STOIXIMAN SUPER LEAGUE

Ξάνθη-Ατρόμητος 2-1

Ξάνθη-Ατρόμητος 2-1
Έλινγκτον

Η Ξάνθη νίκησε με 2-1 τον Ατρόμητο και διατήρησε τις ελπίδες για παραμονή στην κατηγορία

Πλέον, η Ξάνθη αντιμετωπίζει εκτός έδρας τον Ηρακλή στην τελευταία αγωνιστική και με νίκη εξασφαλίζει και τυπικά την παραμονή της, ενώ ο Ατρόμητος που έχει εξασφαλίσει την παρομονή αντιμετωπίζει τον αδιάφορο Πανθρακικό.
Μετά το τέλος του αγώνα προκλήθηκαν μικρής έκτασης επεισόδια μεταξύ των παικτών και των παραγόντων των δύο ομάδων, χωρίς ευτυχώς να επεκταθούν.
Οι συνθέσεις των ομάδων
Ξάνθη(Nίκος Κεχαγιάς): Γκσπούρνινγκ, Μπέρτος, Στρμπα, Κωστούλας, Τζάγκι, Πόι, Μπούγκα, Στίνγκα, Μαρσελίνιο, Βάλλας, Κιντάνα

Ατρόμητος(Γιώργος Δώνης): Μιχαηλίδης, Μπλένχιο, Αποστολόπουλος, Νεμπεγλέρας, Μελισσάς, Περόνε, Μπρίτο, Σαρμιέντο, Σαγκανόφσκι, Καλαντζής, Σκόνδρας

Με μια ματιά
To παιχνίδι είχε ενδιαφέρον μόνο για την Ξάνθη που ήθελε τη νίκη για να ελπίζει σε παραμονή, σε αντίθεση με τον Ατρόμητο που έπαιζε για τον εγωισμό του. Ο κόσμος συμπαραστάθηκε με την παρουσία του στο πλευρό των παικτών, συμβάλλοντας στο ενωτικό κλίμα που είχε δημιουργηθεί πριν το ματς μεταξύ των παικτών και της τεχνικής ηγεσίας της ομάδας.

Το κίνητρο για νίκη ήταν πολύ ισχυρό για τους παίκτες του Νίκου Κεχαγιά και φάνηκε ξεκάθαρα από τα πρώτα λεπτά του αγώνα.

Η Ξάνθη έχασε σωρεία ευκαιριών στο πρώτο ημίχρονο. Οι γηπεδούχοι ήταν μία ταχύτητα πάνω από τους αντιπάλους τους που έδειξαν ότι δεν είχαν την ίδια διάθεση για παιχνίδι.

Πολλές φορές οι επιθετικοί της Ξάνθης βρήκαν ανοργάνωτη την άμυνα των φιλοξενούμενων. Ο Πόι ήταν ο πιο επικίνδυνος παίκτης της, δημιουργώντας προβλήματα στην αμυντική γραμμή του Ατρομήτου.

Στο 7', ο Πόι μπήκε από τα αριστερά το πλασέ του έδιωξε ο Μιχαηλίδης, ενώ στο 11' ο Μπούγκα από την μικρή περιοχή καθυστέρησε και έχασε την ευκαιρία να ανοίξει το σκορ για την ομάδα του.

Η κατοχή και η υπεροχή της Ξάνθης συνεχίστηκε καθ' όλη την διάρκεια του πρώτου ημιχρόνου με τους Πόι, Κιντάνα να αποτελούν μόνιμη απειλή για την εστία του Μιχαηλίδη. Σε χαμηλά επίπεδα κυμάνθηκε η συμμετοχή του Βραζιλιάνου Μαρσελίνιο, που είχε τις περισσότερες φορές κακές επιλογές.

Ο Κιντάνα και ο Μαρσελίνιο δεν κατάφεραν με σουτ από ευνοϊκή θέση, λίγο πριν το μισάωρο, να σκοράρουν, ενώ ο πρώτος στάθηκε άτυχος στο 36', καθώς η σέντρα του Πόι δεν μετατράπηκε σε γκολ από τον Αργεντίνο, αφού το σουτ του βρήκε το αριστερό δοκάρι του Μιχαηλίδη.

Η κατάληξη δεν ήταν η ίδια στο 45' όταν και πάλι ο Πόι σέντραρε από τα αριστερά και ο Κιντάνα στην κίνηση με δυνατό σουτ έδωσε το προβάδισμα στην Ξάνθη. Ο Ατρόμητος στον καταιγισμό των ευκαιριών της Ξάνθης έδειξε παθητική αντίσταση χωρίς δημιουργική διάθεση.

Ο Γιώργος Δώνης αποφάσισε στην έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου να πραγματοποιήσει αλλαγές, αλλάζοντας, ως ένα βαθμό την ροή του ματς. Ο Ατρόμητος βρήκε μπροστά και σε συνδυασμό με την οπισθοχώρηση των γηπεδούχων φάνηκε περισσότερο απειλητικός.

Ο Σαγκανόφσκι, με την είσοδο του στον αγώνα απείλησε δύο φορές με ισάριθμες κεφαλιές. Η Ξάνθη πραγματοποιούσε ένα συντηρητικό παιχνίδι έχοντας ως πρώτο μέλημα την διατήρηση του σκορ και λιγότερο την διεύρυνση του.

Παρόλο αυτά σε μία ανύποπτη φάση στο 67' για ακόμα μία φορά ο Πόι με συρτή μπαλιά από τα αριστερά βρήκε αμαρκάριστο τον Έλινγκτον, που είχε περάσει ως αλλαγή του Μαρσελίνιο και με πλασέ διαμορφώσε το 2-0.

Ο Ατρόμητος δεν μπορούσε να βρει λύσεις απέναντι στο κεντρικό αμυντικό δίδυμο της Ξάνθης Βάλλα και Κωστούλα, που πραγματοποίησαν εξαιρετική εμφάνιση. Ο διαιτητής Καλόπουλος απείλησε με διακοπή του αγώνα δύο φορές, όταν μπάλες μπήκαν στον αγωνιστικό χώρο, προερχόμενες προφανώς από την κερκίδα των οπαδών της Ξάνθη και ενώ το ματς παιζόταν στην περιοχή των γηπεδούχων.

Το ενδιαφέρον ατόνισε για ορισμένα λεπτά μέχρι ο Σαγκανόφσκι να μειώσει το σκορ στο 84' με πλασέ από την μικρή περιοχή και να δώσει νέο ενδιαφέρον στο ματς. Οι γηπεδούχοι κινδύνευσαν στο 86', όταν ο Καλαντζής μπήκε μέσα στην περιοχή αλλά άργησε και έχασε την ευκαιρία ισοφάρισης για την ομάδα του.

Συνέντευξη Τύπου


Κεχαγιάς(Ξάνθη): "Με τις ευκαιρίες που δημιουργήσαμε στο πρώτο ημίχρονο, θα μπορούσαμε να είχαμε πετύχει ακόμα και 4-5 γκολ. Δεχθήκαμε ένα τέρμα από το πουθενά, το οποίο μετέτρεψε το ματς σε ντέρμπι στα τελευταία του λεπτά. Ήμασταν καλύτεροι. Θέλω να πω ένα μπράβο σε όλους τους παίκτες μου, αλλά και στον κόσμο της Ξάνθης, ο οποίος μας στήριξε. Αν καταφέρουμε να παραμείνουμε στην κατηγορία, αυτό θα το οφείλουμε κατά πολύ στον κόσμο μας".

Δώνης(Ατρομήτος): "Χάσαμε δίκαια. Η Ξάνθη έπαιξε καλύτερα, ειδικά στο πρώτο ημίχρονο», τόνισε αρχικά ο προπονητής της ομάδας του Περιστερίου και στη συνέχεια αναφερόμενος στα όσα διαδραματίστηκαν στα Πηγάδια και στις μπάλες που από το πουθενά εμφανίζονταν στον αγωνιστικό χώρο, είπε: «Όλα αυτά είναι αθλιότητες" .





Όλα τα λεφτά...
Η καλή απόδοση των γηπεδούχων στο πρώτο ημίχρονο που πραγματικά έπαιξαν πολύ καλό ποδόσφαιρο με πολλές ευκαιρίες στο ενεργητικό τους.
Ας ξεχάσουμε καλύτερα...
Την κακή εμφάνιση του Ατρομήτου στο πρώτο ημίχρονο και τα επεισόδια που δημιουργήθηκαν μετά το ματς μεταξύ των παικτών των δύο ομάδων.
To Live του αγώνα...
Η 11άδα των γηπεδούχων
(Nίκος Κεχαγιάς) Γκσπούρνινγκ, Μπέρτος, Στρμπα, Κωστούλας, Τζάγκι, Πόι, Μπούγκα, Στίνγκα, Λέιτε, Βάλλας, Κιντάνα
Η 11άδα των φιλοξενούμενων
(Γιώργος Δώνης) Μιχαηλίδης, Μπλένχιο, Αποστολόπουλος, Νεμπεγλέρας, Μελισσάς, Περόνε, Μπρίτο, Σαρμιέντο, Σαγκανόφσκι, Καλαντζής, Σκόνδρας
1' Έναρξη αγώνα
7' Ευκαιρία Ξάνθη
Ο Πόι προσπέρασε τον Αποστολόπουλο μπήκε μέσα στην περιοχή το πλασέ του Αργεντίνου έδιωξε σε κόρνερ ο Μιχαηλίδης.
11' Ευκαιρία Ξάνθη
Ο Πόι μπήκε από τα αριστερά στην μεγάλη περιοχή του Ατρομήτου, γύρισε στον Μπούγκα, που βρισκόταν στην μικρή περιοχή, ο δεύτερος καθυστέρησε χάνοντας την ευκαιρία να ανοίξει το σκορ.
12' Σουτ Ξάνθη Μαρσελίνιο
15' Φάουλ Ατρόμητος Μπρίτο
21' Ευκαιρία Ξάνθη Μαρσελίνιο
Ο Βραζιλιάνος μπήκε στην περιοχή από τα αριστερά το σουτ του έφυγε ψηλά άουτ.
26' Σουτ Ξάνθη
Ο Κιντάνα ελίχθηκε μέσα στην περιοχή και προσπάθησε να παραβιάσει την εστία του Μιχαηλίδη αλλά το σουτ του έδιωξε ο έμπειρος γκολκίπερ.
36' Δοκάρι Ξάνθη Κιντάνα
Μετά από λάθος συνεννόηση των αμυντικών του Ατρομήτου με τον Μιχαηλίδη, ο Πόι από αριστερά κέρδισε την μπάλα έβγαλε την σέντρα η οποία βρήκε τον Κιντάνα που με ευθύβολο σουτ έστειλε την μπάλα στο δοκάρι της εστίας του Ατρομήτου.
41' Κίτρινη κάρτα Ξάνθη Βάλλας
45' Γκολ Ξάνθη Κιντάνα
Σε έναν ακόμα αιφνιδιασμό ο Πόι από τα αριστερά γύρισε την μπάλα στον ξεμαρκάριστο Κιντάνα και ο Αργεντίνος δεν έχασε την ευκαιρία με δυνατό σουτ να ανοίξει το σκορ για τους γηπεδούχους.
45' Λήξη ημιχρόνου
46' Σέντρα 2ου ημιχρόνου
46' Αλλαγή παίκτη Ατρόμητος Φαβάλι
Ο Σαρμιέντο εκτός αγώνα.
46' Αλλαγή παίκτη Νάστο
Ο Σκόνδρας εκτός αγώνα.
52' Κεφαλιά Ατρόμητος Σαγκανόφσκι
53' Κίτρινη κάρτα Ατρόμητος Μελισσάς
64' Αλλαγή παίκτη Ξάνθη Έλινγκτον
Ο Μαρσελίνιο εκτός αγώνα.
67' Γκολ Ξάνθη Έλινγκτον
Δεύτερη ασίστ για γκολ του Πόι βρήκε στην μικρή περιοχή αμαρκάριστο τον Άγγλο Έλινγκτον, που πλάσαρε σε κενή εστία και διπλασίασε τα τέρματα για την ομάδα του.
77' Σουτ Ατρόμητος Περόνε
80' Αλλαγή παίκτη Ατρόμητος Αναστασάκος
Ο Μπλένχιο εκτός αγώνα.
82' Αλλαγή παίκτη Ξάνθη Σουάνης
Ο Μπούγκα εκτός αγώνα.
84' Γκολ Ατρόμητος
Με πλασέ του Σαγκανόφσκι από την μικρή περιοχή.
86' Κόρνερ Ξάνθη
87' Ευκαιρία Ατρόμητος Καλαντζής
88' Κίτρινη κάρτα Ξάνθη Κιντάνα
89' Αλλαγή παίκτη Ξάνθη Βασιλακάκης
Ο Κιντάνα εκτός αγώνα.
90' Λήξη αγώνα
Videos με τα γκολ της αναμέτρησης

































TAGS STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ