MARKET

Μουσικές Αγάπης: Φασούλας - Νικολόπουλος - Γιαννάκης σε μια συνάντηση γιγάντων

Μουσικές Αγάπης: Φασούλας - Νικολόπουλος - Γιαννάκης σε μια συνάντηση γιγάντων

Χρήστος Νικολόπουλος, Παναγιώτης Γιαννάκης και Παναγιώτης Φασούλας συναντήθηκαν ξανά, αυτή τη φορά στο φιλανθρωπικό challenge της 24MEDIA "Μουσικές Αγάπης" για την υποστήριξη του ΕΣΥ και των κοινωνικών ομάδων που πλήττονται από τον κορονοϊό.

Ο ένας, κορυφαίος στιχουργός και συνθέτης. Οι άλλοι δύο, μύθοι του ελληνικού αθλητισμού. Χρήστος Νικολόπουλος, Παναγιώτης Γιαννάκης και Παναγιώτης Φασούλας συναντήθηκαν διαδικτυακά το βράδυ της Πέμπτης 30 Απριλίου, στον αέρα του φιλανθρωπικού challenge της 24MEDIA "Μουσικές Αγάπης" για να θυμηθούν τα... παλιά, τις επιτυχίες της Εθνικής, τα "καλά" χρόνια του μπάσκετ στην Ελλάδα.

" Ό,τι κι αν πω θα είναι λίγο για τον Χρήστο Νικολόπουλο, έχουμε κάνει σπουδαία πράγματα παρέα. Μας έχει χαρίσει σπουδαίες επιτυχίες, η μουσική έχει επενδύσει διάφορες στιγμές του ελληνικού μπάσκετ, ιδιαίτερα σημαντικές στο παρελθόν. Ό,τι κι αν πούμε θα είναι λίγο" ήταν το πρώτο σχόλιο του Παναγιώτη Γιαννάκη που πρόσθεσε πως: " Η πανδημία δεν διαλέγει, πρέπει να είμαστε αλληλέγγυοι. Είναι δεδομένο ότι το ΕΣΥ προσφέρει πάρα πολλά, είναι προτεραιότητα κάθε λαού να προσέξει τη δημόσια υγεία. Σήμερα αυτή η κατάσταση ανέδειξε δύο γεγονότα. Καταλάβαμε ότι πρέπει κάθε άνθρωπος να έχει έναν ρόλο. Κάθε ειδικός να έχει τον πρώτο λόγο για τέτοια πράγματα. Υπάρχουν ταλαντούχοι άνθρωποι, πρέπει να τους δώσουμε την ευκαιρία, τις συνθήκες και τις υποδομές. Μέσα από τις δυσκολίες ο άνθρωπος βρίσκει πάθος για ζωή, πρέπει να σκεφτόμαστε θετικά, δεν πρέπει να φοβόμαστε. Όλοι θα κάνουμε κάτι παραπάνω για το μέλλον".

" Συναντιόμαστε για έναν σκοπό καλό, για να συγκεντρωθούν χρήματα για τους ήρωες της περιόδου που περνάμε. Χαίρομαι που είμαι στην παρέα" ήταν το σχόλιο του Χρήστου Νικολόπουλου, που συνέχισε λέγοντας ότι: " Ο Φασούλας και ο Γιαννάκης δίνουν στην κοινωνία μας και στον χώρο του αθλητισμού. Ο Φασούλας υπήρξε και δήμαρχος, έδειξε τη φερεγγυότητα και τη σοβαρότητά του, όταν έπρεπε να τα παρατήσει τα παράτησε. Σαν αθλητές μας έδωσαν τρομερές συγκινήσεις, ζήσαμε φοβερές στιγμές. Δεν ξέρω αν θα ξαναζήσουμε κάτι τέτοιο. Στον καιρό που ζούμε δεν ξέρουμε πότε θα επιστρέψουμε στη δράση. Αυτή η κρίση που περνάμε μας ένωσε μετά από πάρα πολλά χρόνια. Όλοι δείχνουμε την αλληλεγγύη μας, σεβόμενοι ο ένας τον άλλο. Τα μέτρα της κυβέρνησης ήταν καλά, εύχομαι να συνεχίσουν έτσι. Όλοι ξέρουμε ότι θα αρχίσουν τα οικονομικά προβλήματα, εμείς στον χώρο μας ήδη περνάμε μεγάλη κρίση, ήδη περνούσαμε εδώ και χρόνια. Για εμάς άρχισε από το 2002 κι έπειτα. Δεν γίνονται ούτε συναυλίες, είναι αμφίβολο αν θα ανοίξουν οι χώροι διασκέδασης τον χειμώνα. Είναι κάτι που δεν το φανταζόταν κανείς αυτό που συνέβη, οπότε θα υποστούμε τις συνέπειες και θα προσπαθήσουμε να αντέξουμε όλοι μας".

" Το ευχάριστο είναι ότι οι χώρες με μεγάλη κοινωνική ευαισθησία είναι ευρωπαϊκές, έχουν περάσει με χαμηλά νούμερα αυτή την πανδημία. Η ανατολική Ευρώπη έχει σχετικά χαμηλά νούμερα. Το σύστημα δούλεψε, αλλά και τα εθνικά συστήματα υγείας λειτούργησαν καλά. Μπορεί να λειτουργήσει η κοινωνία χωρίς δικλείδες ασφαλείας; Πιστεύω πως όχι. Είναι φανερό ότι και η κυβέρνηση το ενστερνίζεται αυτό, οπότε πρέπει να επενδύσουμε στην έρευνα που θα επιδοτείται με κρατικά χρήματα για να μην έχουμε νέα πανδημία. Θα έπρεπε να έχουν επενδυθεί περισσότερα σε τέτοιες έρευνες, αυτό είναι που πρέπει να γίνει και ελπίζω ότι θα γίνει. Ένας 20χρονος, ένας 30χρονος έχει περάσει δέκα χρόνια, είκοσι χρόνια κρίσης και μιζέριας. Περνάει κάτι και ξανατρώς σφαλιάρα. Έχω την ελπίδα ότι κάτι θα βρεθεί γρήγορα" ήταν το σχόλιο του Παναγιώτη Φασούλα.

* Στήριξε και εσύ το Εθνικό Σύστημα Υγείας και τις κοινωνικές δομές που πλήττονται από τον κορονοϊό. Μπες στο site mousikesagapis.gr και κάνε τη δωρεά σου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ