ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ

Εθνική χάντμπολ ανδρών: Δυνατά φιλικά με την Ισλανδία εν όψει των playoffs του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος

Ο Δημήτρης Τζηράς με τη φανέλα της Εθνικής Ελλάδας στο ματς κόντρα στην Πορτογαλία για τη φάση των ομίλων του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος χάντμπολ 2024 στην "Ολιμπιαχάλε" | 11 Ιανουαρίου 2024
Ο Δημήτρης Τζηράς με τη φανέλα της Εθνικής Ελλάδας στο ματς κόντρα στην Πορτογαλία για τη φάση των ομίλων του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος χάντμπολ 2024 στην "Ολιμπιαχάλε" | 11 Ιανουαρίου 2024 @2024 MATTHIAS SCHRADER/AP IMAGES

Διεθνή φιλικά με την Ισλανδία θα δώσει η Εθνική χάντμπολ ανδρών στο πλαίσιο της προετοιμασίας της εν όψει των διπλών αγών με αντίπαλο την Ολλανδία για τα playoffs του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος του 2025.

Η Ομοσπονδία Χειροσφαιρίσεως Ελλάδος ανακοίνωσε ότι αποδέχθηκε την πρόταση της Ισλανδικής Ομοσπονδίας Χάντμπολ για τη διεξαγωγή δύο φιλικών στο πλαίσιο της προετοιμασίας των χωρών για τα playoffs του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος ανδρών του 2025.

Τα ματς θα πραγματοποιηθούν το διήμερο 15-16 Μαρτίου στην Αθήνα, ενώ αξίζει να σημειωθεί πως η Ισλανδία θα βρίσκεται στην Ελλάδα για προετοιμασία όλη την εβδομάδα (11-17/3) εκμεταλλευόμενη τη διακοπή των Εθνικών πρωταθλημάτων.

Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα θα μπορέσει να προετοιμαστεί κατάλληλα και να τεστάρει τις δυνάμεις του σε δύο πολύ απαιτητικά παιχνίδια, ενόψει των επίσημων αναμετρήσεων με την Ολλανδία τον Μάιο για την πρόκριση στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του 2025.

Η πρόταση της Ισλανδικής Ομοσπονδίας Χάντμπολ είναι μία ακόμα απόδειξη ότι η Εθνική ανδρών έχει αλλάξει επίπεδο, έχοντας κερδίσει το σεβασμό των κορυφαίων χωρών.

Η Ισλανδία συγκαταλέγεται στις μεγάλες δυνάμεις του χάντμπολ με δική της σπουδαία σχολή για το άθλημα που έχει αναδείξει τεράστιους αθλητές και προπονητές.

Ήταν ασημένια Ολυμπιονίκης το 2008 και χάλκινη στο EURO του 2010, ενώ έχει πάρει μέρος σε 42 τελικές φάσεις μεγάλων διοργανώσεων, 22 φορές σε Παγκόσμια Πρωταθλήματα, 13 φορές σε EURO και 7 φορές σε Ολυμπιακούς Αγώνες.

TAGS ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ ΕΛΛΑΔΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ