ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Κορονοϊός: Κανένας νέος θάνατος, 16 τα νέα κρούσματα

Δηλώσεις του υπουργού Υγείας Βασίλη Κικίλια και του εκπροσώπου του Υπουργείου για το νέο κορονοϊό, καθηγητή Σωτήρη Τσιόδρα, στο Υπουργείο Υγείας, την Παρασκευή 13 Μαρτίου 2020.
(EUROKINISSI/ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΙΣΙΝΑΣ)
Δηλώσεις του υπουργού Υγείας Βασίλη Κικίλια και του εκπροσώπου του Υπουργείου για το νέο κορονοϊό, καθηγητή Σωτήρη Τσιόδρα, στο Υπουργείο Υγείας, την Παρασκευή 13 Μαρτίου 2020. (EUROKINISSI/ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΙΣΙΝΑΣ) EUROKINISSI

Δεκαέξι τα νέα κρούσματα στην Ελλάδα από τον κορονοϊό ενώ το τελευταίο 24ώρο δεν υπήρξε ούτε ένας νέος θάνατος όπως ανακοίνωσε ο λοιμωξιολόγος Σωτήρης Τσιόδρας.

Ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας, λοιμωξιολόγος Σωτήρης Τσιόδρας ανακοίνωσε το απόγευμα του Σαββάτου μόλις 16 νέα κρούσματα κορονοϊού στη χώρα μας. Και όπως τόνισε το τελευταίο 24ώρο δεν υπήρξε ούτε ένας νέος θάνατος.

Πλέον ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων έφτασε τα 2506 ενώ από τα νέα κρούσματα τα 11 είναι γνωστές επαφές.

Συνολικά στην Ελλάδα, έχουν χάσει τη ζωή τους από κορονοϊό 130 άνθρωποι, 34 γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες.

Στην εντατική διασωληνωμένοι νοσηλεύονται 47 ασθενείς, 13 γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Αξίζει να σημειωθεί ότι 63 ασθενείς έχουν εξέλθει των ΜΕΘ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο κ. Τσιόδρας, έκανε αναφορά και στην κλινική στα νότια προάστια, που έλαβε μέτρα μετά το κρούσμα κορονοϊού, κάτι που είχε ως αποτέλεσμα να μην υπάρξει περαιτέρω εξάπλωση.

Ο κ. Τσιόδρας έκανε αναφορά και στη συζήτηση που γίνεται για την άρση των περιοριστικών μέτρων, λέγοντας ότι δεν θα μείνουμε εγκλωβισμένοι για πάντα.

Πρόσθεσε ότι η αρμόδια επιτροπή θα συνεδριάσει ξανά για να αποφασίσει για τις τελικές της προτάσεις ενόψει της χαλάρωσης των μέτρων.

Πηγή: news247.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ