίτλος μέσω πλέι οφ. Αυτό έγινε τη σεζόν 1963-64, όταν Μπολόνια και Ίντερ τερμάτισαν αμφότερες στην πρώτη θέση με 54 πόντους, με τις δύο ομάδες να δίνουν αγώνα μπαράζ στην Ρώμη στις 7 Ιουνίου 1964 και τους ροσομπλού να παίρνουν το πρωτάθλημα επικρατώντας 2-0 των νερατζούρι.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

Κορονοϊός: Σκόραρε και συμβούλεψε τον κόσμο να μείνει στο σπίτι
Γιουβέντους - Ίντερ: Ήλεγχαν με θερμόμετρο όσους θα έμπαιναν στο γήπεδο
Κορονοϊός: Σταματούν όλες οι αθλητικές δραστηριότητες στην Ιταλία μέχρι 3 Απριλίου
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ