ΧΑΝΤΜΠΟΛ

Επεισόδια μεταξύ οπαδών στη Λαμία

Επεισόδια μεταξύ οπαδών στη Λαμία
Λαμία-επεισόδια-ΑΕΚ-ΠΑΟΚ INTIME SPORTS

Σοβαρά επεισόδια στη Λαμία μεταξύ οπαδών της ΑΕΚ και του ΠΑΟΚ. "Πρωτοφανή επεισόδια", είπε ο Δήμαρχος

Όλη την εβδομάδα ήταν γνωστό πως οι οπαδοί των δυο ομάδων αντάλλαζαν υβριστικά μηνύματα μέσω του ίντερνετ και "έφτιαχναν" κλίμα, ενόψει της αναμέτρησης του Σαββάτου.
Τελικά οι φόβοι επιβεβαιώθηκαν και από το πρωί του Σαββάτου η πόλη της Λαμίας μοιάζει να βρίσκεται σε πόλεμο, αφού οπαδοί των δυο ομάδων συγκρούονται στους δρόμους.

Αρχικά οπαδοί του ΠΑΟΚ στις 8 το πρωί έκαναν έφοδο στα γραφεία της ΑΕΚ στο κέντρο της Λαμίας, τα έκαψαν πετώντας μολότοφ ενώ συγχρόνως τραυματίστηκαν και δύο άτομα που μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο Λαμίας.

Λίγο αργότερα και ενώ οι οπαδοί του ΠΑΟΚ είχαν αποχωρήσει άρχισαν να συγκεντρώνονται οπαδοί της ΑΕΚ. Οι λιγοστές αστυνομικές δυνάμεις δεν μπόρεσαν να τους συγκρατήσουν και έφτασαν στην Πλατεία Λαού της Λαμίας και επιτέθηκαν με βόμβες μολότοφ εναντίον των αστυνομικών και των οπαδών του ΠΑΟΚ.

Για 15 λεπτά περίπου εξελίχτηκε "πόλεμος" με περίπτερα να παραδίδονται στις φλόγες και του αμέριμνους ανθρώπους να μην ξέρουν που να κρυφτούν. Με βόμβες μολότοφ απάντησαν και οι οπαδοί του ΠΑΟΚ ενώ οι αστυνομικοί με βόμβες κρότου λάμψης και δακρυγόνα μπόρεσαν να ανακόψουν τα επεισόδια.

Όλο το κέντρο της Λαμίας γέμισε με δακρυγόνα ενώ μία ώρα αργότερα, οι οπαδοί του ΠΑΟΚ αποχώρησαν συνοδεία αστυνομικών από το κέντρο της πόλη και παραμένουν περιφερειακά.

Σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση των γιατρών, 7 άτομα μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο της πόλης, δύο οπαδοί της ΑΕΚ και πέντε του ΠΑΟΚ.

Από αυτά τα άτομα, ένας οπαδός της ΑΕΚ και ένας του ΠΑΟΚ παραμένουν στο νοσοκομείο. Αυτός της Ένωσης φέρει ένα θλαστικό τραύμα στα πλευρά, ενώ ο οπαδός του Δικεφάλου του Βορρά έχει πολλά εγκαύματα στο σώμα του, λόγος για τον οποίο δεν του έχει επιτραπεί η έξοδος.

Το παιχνίδι κινδυνεύει να αναβληθεί, αφού τόσο ο Δήμος όσο και οι φορείς στην πόλη ζητούν να μην πραγματοποιηθεί, υπό τον φόβο μήπως συμβούν χειρότερα.

Ο Αθλητικός Οργανισμός Δήμου Λαμιέων ζήτησε από την αστυνομία να διασφαλίσει την ομαλή διεξαγωγή των δύο ημιτελικών, με τον κίνδυνο αναβολής τους να παραμονεύει. Πάντως, ο Δήμαρχος Λαμιέων, κ. Γιώργος Κοτρωνιάς, διαβεβαίωσε πως τα δύο παιχνίδια θα διεξαχθούν κανονικά.

"Πρωτοφανή επεισόδια"



Ο δήμαρχος Λαμίας, Γιώργος Κοτρωνιάς, μίλησε στον Sentra 103,3 αναφερόμενος στα επεισόδια που γίνονται στην πόλη μεταξύ οπαδών του ΠΑΟΚ και της ΑΕΚ εν όψει του φάιναλ φορ του Κυπέλλου χάντμπολ.

Για τις συγκρούσεις των οπαδών:

" Πρωτοφανή επεισόδια για την πόλη μας. Οργανωμένες ομάδες του ΠΑΟΚ και της ΑΕΚ συγκρούονται . Η Αστυνομική διεύθυνση αν και είχε δώσει την άδειά της αδυνατούσε να ελέγξει την κατάσταση".

Για την αντίδραση της αστυνομίας:

" Απ' ότι μου είπαν ζήτησαν ενίσχυση η οποία δεν ήρθε και προσπαθούν με δικά τους μέσα να ελέγξουν την κατάσταση. Φαίνεται ότι έχουν ελέγξει τους οπαδούς τους ΠΑΟΚ και τους οδηγούν στο γήπεδο αλλά οι οπαδοί της ΑΕΚ έχουν μείνει ανεξέλεγκτοι. Δεν έχω ενημέρωση για τραυματίες".

Για το αν γίνει το φάιναλ φορ:

" Υπάρχουν δεσμεύσεις. Εμείς φέρουμε την Αστυνομία προ των ευθυνών της. Αν η Αστυνομία και η Ομοσπονδία πιστεύουν πως μπορούν να ελέγξουν την κατάσταση, ας γίνει ο αγώνας. Αν νομίζουν ότι δεν μπορούν να το ελέγξουν δεν θα γίνει. Θα τηρήσουμε τις υποχρεώσεις μας εφόσον τις τηρήσουν και οι υπόλοιποι. Αλλιώς δεν θα γίνει το φάιναλ φορ".






























ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ