ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Κορονοϊός: Η Σέφιλντ θέτει σε υποχρεωτική άδεια υπαλλήλους αλλά τους πληρώνει κανονικά

Sheffield United's Oliver McBurnie, second left, celebrates scoring his sides first goal of the game during the English Premier League soccer match between West Ham United and Sheffield United at Bramall Lane, Sheffield, England, Friday, Jan. 10, 2020. (Martin Rickett/PA via AP)
Sheffield United's Oliver McBurnie, second left, celebrates scoring his sides first goal of the game during the English Premier League soccer match between West Ham United and Sheffield United at Bramall Lane, Sheffield, England, Friday, Jan. 10, 2020. (Martin Rickett/PA via AP) MARTIN RICKETT/PA VIA AP

Η Σέφιλντ Γιουνάιτεντ ανακοίνωσε πως θέτει σε υποχρεωτική άδεια κάποιους υπαλλήλους της, αλλά θα συνεχίσει να τους πληρώνει κανονικά και δεν θα κάνει χρήση των ειδικών διατάξεων της βρετανικής κυβέρνησης.

Σε μία σπουδαία κίνηση προχώρησε η διοίκηση της Σέφιλντ Γιουνάιτεντ. Η αγγλική ομάδα, στην οποία αγωνίζεται ο Παναγιώτης Ρέτσος, ανακοίνωσε πως ναι μεν θέτει σε υποχρεωτική άδεια κάποιους από τους υπαλλήλους τους.

Ωστόσο, θα συνεχίσει να πληρώνει κανονικά τους μισθούς τους και δεν πρόκειται να κάνει χρήση των ειδικών διατάξεων της βρετανικής κυβέρνησης για τις πληγείσες -από τον κορονοϊό- επιχειρήσεις.

"Η Σέφιλντ Γιουνάιτεντ ενημέρωσε το προσωπικό της για την απόφαση να θέσει σε υποχρεωτική άδεια κάποιος εκ των υπαλλήλων της.

Παράλληλα, τους προσφέρεται η δυνατότητα όσο διάστημα βρίσκονται σε υποχρεωτική άδεια να συμμετέχουν, αν θέλουν, ως εθελοντές στο εθνικό σύστημα υγείας της χώρας", αναφέρει, μεταξύ άλλων, η ανακοίνωση.

Θυμίζουμε πως ομάδες όπως η Νόριτς, η Μπόρνμουθ, η Νιούκαστλ και η Τότεναμ έχουν κάνει χρήση της ειδικής διάταξης, η οποία αναφέρει πως οι εργαζόμενοι θα λάβουν το 20% του μισθού τους από τις ομάδες και το υπόλοιπο 80% θα δοθεί από το κράτος.

Όπως, δηλαδή, προβλέπει το σχέδιο της βρετανικής κυβέρνησης, ώστε να διασφαλιστεί ότι δεν θα χαθούν θέσεις εργασίας σ' αυτή τη δύσκολη περίοδο. Στη διάταξη είχε μπει και η Λίβερπουλ, αλλά μετά τις αντιδράσεις που προκλήθηκαν, η διοίκηση πήρα πίσω την απόφασή της.

Photo Credits: Martin Rickett/PA via AP

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ