ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΥΓΡΟΥ ΣΤΙΒΟΥ

"Κόκκινο" της FINA στην Άλβαρεζ για τον τελικό του ομαδικού, 48 ώρες μετά τη λιποθυμία στον ημιτελικό

Η 25χρονη Αμερικανή αθλήτρια της καλλιτεχνικής κολύμβησης, Ανίτα Αλβάρεζ | 22 Ιουνίου 2022
Η 25χρονη Αμερικανή αθλήτρια της καλλιτεχνικής κολύμβησης, Ανίτα Αλβάρεζ | 22 Ιουνίου 2022 @2022 ANNA SZILAGYI/AP IMAGES

Η FINA αποφάσισε να μην επιτρέψει στην Ανίτα Άλβαρεζ να συμμετάσχει στον τελικό καλλιτεχνικής κολύμβησης στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Βουδαπέστης, μόλις 48 ώρες αφότου λιποθύμησε στην πισίνα και σταμάτησε να αναπνέει για δύο λεπτά.

Η Ανίτα Άλβαρεζ ήταν ένα από τα πρόσωπα που τράβηξαν πάνω τους περισσότερα βλέμματα στο πλαίσιο του Παγκόσμιου Υγρού Στίβου που διεξάγεται στην Ουγγαρία και η αιτία ήταν ένα σοκαριστικό γεγονός.

Αυτό έλαβε χώρα την Τετάρτη (22/6) όταν η 25χρονη Αμερικανίδα αθλήτρια έχασε τις αισθήσεις της μετά την ολοκλήρωση του προγράμματός της στο σόλο και βυθίστηκε στην πισίνα, για να σωθεί τελικά χάρη στην παρέμβαση της προπονήτριάς της, Αντρέα Φουέντες, που έπεσε στο νερό και κατάφερε να την ανασύρει από το βυθό.

Όπως είχε γίνει μάλιστα γνωστό, είχε σταματήσει να αναπνέει για δύο λεπτά, με την κατάσταση της υγείας της να απασχολεί άπαντες στη διοργάνωση και την Παρασκευή (24/6) να λαμβάνεται απόφαση να μην συνεχίσει στους αγώνες.

Συγκεκριμένα, αντιπροσωπεία της παγκόσμιας ομοσπονδίας υγρού στίβου (στην οποία μετείχαν τρία μέλη της Ιατρικής Επιτροπής) είχε συνάντηση με αξιωματούχους της αμερικανικής ομάδας, μεταξύ των οποίων η πρόεδρος της ομοσπονδίας καλλιτεχνικής κολύμβησης των ΗΠΑ, και κατόπιν συζήτησης, η FINA αποφάσισε ότι δεν θα επιτραπεί στην Αλβαρεζ να αγωνιστεί στον τελικό του ομαδικού.

TAGS ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΥΓΡΟΥ ΣΤΙΒΟΥ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ