ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Ύμνοι για τη νέα Ιρλανδία του Τραπατόνι

Ύμνοι για τη νέα Ιρλανδία του Τραπατόνι
Τραπατόνι-Ιρλανδία

Με διθυράμβους για τη δουλειά του Τζοβάνι Τραπατόνι αντιμετώπισε ο ιρλανδικός Τύπος την εκτός έδρας νίκη της εθνικής ομάδας επί της Γεωργίας

"Εάν οι πρώτοι μήνες του Τζοβάνι Τραπατόνι ήταν ένας γοητευτικός πρόλογος για τους Ιρλανδούς φιλάθλους, με την πρώτη επίσημη ευκαιρία ο Ιταλός τεχνικός έδειξε από τί πάστα είναι φτιαγμένος", τόνισε με σημερινά του σχόλια (7/9) ο "Irish Independent", αφήνοντας οριστικά πίσω το "περίεργο" κλίμα που υπήρχε στην ομάδα πριν το ματς στη Γεωργία.

Κλίμα που είχε δημιουργηθεί από την απογοήτευση του Άντι Ριντ για τον αποκλεισμό του από την αρχική 11αδα, τους παίκτες που δεν έδειχναν να έχουν αφομοιώσει πλήρως αυτά που τους έλεγε ο προπονητής τις προηγούμενες ημέρες στις προπονήσεις, αλλά και τον ίδιο τον "Τραπ", ο οποίος απέφευγε τους δημοσιογράφους την παραμονή του ματς.

Το νικηφόρο ξεκίνημα δημιούργησε όμως νέα δεδομένα, με τις ιρλανδικές εφημερίδες να αναφέρουν χαρακτηριστικά πως "σε αντίθεση με τους προκατόχους του, ο Τραπατόνι ξέρει να παίρνει από τους παίκτες που έχει στη διάθεσή του τον καλύτερο εαυτό τους".

Όσο για την έντονη κριτική που δέχτηκε από τον προκάτοχό του στην Εθνική Ιρλανδίας, Μπράιαν Κερ, με την "κατηγορία" ότι δεν παρακολουθεί τα ματς που παίζουν οι διεθνείς, ο... ενισχυμένος μετά το πρώτο "τρίποντο" Τραπατόνι έδωσε "πληρωμένη" απάντηση:

"Για τρεις μήνες είδα σε βίντεο όλους τους παίκτες μου, γνωρίζω την ποιότητα όλων των παικτών. Και αν οι κριτικές προέρχονταν από κάποιον όπως ο Τζάκι Τσάρλτον, δεν θα είχα άλλη επιλογή από το να τις δεχτώ, γιατί αυτός είναι νικητής...".







ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ