ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΥΓΡΟΥ ΣΤΙΒΟΥ

Συγκλονίζει η προπονήτρια της αθλήτριας που κατέρρευσε στην πισίνα: "Δεν ανέπνεε, οι ναυαγοσώστες δεν αντέδρασαν"

Η Ανίτα Άλβαρεζ
Η Ανίτα Άλβαρεζ PETER KOHALMI/AFP

Συγκλονισμένη η προπονήτρια της ομάδας των Ηνωμένων Πολιτειών, Άντρεα Φουέντες, μίλησε για το άσχημο περιστατικό με πρωταγωνίστρια την Ανίτα Αλβάρεζ, που έχασε τις αισθήσεις της, τονίζοντας ότι για δύο ολόκληρα λεπτά δεν είχε την αναπνοή της.

Σοκαριστικές ήταν οι στιγμές που έζησαν όσοι βρέθηκαν στη Szechy pool για την παρακολούθηση των αναμετρήσεων της συγχρονισμένης κολύμβησης στο παγκόσμιο πρωτάθλημα του υγρού στίβου της Βουδαπέστης, καθώς η 25χρονη Αμερικανή αθλήτρια Ανίτα Αλβάρεζ, έχασε τις αισθήσεις της μέσα στο νερό, προς το τέλος της εκτέλεσης του προγράμματος.

Η κολυμβήτρια δέχθηκε τις πρώτες βοήθειες, επανήλθε και όπως φαίνεται ξεπέρασε τον κίνδυνο. Ωστόσο, θα υποβληθεί σε εξετάσεις τις επόμενες ημέρες, προκειμένου να διαπιστωθούν τα "αίτια" του συγκεκριμένου επεισοδίου.

Η αθλήτρια δείχνει ότι ξεπέρασε τον κίνδυνο και θα υποβληθεί σε εξετάσεις τις επόμενες ημέρες, προκειμένου να διαπιστωθούν τα "αίτια" του συγκεκριμένου επεισοδίου.

Η προπονήτρια της ομάδας των Ηνωμένων Πολιτειών, Άντρεα Φουέντες, μίλησε για το άσχημο συμβάν, αποκαλύπτοντας πως για δύο ολόκληρα λεπτά η 25χρονη δεν ανέπνεε, ενώ κατέθεσε πως παρότι φώναξε τους ναυαγοσώστες εκείνη δεν αντέδρασαν.

"Φώναξα στους ναυαγοσώστες να πηδήξουν αλλά δεν το έκαναν, δεν αντέδρασαν. Δεν είδα κανέναν να έρχεται, οπότε πήδηξα όσο πιο γρήγορα μπορούσα και κολύμπησα προς την Ανίτα.

Κανονικά όταν τελειώνεις μια χορογραφία είσαι τόσο κουρασμένος που το πρώτο πράγμα που θέλεις είναι να αναπνεύσεις, το χρειάζεσαι. Αλλά η Ανίτα πήγε στον πάτο, δεν ήταν φυσιολογικό.

Ποτέ δεν είχα κολυμπήσει τόσο γρήγορα στη ζωή μου, ούτε όταν ήμουν Ολυμπιονίκης. Νομίζω ότι τουλάχιστον για δύο λεπτά ήταν χωρίς αναπνοή επειδή οι πνεύμονές της είχαν γεμίσει νερό, αλλά καταφέραμε να την πάμε σε ένα καλό μέρος. Έβγαλε το νερό, έβηξε και στο τέλος είχε μείνει τρόμος", δήλωσε συγκλονισμένη στο RAC1.

TAGS ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΥΓΡΟΥ ΣΤΙΒΟΥ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ