ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Κορονοϊός: Άκυρο στη Σοθιεδάδ για επιστροφή στις προπονήσεις

Real Sociedad players celebrate their second goal during a Spanish Copa del Rey soccer match between Real Madrid and Real Sociedad at the Santiago Bernabeu stadium in Madrid, Spain, Thursday, Feb. 6, 2020. (AP Photo/Manu Fernandez)
Real Sociedad players celebrate their second goal during a Spanish Copa del Rey soccer match between Real Madrid and Real Sociedad at the Santiago Bernabeu stadium in Madrid, Spain, Thursday, Feb. 6, 2020. (AP Photo/Manu Fernandez) AP

Το συμβούλιο αθλητισμού της Ισπανίας ακύρωσε τα σχέδια της Ρεάλ Σοθιεδάδ για επιστροφή στις προπονήσεις την Τρίτη και υπενθύμισε στους Βάσκους ότι τα περιοριστικά μέτρα ισχύουν για όλους.

Η Ρεάλ Σοθιεδάδ ανακοίνωσε ότι επιστρέφει την Τρίτη (14/4) στις προπονήσεις - σε γκρουπ 2-3 ατόμων τηρουμένων των προληπτικών μέτρων - ωστόσο λογάριαζε χωρίς το συμβούλιο αθλητισμού της χώρας.

Το CDS (συμβούλιο αθκητισμού) υπενθύμισε με γραπτή επιστολή στην ομάδα του Σαν Σεμπαστιάν ότι η χώρα βρίσκεται σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης λόγω του κορονοϊού και η χρήση οποιασδήποτε αθλητικής εγκατάστασης κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου απαγορεύεται.

"Απαγορεύεται ρητώς το άνοιγμα και η χρήση κάθε αθλητικής εγκατάστασης και κάθε αθλητικού κέντρου", αναγράφεται μεταξύ άλλων στην επιστολή προς τους Βάσκους, οι οποίοι σύμφωνα με το ρεπορτάζ του RTVE συμμορφώνονται και παίρνουν πίσω την απόφασή τους.

Η απόφαση της Σοθιεδάδ εξέπληξε πολύ κόσμο καθώς είναι η πρώτη ομάδα της ισπανικής Liga που εκδήλωσε την πρόθεση για επιστροφή στις προπονήσεις.

Χαρακτηριστικός είναι ο τρόπος που την αντιμετώπισε η Marca, η οποία αφιέρωσε την πρώτη της σελίδα σε αυτό το θέμα και εκδήλωσε την απορία της για την κίνηση των Βάσκων.

Η Ισπανία μετρά 16.972 νεκρούς από τον κορονοϊό, ενώ ο αριθμός των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων στη χώρα της Ιβηρικής χερσονήσου ανέρχεται σε 166.019 σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση της Κυριακής (12/4).

Photo credits: AP Images

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ