Αύξηση κυκλοφορίας των οχημάτων στην Αττική, παρά τα μέτρα απαγόρευσης

Το Κέντρο Διαχείρισης Κυκλοφορίας της Περιφέρειας Αττικής, διαπίστωσε 18% αύξηση της κίνησης στους δρόμους του νομού.

Η κυβέρνηση καθημερινά ανακοινώνει πιο σχολαστικούς ελέγχους για την τήρηση των μέτρων απαγόρευσης κυκλοφορίας εξαιτίας του κορονοϊού κι αυτό επειδή διαπιστώνει ότι η παραβατικότητα αυξάνει, αντί να περιορίζεται.

Μάλιστα, τα στοιχεία που προκύπτουν από τη στατιστική ανάλυση των δεδομένων που επεξεργάζεται το Κέντρο Διαχείρισης Κυκλοφορίας της Περιφέρειας Αττικής, είναι χαρακτηριστικά.

Επιμέλεια: Δημήτρης Μπαλής

Οι 600 ανιχνευτές κυκλοφορίας, οι οποίοι μετρούν συνεχώς τον αριθμό των οχημάτων που διέρχονται από κεντρικές αρτηρίες, εμφανίζουν αύξηση της κυκλοφορίας κατά 7,6% κατά τη δεύτερη εβδομάδα εφαρμογής των μέτρων, (30 Μαρτίου με 5 Απριλίου), σε σύγκριση με τους φόρτους της πρώτης εβδομάδας εφαρμογής των μέτρων (23 με 29 Μαρτίου). Επίσης, κατά τη τρίτη εβδομάδα εφαρμογής των μέτρων, δηλαδή την τρέχουσα εβδομάδα, παρουσιάστηκε περαιτέρω αύξηση της κυκλοφορίας κατά 10%, σε σύγκριση με την πρώτη εβδομάδα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι μετά από σχετικό αίτημα του Υπουργείου Ψηφιακής

Διακυβέρνησης και σε συνέχεια της εφαρμογής του μνημονίου συνεργασίας

μεταξύ Υπουργείου και Περιφέρειας Αττικής, τα στοιχεία που καταγράφονται από τα  σημεία μέτρησης του οδικού δικτύου, θα προωθούνται καθημερινά και θα αξιοποιούνται από την Πολιτική Προστασία και όλα τα εμπλεκόμενα υπουργεία.

Η στατιστική ανάλυση της κυκλοφορίας από την ημέρα εφαρμογής των μέτρων:  

Πρώτη εβδομάδα εφαρμογής των μέτρων (23 - 29 Μαρτίου): μείωση της κυκλοφορίας κατά 52,8% σε σύγκριση με την τυπική εβδομάδα βάσης του Μαρτίου.

Δεύτερη εβδομάδα (30 Μαρτίου - 5 Απριλίου): μείωση της κυκλοφορίας κατά 49,2% σε σύγκριση με την τυπική εβδομάδα βάσης του Μαρτίου και παράλληλα αύξηση της κυκλοφορίας κατά 7,6% σε σύγκριση με την πρώτη εβδομάδα εφαρμογής των μέτρων (23 - 29 Μαρτίου).

Τρίτη εβδομάδα (τρέχουσα εβδομάδα): περαιτέρω αύξηση της κυκλοφορίας σε ποσοστό 10% σε σύγκριση με την πρώτη εβδομάδα.

Επίσης, τα Σαββατοκύριακα παρουσιάζεται σημαντική πτώση της κυκλοφορίας, που κυμαίνεται από 70% έως 80% σε σχέση με πριν την λήψη των μέτρων.

Ενδεικτικά αναφέρουμε τους μέσους ωριαίους φόρτους οχημάτων (δηλαδή τον συνολικό αριθμό των οχημάτων που περνούν σε μία ώρα από μια διατομή της οδού), που παρουσιάστηκαν στην Λ. Κηφισού στο ύψος των ΚΤΕΛ στο ρεύμα προς Πειραιά, κατά τα παραπάνω περιγραφόμενα διαστήματα.

2019 - τυπική εβδομάδα βάσης Μαρτίου: 5.209 οχήματα ανά ώρα.

2020 - 1 εβδομάδα Μαρτίου (2 - 8 Μαρτίου): 5.335 οχήματα ανά ώρα.

2020 - 1 εβδομάδα λήψης των μέτρων (23 - 29 Μαρτίου): 2.558 οχήματα ανά ώρα.

2020 - 2 εβδομάδα λήψης των μέτρων (30 Μαρτίου έως 5 Απριλίου): 2.830 οχήματα ανά ώρα.

2020 - 3 εβδομάδα λήψης των μέτρων (τρέχουσα εβδομάδα): 2.836 οχήματα ανά ώρα.

 
SHARE

24MEDIA NETWORK

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

 

HIGHLIGHTS