ΙΣΤΙΟΠΛΟΙΑ

Έπεσε η "αυλαία" του "55ου Ράλλυ Αιγαίου"

Έπεσε η "αυλαία" του "55ου Ράλλυ Αιγαίου"
ΝΙΚΟΣ ΑΛΕΥΡΟΜΥΤΗΣ / 55Ο ΡΑΛΛΥ ΑΙΓΑΙΟΥ / ΠΟΙΑΘ

Ολοκληρώθηκε το 55ο Ράλλυ Αιγαίου με την τελετή απονομής των κυπέλλων στους νικητές, σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στη Ναυτική Διοίκηση Αιγαίου.

Με την Τελετή Απονομής των κυπέλλων στους νικητές έπεσε, στη Ναυτική Διοίκηση Αιγαίου, η "αυλαία" του "55ου Ράλλυ Αιγαίου". Ύστερα από έναν υδάτινο μαραθώνιο, με τους ιστιοπλόους να διανύουν περισσότερα από 350 ναυτικά μίλια με δύσκολες καιρικές συνθήκες, τα πληρώματα είχαν την ευκαιρία να ανταλλάξουν απόψεις για τον ιστορικό θεσμό του Πανελληνίου Ομίλου Ιστιοπλοΐας Ανοικτής Θαλάσσης και να ανανεώσουν το ραντεβού τους για το "56 Ράλλυ Αιγαίου".

"Το φετινό Ράλλυ ήταν ο μαραθώνιος της μπουνάτσας, αλλά, παρόλο που πολλές φορές η μπουνάτσα ήταν εξαντλητική, όλα τα πληρώματα έδειξαν τη ναυτοσύνη τους και την αγωνιστική τους αντοχή. Ραντεβού στο 56ο Ράλλυ Αιγαίου", δήλωσε ο Ιωάννης Μαραγκουδάκης, πρόεδρος το Πανελληνίου Ομίλου Ιστιοπλοΐας Ανοικτής Θαλάσσης.

Η διοργάνωση του Ράλλυ Αιγαίου άρχισε τη δεκαετία του 1960 ως ένας ιστιοπλοϊκός αγώνας και εξελίχθηκε σε έναν θεσμό που εξυπηρετεί εκτός της αγωνιστικής πλευράς και άλλους κοινωνικούς και εθνικούς στόχους και αποτελεί το παλαιότερο ιστιοπλοϊκό γεγονός στην Ανατολική Μεσόγειο. Η Οργανωτική Επιτροπή τίμησε χθες τους ιστιοπλόους με τις περισσότερες συμμετοχές σε Ράλλυ Αιγαίου, τον ναύαρχο Ε/Α Κωνσταντίνο Μανιουδάκη ΠΝ, κυβερνήτη του σκάφους ΚΟΡΜΟΡΑΝΟΣ και τον παλαιό πρωταθλητή τριγώνου με πολλές διακρίσεις σε διεθνές επίπεδο, Στέλιο Μπόνα, κυβερνήτη του σκάφους ALTER EGO – ABS.

Το "55ο Ράλλυ Αιγαίου" ήταν αφιερωμένο στην προστασία των θαλασσών. Σε κάθε νησί – σταθμό, υπό τις οδηγίες επιστημόνων της HELMEPA, πραγματοποιήθηκαν από τα πληρώματα των ιστιοπλοϊκών και μέλη του πληρώματος της πυραυλακάτου "Μπλέσσας" καθαρισμοί ακτών.

Στην Πάρο, ο Πανελλήνιος Όμιλος Ιστιοπλοΐας Ανοικτής Θαλάσσης τίμησε στο πρόσωπο της συζύγου του τη μνήμη του Υποπλοίαρχου Λ.Σ. Δημήτρη Μάλαμα, ο οποίος ως επικεφαλής του κλιμακίου διασώσεως ναυαγών κατά το ναυτικό ατύχημα του πλοίου "EXPRESS SAMINA", στις 26 Σεπτεμβρίου 2000, στην περιοχή της Πάρου και ύστερα από ολονύκτια και εξοντωτική προσπάθεια που κατέβαλε, έχασε τη ζωή του από καρδιακό επεισόδιο.

ΤΕΛΙΚΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ 55ου ΡΑΛΛΥ ΑΙΓΑΙΟΥ 2018

Γενική κατάταξη της κατηγορίας Orc I

1. Chiara - Iason Βαθμοί ποινής 10.00 (Κυβερνήτης Νίκος Φωτίου)

2. Africana – Team Optimum Βαθμοί ποινής 12.00 (Κυβερνήτης Laurentiu Gaitan)

3. Bullet – Encode Βαθμοί ποινής 13.00 (Κυβερνήτες Δημήτρης Δεληγιάννης & Σίμος Καμπουρίδης)

Το Πλήρωμα του σκάφους Chiara – Iason

Κυβερνήτης: Νικόλαος Φωτίου

Πλήρωμα: Μπουρδάκος Νίκος, Νικολόπουλος Βαγγέλης, Ντουφεξής Κώστας, Γκίκα Αναστασία, Αποστολάκης Νίκος, Ηλιόπουλος Γιώργος, Σερράος Αποστόλης, Καντίνης Γιώργος, Ηλιόπουλος Φίλιππος

Γενική Κατάταξη της κατηγορίας Orc club

1. Απήδαλος Ναυς – I.M.S. Βαθμοί ποινής 11 (κυβερνήτης Παύλος Κούρκουλος)

2. I Sail Βαθμοί ποινής 11 (κυβερνήτες Χρήστος Καρύδης & Σταύρος Χατζηγρηγόρης)

3. Water Gipsy Βαθμοί ποινής 20 (κυβερνήτης Ιωάννης Μαραγκουδάκης )

Photo credits: Νίκος Αλευρομύτης / 55ο Ράλλυ Αιγαίου / ΠΟΙΑΘ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ