ΜΑΡΣΕΙΓ

Ανελκά: "Αν ήμουν στη θέση του Παγέτ θα πέταγα δύο μπουκάλια συν τα παπούτσια μου"

Ο Νικολά Ανελκά
Ο Νικολά Ανελκά © 2012 EUGENE HOSHIKO/AP IMAGES

Φυσιολογική χαρακτήρισε ο Νικολά Ανελκά την κίνηση του Ντιμιτρί Παγέτ να πετάξει πίσω στους οπαδούς το μπουκάλι που του έριξαν στην πλάτη, τονίζοντας μάλιστα πως ο ίδιος στη θέση του θα έκανε χειρότερα.

Το παιχνίδι ανάμεσα στη Νις και τη Μαρσέιγ στις 22 Αυγούστου δεν ολοκληρώθηκε ποτέ, με τους οπαδούς των γηπεδούχων να εισβάλλουν στον αγωνιστικό χώρο και να έρχονται στα χέρια με τους παίκτες. Αποτέλεσμα ήταν να διακοπή το παιχνίδι στο 75ο λεπτό.

Όλα ξεκίνησαν όταν από την κερκίδα των σκληροπυρηνικών της ομάδας της Νίκαιας έπεσε ένα μπουκάλι προς τον Παγέτ, την ώρα που ήταν έτοιμος να εκτελέσει κόρνερ και εκείνος το επέστρεψε πίσω. Η κίνησή του ήταν αναπόφευκτο να προκαλέσει αντίδραση, ενώ και η πειθαρχική επιτροπή της Ligue 1 τον τιμώρησε με μία αγωνιστική.

Ωστόσο, κατά την άποψη του ιδιόρρυθμου πρώην άσου, Νικολά Ανελκά, η συμπεριφορά του 34χρονου Γάλλου ήταν λογική. Μάλιστα, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό του RMC, τόνισε πως ο ίδιος θα αντιδρούσε χειρότερα.

"Για μένα, αυτή είναι μια φυσιολογική αντίδραση. Είσαι ποδοσφαιριστής, δέχεσαι ένα μπουκάλι στην πλάτη. Εγώ, συμφωνώ με τον Παγέτ σε εκείνο το σημείο. Αν ήμουν στη θέση του, θα πέταγα δύο μπουκάλια συν τα παπούτσια μου! Συμφωνώ να είμαστε υποδειγματικοί, αλλά όχι να μας συμπεριφέρονται έτσι".

Υπενθυμίζεται ότι την Τετάρτη (8/9) η πειθαρχική επιτροπή της Γαλλικής Ομοσπονδίας ανακοίνωσε πως η αναμέτρηση μεταξύ των δύο ομάδων θα διεξαχθεί ξανά σε ουδέτερη έδρα και κεκλεισμένων των θυρών.

Επιπλέον, η έρευνα έφερε αφαίρεση ενός πόντου απ' την ομάδα της Νίκαιας, ενώ άλλος ένας πόντος θα είναι σε αναστολή. Επίσης, η Νις θα παίξει τα τρία επόμενα παιχνίδια κεκλεισμένων των θυρών.

TAGS ΜΑΡΣΕΙΓ ΓΑΛΛΙΑ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ