ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Παναγιώτης Ρέτσος στο Sport24.gr: "Όνειρο η Μπαρτσελόνα, με παρτενέρ Νικολάου"

Παναγιώτης Ρέτσος στο Sport24.gr: "Όνειρο η Μπαρτσελόνα, με παρτενέρ Νικολάου"

Σε μια απολαυστική συζήτηση με τον Ηλία Καλλονά στον λογαριασμό του Sport24.gr στο instagram, ο αμυντικός της Σέφιλντ Γιουνάιτεντ, Παναγιώτης Ρέτσος απάντησε σε ό,τι ρωτήθηκε για τη ζωή στην καραντίνα, τη Σέφιλντ Γιουνάιτεντ, τον Ρόμπεν, τον Τσιμίκα και το όνειρο της Μπαρτσελόνα. (VIDEO).

Ο Παναγιώτης Ρέτσος αν και αμυντικός πήρε πάσα από τον Ευθύμη Κουλούρη και ήταν η σειρά του να φιλοξενηθεί στο Instagram του Sport24.gr. Ο αμυντικός της Σέφιλντ Γιουνάιτεντ για μια ώρα που βρέθηκε στον... αέρα απάντησε σε όσα ρωτήθηκε από τον Ηλία Καλλονά.

Από την Αγγλία και το Σέφιλντ μίλησε για τον κορονοϊό, τη μεγάλη του αγάπη τον Ολυμπιακό, το διπλό των "ερυθρόλευκων" στο Λονδίνο, τη Λεβερκούζεν και τη μεταγραφή του στη Σέφιλντ αλλά και την επιθυμία του να συνεχίσει να αγωνίζεται και μετά το καλοκαίρι στην Premier League.

Αναλυτικά η συνέντευξη του Πάνου Ρέτσου στο Sport24.gr:

Πως είναι η κατάσταση στο Σέφιλντ;

"Είναι γενικά κάτι πρωτόγνωρο. Εγώ εδώ είμαι με τον αδελφό μου. Είναι δύσκολο όλη μέρα να είσαι στο σπίτι, με ατομικές προπονήσεις. Είναι αρκετά δύσκολο".

Το γεγονός ότι έχεις τον αδερφό σου εκεί είναι αρκετά σημαντικό, μιλάς με την οικογένεια σου στην Ελλάδα;

"Ναι έχω καθημερινή επαφή με όλη την οικογένεια μου, με τους φίλους μου. Θα ήθελα να είμαι στην Ελλάδα αυτές τις δύσκολες στιγμές, αλλά δεν γίνεται".

Υπήρχε η δυνατότητα να έρθεις; Σου είπαν κάτι από τη Σέφιλντ;

"Δεν μας είπαν όχι μην πάτε ή όχι να πάτε. Αλλά κι εγώ δεν θέλω να το διακινδυνέψω με τα σύνορα που θα ήταν κλειστά. Προτίμησα να μείνω εδώ, να κάνω τις προπονήσεις που πρέπει και όταν μας πουν να επιστρέψουμε να είμαι διαθέσιμος".

Πως είναι η καθημερινότητα σου; Πού κάνεις προπονήσεις;

"Στο σαλόνι, στην κουζίνα, παντού. Την πρώτη εβδομάδα δεν θα πω ότι ήταν άσχημα, χρειαζόμασταν και λίγη ξεκούραση. Από εκεί και πέρα καταντάει κουραστικό, ρουτινιάζεις, όταν δεν έχεις την μπάλα στα πόδια είναι παράξενο".

"ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΔΕΝ ΠΗΡΑ ΣΟΒΑΡΑ ΤΟΝ ΚΟΡΟΝΟΪΟ"

Κάνετε προπονήσεις μέσω τηλεδιάσκεψης, μέσω ομαδικού προγράμματος;

"Μας έχουν δώσει ατομικό πρόγραμμα στον καθένα, τους ενημερώνουμε για ότι κάνουμε ώστε να είναι και σίγουροι. Γιατί και η ομάδα είναι σε καλή θέση αυτή τη στιγμή, κάτι που κανείς δεν το περίμενε, ώστε να είμαστε έτοιμοι όποτε και αν ξεκινήσει το πρωτάθλημα αν και δεν το βλέπω".

Είδα ότι ανέβασες σήμερα το "Playerstogether", την πρωτοβουλία που πήρατε στην Αγγλία για να βοηθήσετε κατά του κορονοϊού. Πως το ζεις όλο αυτό;

"Καταρχάς πιστεύω πως έχει ξεπεράσει το αθλητικό κομμάτι, έχει πάει στο θέμα υγείας. Είναι αρκετά δύσκολο, δεν μπορείς να κάνεις βασικά πράγματα, πρέπει να προσέχεις το παραμικρό, είναι λίγο παράξενη η κατάσταση. Στην αρχή δεν το είχα πάρει τόσο σοβαρά αλλά τις τελευταίες τρεις εβδομάδες και με ανθρώπους που μιλάω και με την οικογένεια μου στην Ελλάδα κατάλαβα πόσο σοβαρά είναι τα πράγματα τώρα".

Ίσως για αυτό άργησαν να πάρουν και τόσα μέτρα όπως στην Ελλάδα;

"Εδώ στην Αγγλία ακόμα δεν είναι 100% τα μέτρα όπως στην Ελλάδα. Είναι άνετοι αν και τις τελευταίες μέρες είδα τα σούπερ μάρκετ άδεια. Χωρίς τρόφιμα".

Παίζεις κάνα videogame; Βλέπεις καμία σειρά σε αυτή την καραντίνα;

"Αν πω ότι δεν παίζω θα είναι ψέματα. Τις πιο πολλές μέρες βέβαια έχουμε διπλές προπονήσεις, οπότε περνάει η μέρα. Ξυπνάω όμως αργότερα, κοιμάμαι λίγο αργότερα".

Μια ρουτίνα καθημερινή πως είναι όταν αλλάζει; Βέβαια αλλάζει το καλοκαίρι…

"Η αλήθεια είναι πως και το καλοκαίρι που σταματάς είναι καλοκαίρι, είσαι με φίλους, οικογένεια, είναι καλοκαίρι. Αλλά είναι όλος ο κόσμος που μένει σε καραντίνα, το δέχεσαι και προχωράμε. Εμείς από τις 13 Απριλίου που μας είχαν πει αρχικά πως θα επιστρέψουμε, μας πήγαν για αρχές Μαΐου".

Ποιες σειρές είδες;

"Τελείωσα το La Casa De Papel, όπως όλοι. Έχω τελειώσει αρκετές, το Σέρλοκ Χολμς είναι από τις αγαπημένες μου. Μια που έχουμε μόνο στην Αγγλία. Τώρα βλέπω το "How get away with murder".

Παρατηρώ πως πλέον μετά απ’ όλο αυτό όλοι οι παίκτες είστε άνετοι στο θέμα των συζητήσεων, θεωρείς πως όταν τελειώσει όλο αυτό θα είστε περισσότερο κοντά στον κόσμο;

"Γενικά το ποδόσφαιρο έφερνε κοντά τους ανθρώπους και τώρα που έχει βγει έξω από το προσκήνιο βλέπουμε την αγάπη του κόσμου. Μας δίνει δύναμη και ανυπομονούμε να γυρίσουμε. Το να παίξεις έναν αγώνα μπροστά σε άδειο γήπεδο δεν σημαίνει τίποτα. Δεν είναι μόνο μια μπάλα και 22 παίκτες, ο κόσμος κάνει και το ποδόσφαιρο. Λαμβάνουμε πολλά μηνύματα εγώ και οι συμπαίκτες μου ότι περιμένουν να γυρίσουμε πως και πως".

"ΠΙΣΤΕΥΑ ΣΤΟ 1-2 ΤΟΥ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ"

Θυμάμαι πριν το παιχνίδι του Ολυμπιακού με την Άρσεναλ είχες προβλέψει το 2-1, το πίστευες ή ήταν ευσεβής πόθος;

"Το πίστευα, το πίστευα".

Θα πήγες και στα αποδυτήρια, οι παίκτες του Ολυμπιακού το πίστευαν; Πώς τους είχες δει;

"Ναι το πίστευαν γιατί η ομάδα φέτος είχε κάνει μια καλή πορεία. Και στον πρώτο αγώνα με την Άρσεναλ στο "Γ. Καραϊσκάκης" είχαν παίξει καλά. Τα παιδιά που τα είδα πριν τον αγώνα, τον Τσιμίκα, τον Μπουχαλάκη ήταν 100% εκεί, δεν φοβούνταν. Η αλήθεια είναι πως και στον αγώνα στο Emirates όλοι περίμεναν πως η Άρσεναλ θα έχει την κατοχή, ίσα-ίσα, αυτό δεν φάνηκε. Αν δεν το πίστευα δεν θα το έλεγα".

Ξεχωρίζεις κάποιον παίκτη από τον φετινό Ολυμπιακό;

"Τον Τσιμίκα. Πάντα ήταν είναι και θα είναι καλός παίκτης ο "Τσίμι". Ήταν καλό που έφυγε από τον Ολυμπιακό και πήγε σε κάποιες ομάδες, έπαιξε και πήρε ψυχολογία και γύρισε στον Ολυμπιακό. Ο Βαλμπουενά δεν το περίμενα για την ηλικία του να κάνει τόσα πολλά πράγματα. Έχουμε δει και άλλες φορές να έρχονται παίκτες που να είναι σε μεγάλη ηλικία και να μην κάνουν τόσα πολλά. Επίσης μου αρέσει αρκετά ο Σεμέδο".

Τι σου αρέσει από τον Σεμέδο, επειδή παίζεις και στην ίδια θέση;

"Είναι αρχηγικός, αν με ρωτήσεις ποιος είναι ηγέτης πίσω στην άμυνα θα πω ο Σεμέδο και ο Αβραάμ που είναι κολόνα".

Παναγιώτης Ρέτσος στο Sport24.gr: "Όνειρο η Μπαρτσελόνα, με παρτενέρ Νικολάου"

Θεωρείς ότι αν δεν υπήρχαν οι εξωγηπεδικές περιπέτειες που είχε θα έπαιζε σε καλύτερο επίπεδο;

"Αυτό δεν το γνωρίζω, έχουν ακουστεί πολλά. Είναι ποιοτικός παίκτης και ίσως άμα δεν είχε άλλα θέματα, να αγωνιζόταν στο ελληνικό πρωτάθλημα μετά από αρκετά χρόνια. Επίσης καλή πορεία έχει κάνει και ο Μπουχαλάκης αλλά και ο Μασούρας".

Ο Μπουχαλάκης τα προηγούμενα χρόνια και ο Μασούρας φέτος κυρίως τρώνε λίγο άδικο κράξιμο. Πόσο εύκολο είναι για έναν Έλληνα παίκτη να παίξει στον Ολυμπιακό;

"Όταν ένας παίκτης είναι πολλά χρόνια στον Ολυμπιακό μπορεί να το διαχειριστεί αυτό. Τα παιδιά οι Έλληνες που έρχονται και αγωνίζονται κατευθείαν είναι δυσκολότερο. Υπάρχει η απογείωση με το που έρχονται αλλά μπορεί να σε προσγειώσουν και αρκετά εύκολα. Δεν είναι εύκολη η ομάδα για να παίξεις, είναι μεγάλη η φανέλα".

Είπες ότι δεν είναι εύκολη ομάδα για να παίξεις. Γιατί;

"Ο Ολυμπιακός είναι η ομάδα που στην Ελλάδα πρέπει να βγαίνει πρώτη. Είναι ένα είδος πίεσης, εγώ δεν το θεωρώ κακής πίεσης. Θα πρέπει να δώσεις το 100%, να είσαι ετοιμοπόλεμος".

Θεωρείς πως αυτά τα δύο χρόνια που ο Ολυμπιακός δεν πήρε το πρωτάθλημα, μπορούν να τον κάνουν δυνατό για τη συνέχεια;

"Σίγουρα δεν έκανε καλό που δεν πήρε τα δύο χρόνια τα πρωταθλήματα. Μπορεί να πείσμωσε κάποιος περισσότερο. Υπήρχαν δύο χρονιές αρκετές δύσκολες, το κοίταξαν διαφορετικά".

"ΠΡΩΤΟΓΝΩΡΑ ΟΣΑ ΖΗΣΑΜΕ ΜΕ ΝΙΚΟΛΑΟΥ, ΑΝΔΡΟΥΤΣΟ ΚΑΙ ΜΑΝΘΑΤΗ"

Ήσουν στην ομάδα που πήρε το τελευταίο πρωτάθλημα και ήσουν και αρχηγός. Πως ήταν;

"Είναι μεγάλη τιμή για μένα και ειδικά όταν έχεις αγωνιστεί πολλά χρόνια στον Ολυμπιακό. Δεν θα πω ότι μικρός ονειρευόμουν να γίνω αρχηγός. Ήταν κάτι πρωτόγνωρο και αυτή η χρονιά πέρασε τόσο γρήγορα που όταν το συζητάμε εγώ ο Νικολάου, ο Ανδρούτσος και ο Μανθάτης λέμε τι ζήσαμε".

Ο Πάολο Μπέντο μπορεί να μην πήρε κάποιον τίτλο αλλά άφησε παίκτες που χρησιμοποίησε, το θεωρείς αυτό κάτι καλύτερο από έναν τίτλο;

"Γενικά υπάρχει αρκετό ταλέντο στην Ελλάδα. Εκείνη τη χρονιά που παίξαμε εμείς οι τέσσερις μετά από εκεί είδαμε μια διαφορετική αντιμετώπιση απ’ όλες τις ομάδες. Δεν είναι τυχαίο που σε όλες τις μικρές εθνικές ομάδες πάντα η εθνική πηγαίνει αρκετά ψηλά. Είναι κάποια άλλα πράγματα που λείπουν και αυτό πηγαίνει λίγο πίσω".

Είσαι και αρχηγός της Ελπίδων που τα πηγαίνει εξαιρετικά, πιστεύεις πως μπορείτε να βγείτε πρώτοι στον όμιλο και να πάρετε την πρόκριση;

"Ναι πιστεύω πως έχουμε την ομάδα να βγούμε πρώτοι και να πάρουμε την πρόκριση. Υπάρχουν 2-3 παιδιά που είναι στην Ανδρών όπως ο Βρουσάι, ο Παυλίδης και αν έρθουν και αυτοί πιστεύω ότι μπορούμε να διακριθούμε".

ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ / ΟΣΦΠ - ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ (ΤΑΚΗΣ ΣΑΓΙΑΣ / Eurokinissi Sports)
ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ / ΟΣΦΠ - ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ (ΤΑΚΗΣ ΣΑΓΙΑΣ / Eurokinissi Sports) EUROKINISSI SPORTS

Πως είδες το φετινό ελληνικό πρωτάθλημα. Θεωρείς πως δικαία μπορεί να στεφθεί πρωταθλητής ο Ολυμπιακός;

"Ναι πιστεύω ότι είναι δίκαιο, αυτή τη στιγμή ο Ολυμπιακός είναι καλύτερος από τον ΠΑΟΚ που είναι δεύτερος, έχει ποιοτικούς παίκτες και έχει ένα καλύτερο σύνολο".

Από τις υπόλοιπες ομάδες. Ποια ξεχώρισες; Τον ΟΦΗ ίσως;

"Ναι ο ΟΦΗ μπράβο, έχει καλή ομάδα, έχει δυσκολέψει όλες τις μεγάλες ομάδες. Παίζουν ωραίο ποδόσφαιρο γιατί έχω παρακολουθήσει κάποια παιχνίδια. Και με τις μεγάλες ομάδες που έπαιξαν είχαν τη μπάλα στα πόδια τους".

Θεωρείς ότι χρειάζονται τέτοιες ομάδες στο πρωτάθλημα;

"Σίγουρα γιατί αν δεις όλα τα πρωταθλήματα στην Αγγλία, στη Γερμανία. Μπορεί στο ματς Μπάγερν - Κολωνία να δούμε ένα 6-0 αλλά μπορείς να δεις και ένα 0-2, 0-3 και μετά μια ανατροπή του σκορ και αυτό κρατάει σε εγρήγορση όλες τις ομάδες".

"ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΤΗΚΑ ΑΡΚΕΤΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΤΡΑΥΜΑΤΙΣΜΟΥΣ"

Για έναν παίκτη που κόστισε κοντά στα 20 εκατομμύρια ευρώ η μεταγραφή του μπορεί να είναι βαρίδι ή κίνητρο;

"Εμένα προσωπικά όταν είχε γίνει η μεταγραφή δεν το συνειδητοποίησα. Το συνειδητοποίησα αρκετά αργότερα και ειδικά το χρόνο που ήμουν τραυματίας κάθισα και σκέφτηκα αρκετά. Τότε αναθεωρείς πολλά πράγματα, τότε συνειδητοποίησα τι είχα καταφέρει και πόσο πρέπει να δουλέψω για τη συνέχεια. Είναι μια ανταμοιβή, σου δίνει και ένα κίνητρο μέχρι που πρέπει να φτάσεις και να δουλέψεις παραπάνω".

Πέρασες μια δύσκολη σεζόν στη Λεβερκούζεν με αρκετούς τραυματισμούς. Υπήρξε στιγμή που απογοητεύτηκες;

"Ήταν όντως μια δύσκολη χρονιά, εύχομαι να μη τη ζήσει κανείς, να έχει τόσους συνεχόμενους τραυματισμούς γιατί εκεί που πήγαινα να μπω πάλι κάτι πάθαινα. Σίγουρα οι τραυματισμοί είναι μέσα στο ποδόσφαιρο. Ήμουν ήδη τέσσερις μήνες εκτός από άλλον τραυματισμό, μπήκα να παίξω στο Europa League, τραυματίστηκα και έπρεπε να κάνω χειρουργείο, εκεί απογοητεύτηκα αρκετά αλλά εκεί πρέπει να έχεις δίπλα σου ανθρώπους που να σε στηρίξουν και εγώ είχα, τους γονείς μου, τον αδερφό μου, τους εκπροσώπους μου".

Το γεγονός ότι ο αδελφός σου είναι και μάνατζερ σου πόσο ρόλο έπαιξε;

"Ο αδελφός μου ήταν δίπλα μου ειδικά στη Γερμανία γιατί έχω και δύο μικρά αδέλφια και ήταν δύσκολο η οικογένεια μου να είναι κοντά μου. Σου κρατούν μια συντροφιά και είναι σημαντικό να έχεις ανθρώπους δίπλα σου".

Leverkusen's Panagiotis Retsos plays the ball during the German Bundesliga soccer match between Hertha BSC Berlin and Bayer 04 Leverkusen in Berlin, Germany, Wednesday, Sept. 20, 2017. Berlin defeated Leverkusen by 2-1. (AP Photo/Michael Sohn)
Leverkusen's Panagiotis Retsos plays the ball during the German Bundesliga soccer match between Hertha BSC Berlin and Bayer 04 Leverkusen in Berlin, Germany, Wednesday, Sept. 20, 2017. Berlin defeated Leverkusen by 2-1. (AP Photo/Michael Sohn) AP

Επέστρεψες σε αγώνα κόντρα στην Πάντερμπορν, αλλά μετά έπαιξες και στο Champions League κόντρα στην Ατλέτικο. Πως ένιωσες;

"Είναι κάτι όμορφο. Τη χρονιά που ο Ολυμπιακός έπαιξε στο Champions League εγώ έφυγα και πήγα στη Λεβερκούζεν που εκείνη τη χρονιά δεν είχε βγει στην Ευρώπη. Ήταν κάτι όμορφο να αγωνιστώ στο Champions League. Θα ήθελα να ήταν ο πρώτος μου αγώνα με τον Ολυμπιακό, αλλά ας το ξεπεράσουμε αυτό. Θεωρώ πως είναι το μεγαλύτερο δώρο που μπορεί να τύχει σε ένα παίκτη".

Παίζεις και στόπερ αλλά και ως μπακ. Είσαι απ’ αυτούς που λένε "παίζω όπου μου ζητήσει ο προπονητής" ή που θες να παίζεις στη φυσική σου θέση, αυτή του στόπερ;

"Και στα δύο. Αν σου πει ο προπονητής ότι πρέπει να παίξεις ως δεξί μπακ ή αριστερό μπακ ποτέ δεν θα πω όχι. Η ομάδα πάει πάνω από το εγώ. Φυσικά και θέλω να παίζω στη θέση μου ως στόπερ".

Ποιο είναι το μυστικό που η Ελλάδα βγάζει τόσους καλούς στόπερ που παίζουν στο υψηλότερο επίπεδο και όχι στην επίθεση;

"Εκεί μπροστά πρέπει να είσαι λίγο Βραζιλιάνος. Ξεκίνησαν τα παιδιά ο Παπασταθόπουλος, ο Μανωλάς και βγήκε στην αγορά πως οι Έλληνες βγάζουν καλούς αμυντικούς και τους κοιτούν λίγο παραπάνω οι ξένοι. Έχουν κάνει τρομερή καριέρα και για αυτό πιστεύω ότι διακρίνονται περισσότερο. Οι περισσότεροι Έλληνες που παίζουν στο εξωτερικό είναι αμυντικοί, οπότε σου λένε τι θα πάμε να κοιτάξουμε από την Ελλάδα".

Πλέον βγάζουμε και αριστερά μπακ;

"Υπάρχουν 4-5 μπακ μεγάλης κλάσης".

Μίλησες πριν για τον Τσιμίκα, η άποψη σου για τον Γιαννούλη ποια είναι;

"Είναι ένα πολύ καλό μπακ και ο Γιαννούλης, με πολλά τρεξίματα, ανεβάσματα, θα μπορούσε να αγωνιστεί σε ένα μεγάλο πρωτάθλημα όπως η Bundesliga, του ταιριάζει".

Πως έφυγες για να πας στη Σέφιλντ, το συζητήσατε με τους ανθρώπους στη Λεβερκούζεν;

"Εγώ στην αρχή της προετοιμασίας το περασμένο καλοκαίρι ήμουν υγιέστατος και ήθελα να διεκδικήσω θέση αλλά τα παιδιά που έπαιζαν είχαν πάει αρκετά καλά. Έφτασα σε αυτό το επίπεδο μετά από 2-3 μήνες και έβλεπα πως δεν παίρνω τα ανάλογα παιχνίδια. Έπρεπε να βρω μια ομάδα να αγωνιστώ. Πραγματικά δεν ξέρω από πού, άκουγα πως με κοίταγαν όλο αυτό τον καιρό και είπα να αλλάξω λίγο παραστάσεις. Να πάω στο καλύτερο πρωτάθλημα του κόσμου αν και τώρα δεν έκατσε πολύ καλά με τον ιό, αν και όλα για κάποιο λόγο γίνονται, και τώρα περιμένουμε".

"ΘΕΛΩ ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΩ ΣΤΗΝ ΑΓΓΛΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΣΕΦΙΛΝΤ"

Παρατηρείς διαφορές στην οργάνωση ανάμεσα σε Γερμανία και Αγγλία;

"Στην οργάνωση και τα λοιπά πιστεύω είναι πάνω- κάτω τα ίδια αλλά σε θέματα στυλ παιχνιδιού είναι τελείως διαφορετικά πρωταθλήματα. Εδώ στην Αγγλία βλέπουμε δυνατές ομάδες, όχι τόσο ποιοτικό ποδόσφαιρο, εκτός από τις 5-6 πρωτοπόρες".

Στο εξωτερικό ποια ομάδα υποστηρίζεις, έχω διαβάσει ότι θες να παίξεις στην Μπαρτσελόνα;

"Την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ θα πω ότι υποστήριζα".

Είδαμε πως η μεταγραφή σου πήγε να γίνει σήριαλ, έγινε κάτι;

"Όχι ήταν θέμα των ομάδων, κάποια οικονομικά θέματα. Εγώ τα είχα βρει με όλους από την πρώτη στιγμή".

Παναγιώτης Ρέτσος στο Sport24.gr: "Όνειρο η Μπαρτσελόνα, με παρτενέρ Νικολάου"

Μετά το καλοκαίρι τι θα ήθελες να κάνεις; Να μείνεις στην Αγγλία;

"Ναι θα ήθελα να συνεχίσω στην Αγγλία και τη Σέφιλντ γιατί με πιστεύει αρκετά. Έχει πλάνο για μένα και είναι σημαντικό να πάρω παιχνίδια στα πόδια μου και να γίνω ακόμα καλύτερος απ’ ότι ήμουν".

Έχεις στο μυαλό σου κάποια στιγμή να επιστρέψεις στην Ελλάδα. Αν το κάνεις θα είναι μόνο για τον Ολυμπιακό;

"Σίγουρα δεν θέλω να γυρίσω στην Ελλάδα για αρκετά χρόνια. Μου αρέσει το εξωτερικό, αυτή η εμπειρία που ζω και ειδικά το χρόνο που ήμουν τραυματίας εκτίμησα πολλά πράγματα. Στα 33-34 ίσως, δεν ξέρω αλλάζουν πολλά πράγματα, και αν ήταν να γυρίσω στην Ελλάδα θα ήθελα να γυρίσω για τον Ολυμπιακό".

Έχεις κάνει κάποιες προπονήσεις με τον ομοσπονδιακό τεχνικό τον κ. Φαν Σιπ; Τι διαφορετικό έχει φέρει στην Εθνική;

"Τον έζησα σε κάποιες προπονήσεις, έχει φέρει το ολλανδικό στυλ και πιστεύω πως η εθνική έχει παίκτες να το υποστηρίξει. Τα προηγούμενα χρόνια δεν ήμασταν η ομάδα που είχε κατοχή μπάλα, τώρα θέλουμε να την έχουμε εμείς και είναι κάτι σημαντικό πιστεύω πως το δείξαμε στα τελευταία παιχνίδια. Εκτός από το Ολλανδικό στυλ έχει φέρει και όλη τη νοοτροπία και έξω από τις προπονήσεις, αρκετά σοβαροί".

"ΔΥΣΚΟΛΟΤΕΡΟΣ ΑΝΤΙΠΑΛΟΣ Ο ΡΟΜΠΕΝ"

Πλέον παίζετε και καλύτερο ποδόσφαιρο, επιθετικά, έχει να κάνει και με τους παίκτες;

"Ναι είναι σημαντικό και ειδικά όταν βάζεις νέα παιδιά να παίζουν. Σε ένα ματς για παράδειγμα έπαιξαν οι Βρουσάι, Λημνιός και Παυλίδης. Έχουμε αρκετή ποιότητα μπροστά και μπορούμε με δύο-τρία πραγματάκια παραπάνω να κάνουμε πολλά πράγματα".

Σε ποια θέση σε υπολογίζει, ως στόπερ ή μπακ, τι σου είπε;

"Μου είπε ότι ξέρει πως ήμουν τραυματίας, ότι πρέπει να προπονηθώ παραπάνω και φυσικά συμφώνησα γιατί το ξέρω και εγώ. Αλλά δεν συζητήσαμε για κάτι αγωνιστικό".

Αν μέσα από το ποδόσφαιρο σου ζητούσαμε να μας πεις ποιον παίκτη θα έπαιρνες μαζί σου ως συμπαίκτη ποιον θα έλεγες;

"Έχω τρεις τους Μανθάτη, Νικολάου και Ανδρούτσος".

ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ / ΟΣΦΠ - ΑΡΗΣ (ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ / Eurokinissi Sports)
ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ / ΟΣΦΠ - ΑΡΗΣ (ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ / Eurokinissi Sports) EUROKINISSI SPORTS

Έχεις πει πως θες να παίξεις στην Μπαρτσελόνα. Ποιον θα ήθελες ως παρτενέρ όμως;

"Τον Νικολάου. Είμαστε και φίλοι πολλά χρόνια οπότε θα ήταν όνειρο".

Βλέπεις κάποια στιγμή Έλληνα ποδοσφαιριστή να παίζει στο τοπ επίπεδο όπως στο NBA ο Αντετοκούνμπο;

"Βλέπουμε τον Παπασταθόπουλο και τον Μανωλά. Ο ένας παίζει σε τοπ ομάδα στην Αγγλία και ο άλλος σε τοπ ομάδα στην Ιταλία. Έχουν φτάσει ήδη σε αυτό το επίπεδο. Γενικά έχουμε παίκτες που παίζουν στο κορυφαίο επίπεδο".

Βλέπουμε τον ξάδερφο σου να παίζει στον Πανιώνιο και ο μικρός σου αδερφός στον Ολυμπιακό. Είστε μια ποδοσφαιροοικογένεια;

"Γενικά όλοι παίζουν στην οικογένεια και ο ξάδερφος μου ο Χρήστος έπαιξε στον Πανιώνιο στη Super League αν και γεννημένος το 2001 και έπαιξε και κόντρα στον Ολυμπιακό. Και ο αδερφός μου είναι στους μικρούς του Ολυμπιακού".

"ΝΑ ΕΡΘΩ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΝΑ ΠΙΩ ΚΑΦΕ ΜΕ ΤΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΜΟΥ"

Βλέπεις να αλλάζει το ποδόσφαιρο από εδώ και στο εξής;

"Έχει αλλάξει ήδη ο κόσμος δυστυχώς. Τώρα με το ποδόσφαιρο είμαι περίεργος να δω πως θα εξελιχθούν τα πρωταθλήματα και πότε θα αρχίσει η επόμενη χρονιά. Είναι πολλά ζητήματα γενικά και είμαι περίεργος".

Είδες τις ενέργειες που έκανε και ο ΠΣΑΠ και οι Έλληνες του εξωτερικού;

"Πολύ σημαντικό είναι όλος ο κόσμος να βοηθήσει. Αρκετοί άνθρωποι χρειάζονται τη βοήθεια μας. Έχω μιλήσει με τους Μπακασέτα και Τζαβέλα που κάτι ετοιμάζουν και θέλω να βοηθήσω και εγώ. Ότι χρειαστούν θα πρέπει να βοηθήσουμε".

ΔΙΕΘΝΕΣ ΦΙΛΙΚΟ / ΕΛΛΑΔΑ - ΕΛΒΕΤΙΑ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI)
ΔΙΕΘΝΕΣ ΦΙΛΙΚΟ / ΕΛΛΑΔΑ - ΕΛΒΕΤΙΑ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Ποιος είναι ο δυσκολότερος αντίπαλος που είχες;

"Θα πω τον Ρόμπεν της Μπάγερν. Όλοι απ' έξω λέμε μόνο μια συγκεκριμένη κίνηση, αλλά δεν είναι μόνο αυτό".

Τι συμβουλή θα έδινες σε κάποιον που θέλει να παίξει ποδόσφαιρο;

"Καταρχάς να έχει την υγεία του που δεν μπορείς να το προβλέψεις βέβαια. Πάντα να έχει έναν στόχο, να μη βάζει όρια γενικά και πάντα να ξέρει ότι θα πρέπει να θυσιάσει πολλά πράγματα για να βρίσκονται στο επίπεδο που πρέπει να βρίσκονται όλοι".

Τι είναι το πρώτο πράγμα που θα κάνεις όταν τελειώσει η καραντίνα;

"Να έρθω στην Ελλάδα και να πιω έναν ωραίο καφέ με τους φίλους μου".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ