FORMULA 1

Τζάκι Στιούαρτ: "Ήρθε η ώρα για τον Χάμιλτον να αποχωρήσει"

Ο οδηγός της Mercedes Λιουις Χάμιλτον πριν από την έναρξη της τρίτης προπόνησης στην πίστα Barcelona Catalunya  στο Montmelo της Ισπανίας
Ο οδηγός της Mercedes Λιουις Χάμιλτον πριν από την έναρξη της τρίτης προπόνησης στην πίστα Barcelona Catalunya © 2022 MANU FERNANDEZ/AP IMAGES

Ο τρις παγκόσμιος πρωταθλητής της F1 Σερ Τζάκι Στιούαρτ είπε ότι ο Λιούις Χάμιλτον πρέπει πλέον να "κρεμάσει τα γάντια του" λόγω της σταθερά ταχύτερης απόδοσης του Τζορτζ Ράσελ δίπλα του στη Mercedes - αλλά παραδέχθηκε ότι ο Λιούις λογίζεται δίπλα στους Σένα και Προστ.

Μετά την απώλεια του τίτλου στο περσινό νήμα του Άμπου Ντάμπι, λόγω της αμφιλεγόμενης απόφασης του τότε αγωνιστικού διευθυντή Μάικλ Μάσι, ο Λιούις Χάμιλτον αντιμετωπίζει φέτος δύο δύσκολες προκλήσεις: μία δύστροπη, δύσκολη στην κατανόηση και ρύθμιση Mercedes W13 με φρικτά προβλήματα αναπηδήσεων, καθώς και -το χειρότερο- έναν ταχύτερο teammate δίπλα του, το τεράστιο ταλέντο του Τζορτζ Ράσελ.

Μετά από οκτώ χρόνια πρωταθλητισμού, και ως αποτέλεσμα της ριζικής αλλαγής των τεχνικών κανονισμών, η κατακόρυφη πτώση της Mercedes και του Χάμιλτον έχει επιφέρει ένα δυσβάσταχτο πλήγμα στην ψυχολογία των πρωταθλητών. Ο Λιούις -στα 37 του χρόνια- προσπαθεί να ορθοποδήσει από το ξεκίνημα της φετινής σεζόν, ενώ ταυτόχρονα βλέπει τους Μαξ Φερστάπεν και Σαρλ Λεκλέρ να εμπλέκονται στη μάχη τίτλου που ο ίδιος μέχρι πέρσι συμμετείχε.

Ο οδηγός της Mercedes Λιουις Χάμιλτον στην παρέλαση οδηγών ενόψει του Grand Prix της Formula 1 του Μονακό, στις 29 Μαΐου 2022.
Ο οδηγός της Mercedes Λιουις Χάμιλτον στην παρέλαση οδηγών ενόψει του Grand Prix της Formula 1 του Μονακό. © 2022 DANIEL COLE/AP IMAGES

Με το τρίτο σε ταχύτητα μονοθέσιο στα φετινά GP, οι Ράσελ και Χάμιλτον εμπλέκονται σε μια προσωπική μάχη για την καλύτερη θέση πίσω από τις Ferrari και RBR - και από αυτή νικητής βγαίνει ο Ράσελ, τόσο στις δοκιμές κατάταξης όσο και σχεδόν σε όλους τους μέχρι στιγμής αγώνες.

Ο οδηγός της Mercedes Lewis Hamilton οδηγεί το αυτοκίνητό του κατά τη διάρκεια της τρίτης ελεύθερας πρακτικής στον ιππόδρομο του Μονακό,, το Σάββατο 28 Μαΐου 2022.
Ο οδηγός της Mercedes Lewis Hamilton από τη Βρετανία οδηγεί το αυτοκίνητό του κατά τη διάρκεια της τρίτης ελεύθερας πρακτικής στον ιππόδρομο του Μονακό. © 2022 DANIEL COLE/AP IMAGES


Αυτή, κατά τον Σερ Τζάκι Στιούαρτ, είναι μια ένδειξη ότι ο Λιούις Χάμιλτον πρέπει να σκεφτεί πια την αποχώρησή του από τη Formula 1: "Προς το παρόν πασχίζει λίγο, διότι έχει έναν καινούριο teammate που ήταν ταχύτερός του στις δοκιμές κατάταξης μέχρι στιγμής φέτος, και αυτό πρέπει να είναι δύσκολο να το διαχειριστεί", είπε ο Σκοτσέζος για τον Λιούις.

"Πιστεύω ότι ήρθε ο καιρός να παραιτηθεί. Έχει τη μουσική, έχει τα πολιτιστικά, λατρεύει τη μόδα και το εμπόριο ρούχων είναι απολύτος ταιριαστό του. Είμαι βέβαιος ότι θα είναι πολύ επιτυχημένος, διότι έχει συγκεντρώσει ένα τεράστιο χρηματικό ποσό και δικαίως, διότι υπήρξε ο καλύτερος του καιρού του", συμπλήρωσε ο Στιούαρτ.

"Θα μου άρεσε να τον έβλεπα να αποχωρεί τώρα. Είναι κρίμα που δεν παραιτήθηκε όσο βρισκόταν στην κορυφή, αλλά δεν πιστεύω ότι πια αυτό μπορεί να συμβεί. Σε κάθε περίπτωση, πάντως, είναι σοφότερο να σταματήσεις παρά να περάσεις όλο αυτό το βάσανο του να μην είσαι σε θέση να κάνεις ό,τι έκανες στο παρελθόν".

Καταλήγοντας, ο Στιούαρτ, δήλωσε ότι ο Λιούις ανήκει στο επίπεδο των Άιρτον Σένα και Αλέν Προστ, μεταξύ άλλων, στο πάνθεον των οδηγών της Formula 1. "Ο Λιούις ανήκει στην ομάδα των Άιρτον Σένα και Αλέν Προστ, ίσως και του Τζάκι Στιούαρτ" είπε ο Σκοτσέζος.

TAGS FORMULA 1 F1 MERCEDES F1 ΛΙΟΥΙΣ ΧΑΜΙΛΤΟΝ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ