ΜΑΡΣΕΙΓ

Ξέσπασμα Μαρσέιγ: "Είχαν την ιστορική ευκαιρία να τιμωρήσουν παραδειγματικά τη Νις και δεν το έκαναν"

Στιγμιότυπο από τα επεισόδια ανάμεσα στη Νις και τη Μαρσέιγ
Στιγμιότυπο από τα επεισόδια ανάμεσα στη Νις και τη Μαρσέιγ PRINT SCREEN

Η διοίκηση της Μαρσέιγ ξέσπασε κατά της πειθαρχικής επιτροπής της Ligue 1 για την τιμωρία στη Νις μετά τα επεισόδια των οπαδών της στη μεταξύ τους αναμέτρηση, τονίζοντας πως η Γαλλική Ομοσπονδία υπήρξε "ελαστική".

Το βράδυ της Τετάρτης (8/9) η πειθαρχική επιτροπή της Ligue 1 ανακοίνωσε τις αποφάσεις της σχετικά με τα επεισόδια που έλαβαν χώρα στις 22 Αυγούστου στην αναμέτρηση της Νις με τη Μαρσέιγ και τα οποία οδήγησαν στη διακοπή του ματς.

Παρά τα όσα συνέβησαν μετά την εισβολή των οπαδών των γηπεδούχων στον αγωνιστικό χώρο η Γαλλική Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου αποφάσισε να τη διεξαγωγή του παιχνιδιού σε ουδέτερη έδρα και κεκλεισμένων των θυρών, ενώ η ομάδα της Νίκαιας τιμωρήθηκε με επιπλέον αφαίρεση ενός βαθμού.

Την ίδια στιγμή τιμωρίες επέβαλε και σε δύο παίκτες των Μασσαλών, Παγιέτ και Άλβαρο, τους οποίους απέκλεισε από μία και δύο αγωνιστικές αντίστοιχα. Η διοίκηση της Μαρσέιγ μία ημέρα μετά την ανακοίνωση της πειθαρχικής επιτροπής ξέσπασε για την τιμωρία που επιβλήθηκε στη Νις, υποστηρίζοντας πως δεν κρίθηκε όσο αυστηρά θα έπρεπε.

"Οι ποδοσφαιρικές Αρχές είχαν την ιστορική ευκαιρία να δώσουν το παράδειγμα. Αυτές οι τιμωρίες δεν δείχνουν να λογαριάζουν το επιβλαβές κλίμα στην αναμέτρηση κατά τη διάρκεια της οποίας η ασφάλεια δεν ήταν εγγυημένη, όπως αναγνωρίστηκε κατά τη διάρκεια των ακροάσεων. Θα ήθελα να χαιρετήσω την απόφαση του διαιτητή της αναμέτρησης που δεν άλλαξε ποτέ την απόφαση του, λαμβάνοντας υπόψη τον κίνδυνο που διέτρεξαν οι παίκτες στο γήπεδο, την επιθυμία του να μη συνεχιστεί η αναμέτρηση.

Οι παίκτες που θα πρέπει να είναι οι πρωταγωνιστές της αναμέτρησης, εκείνο το βράδυ ήταν τα θύματα. Στη συγκεκριμένη περίπτωση, το να τους τιμωρείς μοιάζει με εύκολη λύση. Ως πρόεδρος της Μαρσέιγ, η επιθυμία μου ήταν και πάντα θα είναι να διατηρήσω την ασφάλεια όλων των παικτών στο ποδόσφαιρο", ανέφερε στη δήλωση του ο Πάμπλο Λονγκόρια.

TAGS ΜΑΡΣΕΙΓ ΓΑΛΛΙΑ LIGUE 1 ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ