ΤΖΟΥΝΤΟ

"Ασημένιος" ο Τσοκούρης στο Ευρωπαϊκό U20

"Ασημένιος" ο Τσοκούρης στο Ευρωπαϊκό U20
τζούντο

Το ασημένιο μετάλλιο κατέκτησε ο Δαυίδ Τσοκούρης στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Νέων-Νεανίδων Α' U20

Μια... ανάσα από το μετάλλιο έφτασαν και οι Δήμητρα Ανδρούτσου (-63κ.) και Γιάννης Στεφανίδης (-81κ.), ωστόσο περιορίστηκαν στην 5η θέση της τελικής κατάταξης.
Οι εφετινές "εμφύλιες" μονομαχίες του με τον Νίκο Μουζενίδη σε τελικούς ή σε αγώνες για τρίτη θέση διεθνών τουρνουά, έχουν μείνει στην Ιστορία.

Όπως και η συνολική παρουσία του σε αγώνες εντός και εκτός Ελλάδας, μαρτυρούσαν τη... δίψα ενός αθλητή να φτάσει στην κατάκτηση ενός μεταλλίου σε μεγάλη διοργάνωση.

Και αυτό έγινε στο Ερεβάν. Ο Έλληνας τζουντόκα, πανηγύρισε την κατάκτηση του ασημένιου μεταλλίου σε μία κατηγορία όπου συνολικά έλαβαν μέρος 23 αθλητές.

Ξεκίνησε τις υποχρεώσεις του στο α` προκριματικό γκρουπ με δύο νίκες επί των Βαντίμ Μπόκαν (Μολδαβία) και Τανγιού Σορλί (Τουρκία).

Στα ημιτελικά επικράτησε με Yuko του Γεωργιανού, Νουγκζαρί Ταταλασβίλι, όμως στον τελικό, με δύο παρατηρήσεις (Shido), γνώρισε την ήττα από τον Αρμένιο Αρτιόμ Μπαγκντασαριάν και περιορίστηκε στη δεύτερη θέση.

" Είναι μοναδική στιγμή να βρίσκεσαι πάνω στο βάθρο των νικητών ενός Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος, έστω και δεύτερος. Ειδικά τώρα, ενώ βρισκόμαστε λίγο πριν από το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του Παρισιού.

Θα συνεχίσω την προετοιμασία μου με διαφορετική ψυχολογία, σαφώς ανεβασμένη, ώστε και στη Γαλλία να μπορέσω να βρεθώ εκ νέου μέσα στα μετάλλια. Είμαι σε πολύ καλή κατάσταση από τις αρχές της χρονιάς, κάτι άλλωστε και που φάνηκε και στα διεθνή τουρνουά και ξέρω ότι έχω τις δυνατότητες να διεκδικήσω περισσότερα στη Γαλλία", είπε ο Δαυίδ Τσοκούρης.












ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ