ΑΡΗΣ

Αστέρας Τρίπολης-Άρης 2-1

Αστέρας Τρίπολης-Άρης 2-1
Αστέρας-άρης-πανηγυρικο INTIME SPORTS

Ο Αστέρας νίκησε με 2-1 τον Άρη στην Τρίπολη και εξασφάλισε οριστικά την παραμονή στην Σούπερ Λίγκα

Οι Αρκάδες μπήκαν πολύ δυνατά στο ματς και ουσιαστικά έβαλαν τις βάσεις για την νίκη στο πρώτο τέταρτο με σκόρερς τους Έντερ (5') και Μπαρτολίνι (15'), εκμεταλλευόμενοι παράλληλα το υποτονικό ξεκίνημα των Θεσσαλονικέων.
Ο Άρης από την πλευρά του ανέβασε στροφές στο δεύτερο ημίχρονο χωρίς όμως να δημιουργήσει πολλές φάσεις στα αντίπαλα καρέ, και έτσι το μόνο που κατάφεραν οι φιναλίστ του φετινού τελικού του Κυπέλλου hellas on line ήταν να μειώσουν σε 2-1 με κεφαλιά του Κόκε στο 84'.

Να σημειωθεί πως αυτή ήταν η δεύτερη συνεχόμενη νίκη για τους Αρκάδες μετά το 3-0 επί του Πανθρακικού, ενώ στον αντίποδα ο Άρης πέτυχε το πρώτο του γκολ στην τρίτη επίσκεψή του στην Τρίπολη στο πλαίσιο της μεγάλης κατηγορίας.
Οι συνθέσεις των ομάδων
Αστέρας Τρίπολης (Βαγγέλης Βλάχος): Ντεγκρά, Ουριμπάρι, Μπαρτολίνι, Λαζαρίδης, Καρντόσο, Μπαστία, Φυτανίδης, Τσέζαρεκ, Ουντότζι (82' Λαδάκης), Έντερ (90+3' Καρέρα), Ρίος (59' Βίλτσες)

Άρης (Έκτορ Ραούλ Κούπερ): Πέσκοβιτς, Νέτο, Αράνο, Ρονάλντο, Ναφτί (60' Φερνάντες) Κόκε, Αντού, Μεριέμ (46' Χαβίτο) Κάμπορα (74' Τζόνσον), Ορτίθ, Πρίττας

Γήπεδο: Τρίπολης

Διαιτητής: Κ.Παπασταμάτης (Αθηνών)

Βοηθοί διαιτητή: Α.Καρατζίκας (Αθηνών), Η.Αλεξέας (Μεσσηνίας)

Γκολ: Έντερ (5'), Μπαρτολίνι (15') / Κόκε (84')

Κίτρινες κάρτες: Μπαστία (23') / Αντού (27'), Ναφτί (51'), Κάμπορα (65'), Νέτο (90+2')
Με μια ματιά
Ο Αστέρας Τρίπολης ήταν η ομάδα με το μεγαλύτερο βαθμολογικό κίνητρο και αυτό φάνηκε με το καλημέρα της αναμέτρησης, καθώς η ομάδα του Βαγγέλη Βλάχου μπήκε πολύ επιθετικά ψάχνοντας το γρήγορο γκολ.

Ο Καρντόσο έριξε την πρώτη προειδοποιητική βολή στο 4' με το σουτ του να περνάει έξω από το αριστερό δοκάρι του Πέσκοβιτς και στο αμέσως επόμενο λεπτό (5') άνοιξε το σκορ για τους γηπεδούχους.

Ο Έντερ έκανε ωραία ατομική ενέργεια και με σουτ από το ημικύκλιο της μεγάλης περιοχής δεν άφησε περιθώριο αντίδρασης στον Πέσκοβιτς στέλνοντας με εντυπωσιακό τρόπο τη μπάλα στα δίχτυα.

Το γκολ αυτό δεν εφησύχασε τους Αρκάδες που συνέχισαν να έχουν την εδαφική υπεροχή και με τη συμπλήρωση ενός τετάρτου αγώνα (15') έκαναν το πλέον αποφασιστικό βήμα για να "κλειδώσουν" τους τρεις βαθμούς και κατ'επέκταση την παραμονή.

Ο Ρίος εκτέλεσε φαλτσαριστά φάουλ από τα δεξιά, ο Πέσκοβιτς δεν μπόρεσε να "καθαρίσει" τη φάση και ο προωθημένος Μπαρτολίνι με προβολή έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα για να διαμορφώσει το 2-0. Το εικοσάλεπτο της απόλυτης κυριαρχίας του Αστέρα ολοκληρώθηκε μάλιστα με άλλες δύο φάσεις που χρήζουν αναφοράς.

Αρχικά ήταν το σουτ του Καρντόσο στο 16' που δεν βρήκε στόχο όπως και στα πρώτα λεπτά του ματς, ενώ στο 18' ο Ιντότζι επιχείρησε το σουτ μέσα από την περιοχή για να δει τη μπάλα να περνάει λίγο έξω από το οριζόντιο δοκάρι του Πέσκοβιτς.

Στα επόμενα δέκα λεπτά ο ρυθμός του αγώνα έπεσε, με την εικόνα όμως να μην παρουσιάζει κάποια τρομερή μεταβολή, αφού οι παίκτες του Βαγγέλη Βλάχου συνέχισαν να κρατούν τα ηνία και να μην απειλούνται με τους Θεσσαλονικείς.

Οι τελευταίοι ανέβασαν την απόδοσή τους μετά το ημίωρο και πίεσαν τον Αστέρα με στόχο το γκολ που θα τους ξαναέβαζε στο ματς αλλά δεν κατάφεραν να μετουσιώσουν την κατοχή σε φάσεις στα αντίπαλα καρέ και έτσι πήγαν στα αποδυτήρια με ντεζαβαντάζ δύο τερμάτων.

Η ομάδα του Έκτορ Ραούλ Κούπερ συνέχισε να ανεβάζει στροφές και στο δεύτερο ημίχρονο αλλά παρά την πίεση που άσκησε δεν πέτυχε κάτι το αξιοσημείωτο μπροστά στην εστία του Ντεγκρά μέχρι το 56ο λεπτό, όταν ο Αντού επιχείρησε σουτ από τα αριστερά για να στείλει τη μπάλα στην εξωτερική πλευρά των διχτύων.

Η πρώτη μεγάλη ευκαιρία στο δεύτερο μέρος χάθηκε από τον Αστέρα στο 62' όταν ο Καρντόσο έκανε το σουτ από το ύψος της περιοχής εκμεταλλευόμενος σύγχυση στα καρέ του Άρη αλλά βρήκε τον Πέσκοβιτς σε ετοιμότητα, αφού κατάφερε και έδιωξε σε κόρνερ.

Στο 74' η κεφαλιά του Μπαρτολίνι από σέντρα του Φυτανίδη πέρασε άουτ χωρίς να ανησυχήσει ιδιαίτερα τον Πέσκοβιτς, ενώ στο 84' το ματς "πήρε φωτιά", καθώς ο Άρης μείωσε το σκορ.

Ο Νέτο έκανε τη σέντρα τα δεξιά και ο Κόκε πετάχτηκε στο πρώτο δοκάρι μέσα στη μεγάλη περιοχή για να νικήσει με κεφαλιά τον Ντεγκρά και να μειώσει σε 2-1.

Το γκολ όμως αυτό δεν ήταν αρκετό για να αλλάξει τις ισορροπίες, με τους γηπεδούχους να καταφέρνουν να "ροκανίζουν" το χρόνο και να κρατούν μέχρι το τελευταίο τριπλό σφύριγμα του Παπασταμάτη το "τρίποντο", εξασφαλίζοντας έτσι την παραμονή τους στη μεγάλη κατηγορία για τρίτη συνεχόμενη σεζόν.
Συνέντευξη Τύπου... Από τον Πάρη Τσελεπίδη
Βαγγέλης Βλάχος (προπονητής Αστέρας Τρίπολης): "Συγχαρητήρια σε όλους αλλά τα πιο πολλά στους παίκτες. Έγιναν λάθη από όλους μας και θα πρέπει να διορθωθούν. Αυτή η ομάδα αξίζει να βρίσκεται στην Super League και θα πρέπει να βοηθήσουμε όλοι για να μην ξανακινδυνέψει.

Είναι στολίδι για την περιοχή. Θέλω να παραμείνω. Ο λόγος μου είναι συμβόλαιο αλλά θα πρέπει να συζητήσω με τους ανθρώπους που διοικούν. Για να πάει καλύτερα ο Αστέρας την επόμενη χρονιά θα πρέπει να βοηθήσουν οι πάντες".



Έκτορ Ραούλ Κούπερ (προπονητής Άρη): "Γνωρίζω ότι αυτές οι στιγμές είναι δύσκολες για συγκέντρωση με την ομάδα μου να παίζει σημαντικούς στόχους και με τον κόσμο μας να μας ωθεί προς μια συγκεκριμένη κατεύθυνση. Η ομάδα μου άλλωστε έχει δώσει πολλά τον τελευταίο μήνα με πολλούς και δύσκολους αγώνες.

Και καταλαβαίνετε όταν η ομάδα μου έχει να παίξει έναν μεγάλο τελικό και έχει εξασφαλίσει την συμμετοχή της στα πλέι οφ ήταν πολύ δύσκολο να συνεχιστεί το σερί που μας έφερε στην υλοποίηση στόχων μας.

Και θεωρώ ότι η ομάδα στις ημέρες του Πάσχα κάναμε μία μίνι προετοιμασία όπου δουλέψαμε σε κάποιους τομείς και πληρώσαμε σήμερα το τίμημα γιατί φάνηκε η ομάδα μου βαριά και αναλαμβάνω εγώ την ευθύνη.

Η ομάδα μου βελτιώθηκε στο δεύτερο ημίχρονο, όχι πολύ, αλλά άλλαξε η εικόνα της ομάδας μου και καταλαβαίνετε με ένα κακό αγωνιστικό πρόσωπο στο πρώτο ημίχρονο και δεχόμενοι δύο γκολ ήταν περίπλοκο να γυρίσουμε το παιχνίδι.

Ωστόσο πετύχαμε ένα γκολ και παλέψαμε για ένα δεύτερο αλλά δεν ξέρω αν θα ήταν δίκαιο το αποτέλεσμα της ισοπαλίας. Αν θα πρέπει να κρατήσουμε κάτι θετικό είναι ότι η ομάδα μου κατάλαβε πως αν δεν είναι 100% έτοιμη δεν μπορεί να διατηρήσει την εικόνα που είχε δείξει και νομίζω ότι θα μας γίνει μάθημα η κακή εικόνα του πρώτου ημιχρόνου.

Η δικιά μου ομάδα θέλει μόνο να κερδίζει όπως και εγώ. Σε κανέναν δεν αρέσει η ήττα και η σημερινή σφαλιάρα ελπίζω να μας γίνει μάθημα εν όψει της υλοποίησης των στόχων μας για την φετινή χρονιά. Δεν θέλω να αφαιρέσω την αξία της νίκης για την αντίπαλη ομάδα. Ήταν ένα σημαντικό κίνητροκαι τα κατάφεραν"









.

Για τα δημοσιεύματα περί ενδιαφέροντος για τους Φυτανίδη και Λαζαρίδη σχολίασε: "Τους γνωρίζω και έχω την άποψη μου. Εκτιμώ όλους τους ποδοσφαιριστές του Αστέρα και δεν θα κάνω κανένα άλλο σχόλιο".

Σε ερώτηση για το ότι πετάχτηκαν μπάλες στα τελευταία λεπτά του παιχνιδιού απάντησε: "Μπορώ να καταλάβω κάποιες συμπεριφορές αφού και εγώ ήμουν προπονητής σε τέτοιες ομάδες. Δεν θα πω ότι ήταν στημένα και ότι τα είχανε προσχεδιάσει αλλά είναι εικόνες που εγώ δεν τις συμμερίζομαι.

Είναι εικόνες εντελώς αντιαθλητικές που θα πρέπει να γνωρίζουν ποιοι έχουν τις μπάλες και ποιοι τις πέταξαν και θα πρέπει να αναλάβουν τις ευθύνες τους"

.
Όλα τα λεφτά...
Το εντυπωσιακό ξεκίνημα του Αστέρα Τρίπολης ο οποίος μπήκε δυνατά στο παιχνίδι και βρέθηκε να προηγείται απολύτως δίκαια με 2-0 με τη συμπλήρωση του πρώτου τετάρτου χάρη στους Έντερ και Μπαρτολίνι.
Ας ξεχάσουμε καλύτερα...
Αν κρίνει κανείς από τη νωθρότητα των "κιτρινόμαυρων" της Θεσσαλονίκης ειδικά στο πρώτο ημίωρο, τότε μάλλον το μυαλό τους δεν ήταν στην Τρίπολη αλλά στο ΟΑΚΑ ενόψει του τελικού του Κυπέλλου hellas on line στις 24 Απριλίου κόντρα στον Παναθηναϊκό.

Τις πολλές μπάλες που έπεφταν εσκεμμένα από τις εξέδρες στον αγωνιστικό χώρο στα τελευταία λεπτά (μετά το γκολ του Άρη) με σκοπό την συνεχή διακοπή του ματς ώστε να κρατηθεί το πολύτιμο 2-1 για την ομάδα τους.
To Live του αγώνα...
Η 11άδα των γηπεδούχων
(Βαγγέλης Βλάχος): Ντεγκρά, Ουριμπάρι, Μπαρτολίνι, Λαζαρίδης, Καρντόσο, Μπαστία, Φυτανίδης, Τσέζαρεκ, Ουντότζι, Έντερ, Ρίος
Η 11άδα των φιλοξενούμενων
(Έκτορ Ραούλ Κούπερ): Πέσκοβιτς, Νέτο, Αράνο, Ρονάλντο, Ναφτί, Κόκε, Αντού, Μεριέμ, Κάμπορα, Ορτίθ, Πρίττας
1' Έναρξη αγώνα
4' Σουτ Αστέρας Τρίπολης Καρντόσο
Σουτ του Καρντόσο έξω από την περιοχή, η μπάλα φεύγει έξω από το αριστερό δοκάρι του Πέσκοβιτς.
5' Γκολ Αστέρας Τρίπολης
1-0 ο Αστέρας Τρίπολης! Ωραία η ατομική προσπάθεια από τον Έντερ ο οποίος με δυνατό σουτ από το ημικύκλιο της μεγάλης περιοχής στέλνει τη μπάλα να καταλήξει στα δίχτυα του Πέσκοβιτς που δεν μπόρεσε να αντιδράσει.
15' Γκολ Αστέρας Τρίπολης Μπαρτολίνι
2-0 ο Αστέρας Τρίπολης! Εκτέλεση φάουλ του Ρίος από τα δεξιά, με τον προωθημένο Μπαρτολίνι να κάνει την προβολή και τον Πέσκοβιτς να βλέπει για δεύτερη φορά να παραβιάζεται η εστία του.
18' Σουτ Αστέρας Τρίπολης Ιντότζι
Σουτ του Ιντότζι μέσα από την περιοχή, η μπάλα λίγο πάνω από το δοκάρι του Πέσκοβιτς.
23' Κίτρινη κάρτα Αστέρας Τρίπολης Μπαστία
27' Κίτρινη κάρτα Άρης Αντού
38' Σχόλιο
Ο Αστέρας Τρίπολης έχει "μαξιλάρι ασφαλείας" τα δύο γρήγορα γκολ και δεν απειλείται από τον Άρη.
45' Λήξη ημιχρόνου
46' Σέντρα 2ου ημιχρόνου
46' Αλλαγή παίκτη Άρης
Πρώτη αλλαγή για τον Άρη στο ματς, με τον Χαβίτο να παίρνει τη θέση του Μεριέμ.
51' Κίτρινη κάρτα Άρης Ναφτί
55' Σχόλιο
Ο Άρης έχει ανεβάσει στροφές όπως και στα τελευταία δέκα λεπτά του πρώτου ημιχρόνου, όμως δεν έχει καταφέρει ακόμα να κάνει κάτι το ουσιαστικά μπροστά στην εστία του Ντεγκρά.
56' Σουτ Άρης Αντού
Ο Αντού κάνει το σουτ από τα αριστερά, η μπάλα καταλήγει στην εξωτερική πλευρά των διχτύων.
59' Αλλαγή παίκτη Αστέρας Τρίπολης
Πρώτη αλλαγή και για τον Αστέρα Τρίπολης, με τον Βίλτσες να αντικαθιστά τον Ρίος.
60' Αλλαγή παίκτη Άρης
Δεύτερη αλλαγή για τον Άρη, με τον Φερνάντες να μπαίνει στο ματς αντί του Ναφτί.
65' Κίτρινη κάρτα Άρης Κάμπορα
74' Αλλαγή παίκτη Άρης
Τελευταία αλλαγή για τον Άρη, με τον Τζόνσον να παίρνει τη θέση του Κάμπορα.
82' Αλλαγή παίκτη Αστέρας Τρίπολης
Δεύτερη αλλαγή για τον Αστέρα, με τον Λαδάκη να παίρνει τη θέση του Ουντότζι.
84' Γκολ Αστέρας Τρίπολης Κόκε
Μειώνει σε 2-1 ο Άρης! Σέντρα του Νέτο από τα δεξιά, ο Κόκε παίρνει την κεφαλιά και ξαναβάζει τον Άρη στο παιχνίδι.
90' Κίτρινη κάρτα Άρης Νέτο
90' Αλλαγή παίκτη
Ο Καρέρα μπαίνει στη θέση του Έντερ στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων.
90' Λήξη αγώνα















































TAGS ΑΡΗΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ