SERIE A

Υποβιβάστηκε η Κιέβο...

Υποβιβάστηκε η Κιέβο...
Τότι

Μετά και τη διεξαγωγή της τελευταίας αγωνιστικής του Καμπιονάτο, η Κιέβο ήταν η ομάδα που ακολούθησε τις Μεσίνα και Άσκολι στη Serie B

Μετά και την τελευταία αγωνιστική του Καμπιονάτο οι Ίντερ, Ρόμα, Λάτσιο, Μίλαν θα αγωνιστούν στο Τσάμπιονς Λιγκ, οι Φιορεντίνα, Παλέρμο, Έμπολι στο Κύπελλο Ουέφα και η Αταλάντα θα παίξει στο Ιντερτότο. Το δρόμο για την Serie B πήραν οι Άσκολι, Μεσίνα και Κιέβο.
Φιορεντίνα - Σαμπντόρια 5-1


Σε ένα παιχνίδι χωρίς βαθμολογικό ενδιαφέρον οι "Βιόλα" νίκησαν εύκολα με 3-1 την Σαμπντόρια. Το σκορ άνοιξε στο 5ο λεπτό ο Μούτου και 31' λεπτά αργότερα ο Μοντολίβο διπλασίασε τα γκολ των γηπεδούχων. Η Σαμπντόρια μείωσε στο 40' με τον Κουαλιαρέλα αλλά στο 48' ο Πατσίνι έγραψε το 3-1 και στο 73' και στο 91' ο Ρετζινάλντο έκανε το τελικό 5-1.

Ρόμα - Μεσίνα 4-3


Ρόμα και Μεσίνα παρουσίασαν πλούσιο θέαμα, με τους "Ρωμαίους" να τερματίζουν στη δεύτερη θέση και τη Μεσίνα να υποβιβάζεται. Ο Ριγκανό άνοιξε το σκορ για τους φιλοξενούμενους στο 10ο λεπτό αλλά στο 11' ο Τότι ισοφάρισε. Στο 19΄ η Ρόμα πήρε το προβάδισμα με τον Μαντσίνι αλλά στο 58' ο Ριγκανό ισοφάρισε. Ο αγώνας είχε... εντυπωσιακές άμυνες με αποτέλεσμα στο 73' ο Τότι να διπλασιάσει τα τέρματα του αλλά δίχως να προλάβει να το χαρεί ο Κόρντοβα ισοφάρισε σε 3-3. Το τελικό 4-3 έκανε ο Ντε Ρόσι 84'.

Άσκολι - Κάλιαρι 2-1


Νίκη δίχως αντίκρυσμα πέτυχε η Άσκολι επί της Κάλιαρι και αποχαιρέτησε την κατηγορία. Οι φιλοξενούμενοι άνοιξαν το σκορ στο 13' με τον Μανκόσου αλλά 5 λεπτά αργότερα ο Σονκίν ισοφάρισε. Το νικητήριο γκολ πέτυχε ο Παολούκι στο 79'.

Κατάνια - Κιέβο 2-0


Νίκη παραμονής, ήττα υποβιβασμού. Η Κατάνια νίκησε τη Κιέβο και σε συνδυασμό με τα υπόλοιπα αποτελέσματα τα "ιπτάμενα γαϊδούρια" βρέθηκαν στη Serie B. Μετά από ένα πρώτο ημίχρονο χωρίς γκολ, η Κατάνια κατάφερε να ξεκλειδώσει την άμυνα των φιλοξενουμένων και να πάρει τους 3 "χρυσούς" βαθμούς και παράλληλα να ρίξει τους αντιπάλους της. Το 1-0 πέτυχε ο Ροσίνι στο 69' και το 2-0 ο Μινέλι 10 λεπτά αργότερα.

Ίντερ - Τορίνο 3-0


Το αποχαιρετιστήριο γκολ πέτυχε ο Λουίς Φίγκο με τη φανέλα των νερατζούρι στο τελικό 3-0. Στο 12' ο Ματεράτσι με πέναλτι έκανε το 1-0 και στο 59' ο Μαικόν το 2-0. Το τελικό 3-0 πέτυχε στο 67' ο Φίγκο.

Λιβόρνο - Αταλάντα 4-2


Με πρωταγωνιστή τον Λουκαρέλι που πέτυχε τα 2 από τα 4 γκολ της ομάδας του, η Λίβόρνο νίκησε 4-2 την Αταλάντα. Όλα τα λεφτά του αγώνα ήταν το δεύτερο ημίχρονο που μπήκαν τα 5 από τα συνολικά 6 γκολ. Στο τέλος του πρώτου ημιχρόνου ο Λουκαρέλι έκανε το 1-0. Στο δεύτερο μέρος ξεκίνησε ο χορός των γκολ. Συγκεκριμένα στο 47' ο Μορόνε έκανε το 2-0 και 4 λεπτά αργότερα ο Ζαμπάνια μείωσε για την Αταλάντα. Στο 56' ο Λουκαρέλι με πέναλτι έκανε το 3-1 και στο 65' ο Μπομπαρντίνι πέτυχε το 2ο γκολ της ομάδας του, 3-2. Το τελικό 4-2 πέτυχε ο Παουλίνιο στο 85'.

Πάρμα - Έμπολι 3-1


Η Πάρμα νίκησε με 3-1 την Έμπολι και κατάφερε να παραμείνει στα μεγάλα σαλόνια. Ο Μουσλίμοβιτς άνοιξε το σκορ για τους γηπεδούχους στο 8' και στο 16' ο Μπουντάν έκανε το 2-0. Οι φιλοξενούμενοι απάντησαν με τον Σαουντάτι στο 28' και στο 88' ο Γκασμπαρόνι έκλεισε το σκορ, 3-1.

Ρετζίνα - Μίλαν 2-0


Με την πρωταθλήτρια Ευρώπης να κατεβαίνει με πολλούς αναπληρωματικούς στη σύνθεση της, η Ρετζίνα δεν δυσκολεύτηκε να πάρει την πολύτιμη νίκη και να παραμείνει στη κατηγορία. Μόλις στο 8ο λεπτό ο Αμορούσο έκανε το 1-0, για να έρθει ο Αμερίνι στο 67' και να κλειδώσει την... παραμονή.

Σιένα - Λάτσιο 2-1


Σε ένα ακόμα κρίσιμο παιχνίδι για την παραμονή, η Σιένα υποδεχόταν την Λάτσιο. Οι γηπεδούχοι θέλανε τη νίκη για την παραμονή και τα καταφέρανε, έστω και δύσκολα. Στο 23' ο Μακαρόνε με πέναλτι άνοιξε το σκορ αλλά στο 73' ο Ρόκι με πέναλτι ισοφάρισε. Την λύτρωση έδωσε ο Νέγκρο στο 85' στέλνοντας του οπαδούς της Σιένα στα... ουράνια.

Ουντινέζε - Παλέρμο 1-2


Το μοναδικό παιχνίδι που δεν κέρδισε η γηπεδούχος ομάδα, ήταν αυτό ανάμεσα στην ομάδα του Αλμπέρτο Μαλεζάνι και την Παλέρμο του... ΟΥΕΦΑ. Οι φιλοξενούμενοι άνοιξαν το σκορ με τον Καράτσιολο στο 14' αλλά οι γηπεδούχοι ισοφάρισαν με τον Σίβοκ. Την μοναδική εκτός έδρας νίκη της αγωνιστικής έδωσε ο Κορίνι στο 71', πετυχαίνοντας το τελικό 1-2.

Δείτε τα γκολ απο τα εξής παιχνίδια:

Κατάνια - Κιέβο 2-0



Ρόμα- Μεσίνα 4-3



Ίντερ- Τορίνο 3-0



Ρετζίνα-Μίλαν 2-0
















































TAGS SERIE A
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ