ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ

Ξάνθη-ΑΕΚ 2-0

Ξάνθη-ΑΕΚ 2-0
sentradellas

H Ξάνθη "απέκλεισε" (2-0) από τους "8" την ΑΕΚ. Φυγαδεύτηκαν αποστολή-Ντέμης

Με το χειρότερο δυνατό τρόπο ξεκίνησε το 2008 για την ΑΕΚ, η οποία μετά την ήττα της στο πρωτάθλημα από τον Αστέρα Τρίπολης, αποκλείστηκε και από τη συνέχεια του Κυπέλλου Ελλάδας, από την Ξάνθη. Η ομάδα του Νίκου Κεχαγιά εξασφάλισε την πρόκρισή της χάρις σε τέρμα του συνήθους υπόπτου Ρατζίνσκι στο 63ο λεπτό, αλλά και ένα ακόμα του Σταύρου Λαμπριάκου στο 87ο.
Το δεύτερο τέρμα που "σφράγισε" και την πρόκριση της Ξάνθης στην επόμενη φάση, επισκιάστηκε από την άσχημη ενέργεια του σκόρερ προς το μέρος των οπαδών της Ένωσης, κίνηση που αναμένεται να κοστίσει στον υψηλόσωμο επιθετικό, την τιμωρία του για μερικές αγωνιστικές.
Οι συνθέσεις των ομάδων
Ξάνθη (Νίκος Κεχαγιάς): Γκσπούρνινγκ, Παπαδημητρίου, Τζιωρτζιόπουλος, Ζουέλα, Κωστούλας, Ραντζίνσκι (88΄ Αλβα), Ρίκα (82΄ Φλίσκας), Κιντάνα (75΄ Βάλλας), Διγκόζης, Πόι, Λαμπριάκος

ΑΕΚ (Λορένσο Σέρα Φερέρ): Μορέτο, Ράμος, Μπούρμπος, Άλβες, Δέλλας (82΄ Κονέ), Τόζερ, Καφές, Ζούλιο Σέζαρ (68΄ Μαντούκα), Μανού (68΄ Χέτεμαϊ), Λυμπερόπουλος, Μπλάνκο

Γήπεδο: Πηγάδια

Διαιτητής: Πολατιάν(Πέλλας)
Με μια ματιά
Μεγάλη πρόκριση πήρε η Ξάνθη, χάρις στην καταπληκτική εμφάνιση του συνήθους υπόπτου, Τόμας Ραντζίνσκι. Η ομάδα του Νίκου Κεχαγιά ήταν ανώτερη καθόλη τη διάρκεια του αγώνα και κατάφερε να επικρατήσει της "τραγικής" αντιπάλου της, με 2-0.

Χωρίς πολλές φάσεις, με την μπάλα να κινείται κυρίως στο χώρο του κέντρου, λόγω των συνεχόμενων λανθασμένων μεταβιβάσεων και από τις δύο πλευρές, το πρώτο ημίχρονο δεν είχε ρυθμό, ενώ τα λιγοστά σουτ που επιχείρησαν οι ποδοσφαιριστές προς τις δύο εστίες δεν απείλησαν σε καμία περίπτωση τους Μορέτο και Γκσπούρνινγκ.

Οι γηπεδούχοι με τον Τόμας Ρατζίνσκι, ήταν εκείνοι που απείλησαν μία και μοναδική φορά την αντίπαλη εστία στο πρώτο μέρος. Ήταν στο 27ο λεπτό, όταν ο Λαμπριάκος πέρασε την κάθετη μπαλιά στον Καναδό επιθετικό, ο οποίος αφού ξεπέρασε και τον Μορέτο, δεν κατάφερε να πλασάρει (από πολύ πλάγια θέση αριστερά) σε κενή εστία και έστειλε την μπάλα στην εξωτερική πλευρά των διχτύων.

Οι δύο ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια για την ανάπαυλα χωρίς τέρματα, ενώ δεν άλλαξε κάτι θεαματικά, ούτε με την έναρξη του δεύτερου μέρους. Η ΑΕΚ δεν κατάφερε σε καμία περίπτωση να γίνει απειλητική για την εστία του Γκσπούρνινγκ, ενώ οι παίκτες του Νίκου Κεχαγιά, φαίνονταν να σέβονται υπερβολικά την Ένωση και να προσέχουν κυρίως τα μετόπισθεν.

Το ήρεμο και ανιαρό σκηνικό ήρθε να ταράξει λίγο μετά της συμπλήρωση της μίας ώρας παιχνιδιού, ο Τόμας Ραντζίνσκι. Ήταν στο 63ο λεπτό, όταν ο Κιντάνα σέντραρε από δεξιά, ο Ράμος προσπάθησε να απομακρύνει με κεφαλιά, όμως η μπάλα έφτασε στον Πόι που έπιασε το σουτ, ο Μορέτο πέφτοντας απέκρουσε, όμως ο Καναδός επιθετικός της Ξάνθης που πήρε το "ριμπάουντ" δεν αστόχησε από το ύψος της μικρής περιοχής, ανοίγοντας το δρόμο της πρόκρισης για την ομάδα του.

Ο Λορένσο Σέρα Φερέρ, θορυβημένος από την εξέλιξη του αγώνα πέρασε στο 68ο λεπτό τους Χετεμάι και Μαντούκα, στη θέση των Σέζαρ και Μανού, με την Ένωση να πιέζει για την ισοφάριση, να πατάει την περιοχή του Γκσπούρνινγκ, την τελική προσπάθεια όμως να... αγνοείται.

Ένα λεπτό νωρίτερα, η Ξάνθη, ήταν αυτή που είχε φτάσει κοντά στο δεύτερό της τέρμα και πάλι με τον Ραντζίνσκι (έπειτα από καταπληκτική παράλληλη μπαλιά του Πόι) να χάνει την ευκαιρία σχεδόν σε κενή εστία.

Οι φιλοξενούμενοι δεν έδειξαν τάσεις να... ξυπνήσουν ακόμα και μετά την ευκαιρία για το 2-0 και ο Ραντζίνσκι στο 87ο λεπτό της αναμέτρησης, έπιασε στον ύπνο την άμυνα της ΑΕΚ μπαίνοντας μέσα στην περιοχή του Μορέτο, με τον Βραζιλιάνο κήπερ να αποκρούει το σουτ που επιχείρησε ο 34χρονος επιθετικός, τον Σταύρο Λαμπριάκο όμως να παίρνει την μπάλα και να σκοράρει με κεφαλιά για το 2-0 που χάρισε την μεγάλη πρόκριση στα προημιτελικά της διοργάνωσης.
Συνέντευξη Τύπου
Σέρα Φερέρ: "Δεν ψάχνω για δικαιολογίες, αλλά τόσο ο Αστέρας, όσο και η Ξάνθη είναι καλές ποιοτικά ομάδες με πολλές αρετές στο παιχνίδι τους, που έχουν καλές εμφανίσεις και θετικά αποτελέσματα απέναντι σε Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό.

Αποδείχθηκε ότι κάποιοι παίκτες δεν έχουν γρήγορη αποκατάσταση. Δεν μπορούν να παίξουν δυο παιχνίδια σε διάστημα τριών ημερών. Μας έλειπε η φρεσκάδα, ενώ ο Δέλλας αισθάνονταν ενοχλήσεις στους προσαγωγούς από το ημίχρονο".

Όποιος παίκτης ανήκει στο ρόστερ μας αξίζει τον σεβασμό μας. Ο Μπούρμπος με εξαίρεση το λάθος στο δεύτερο γκολ ήταν καλός, αν και δεν έπαιξε σε μια θέση που είναι συνηθισμένη γι’ αυτόν."





Νίκος Κεχαγιάς: "H Ξάνθη άξιζε την πρόκριση, γιατί έπαιξε καλύτερα από την ΑΕΚ. Μακάρι αυτή η νίκη μας να γίνει αφετηρία, ώστε ο κόσμος να είναι πρώτα Ξάνθη και μετά οποιαδήποτε άλλη ομάδα και να μας στηρίζει περισσότερο"
Όλα τα λεφτά...
Μια ομάδα μόνος του είναι ο Τόμας Ρατζίνσκι, ο οποίος σκόραρε το πρώτο τέρμα της ομάδας του, ενώ από προσωπική του ενέργεια προήλθε και το δεύτερο.
Ας ξεχάσουμε καλύτερα...
Την πολύ άσχημη κίνηση του Σταύρου Λαμπριάκου προς τους οπαδούς της Ένωσης, αμέσως μετά το τέρμα που πέτυχε, ο υψηλόσωμος επιθετικός. Ό,τι και αν άκουσε από την εξέδρα, είναι επαγγελματίας και ως τέτοιος πρέπει να φέρεται.
To Live του αγώνα...
Στοιχεία Αγώνα
Γήπεδο: Πηγάδια

Διαιτητής:Πολατιάν(Πέλλας)

Η 11άδα των γηπεδούχων
(Κεχαγιάς): Γκσπούρνινγκ, Παπαδημητρίου, Τζιωρτζιόπουλος, Ζουέλα, Κωστούλας, Ραντζίνσκι, Ρίκα, Κιντάνα, Διγκόζης, Πόι, Λαμπριάκος
Η 11άδα των φιλοξενούμενων
(Φερέρ): Μορέτο, Ράμος, Μπούρμπος, Άλβες, Δέλλας, Τόζερ, Καφές, Ζούλιο Σέζαρ, Μανού, Λυμπερόπουλος, Μπλάνκο
1' Έναρξη αγώνα
Έναρξη αγώνα με τους παίκτες της Ξάνθης στη σέντρα.
5' Σχόλιο
Mία μίνι πίεση είχε η Ξάνθη στα καρέ της ΑΕΚ, με τους Ακρίτες να έχουν κερδίσει τρία συνεχόμενα κόρνερ.
10' Σχόλιο
Η ΑΕΚ έχει αναλάβει πρωτοβουλία κινήσεων στα τελευταία λεπτά, με το παιχνίδι πάντως να είναι απόλυτα ισορροπημένο στο πρώτο 10λεπτο.
12' Σουτ ΑΕΚ Ράμος
Εκτέλεση φάουλ του Ζούλιο Σέζαρ από τα δεξιά, ο Γκσπούρνινγκ απομακρύνει με γροθιές, με το σουτ του Ράμος με το δεξί αρκετά έξω από τη μεγάλη περιοχή να φεύγει άουτ, χωρίς να ανησυχεί τον γκολκίπερ των γηπεδούχων.
13' Σουτ Ξάνθη Ραντζίνσκι
Σουτ του Ραντζίνσκι από πλάγια θέση, στην αγκαλιά του Μορέτο.
20' Φάουλ ΑΕΚ Σέζαρ
Εκτέλεση φάουλ του Σέζαρ λίγο έξω από το ημικύκλιο της μεγάλης περιοχή της Ξάνθης, η μπάλα έφυγε πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Γκσπούρνινγκ.
24' Κεφαλιά Ξάνθη Πόι
Γυριστή κεφαλιά του Πόι μέσα από την περιοχή, η μπάλα φεύγει άουτ από το δεξί δοκάρι του Μάχο.
25' Σχόλιο
Ελαφριά υπεροχή της ΑΕΚ στο διάστημα αυτό όσον αφορά στην κατοχή της μπάλας, με ποσοστό 55% έναντι 45% της Ξάνθης.
27' Ευκαιρία Ξάνθη Ραντζίνσκι
Κάθετη μπαλιά του Λαμπριάκου για τον Ραντζίνσκι, αυτός ξεπέρασε και τον Μάχο, όμως αναγκάστηκε να βγει πολύ πλάγια, με αποτέλεσμα η μπάλα να καταλήξει άουτ μετά το γύρισμα που επιχείρησε.
29' Κίτρινη κάρτα ΑΕΚ Ράμος
35' Σχόλιο
Δεν έχει ρυθμό στα τελευταία λεπτά το ματς, ενώ δεν υπάρχουν ακόμα μεγάλες φάσεις μπροστά στις δύο εστίες.
40' Κίτρινη κάρτα ΑΕΚ Μανού
43' Σουτ ΑΕΚ Σέζαρ
Βαθιά σέντρα του Δέλλα στην καρδιά της άμυνας της Ξάνθης, ο Σέζαρ γίνεται αποδέκτης της μπάλας και κάνει το σουτ από το ύψος της μεγάλης περιοχής, με τη μπάλα να φεύγει ψηλά άουτ.
45' Σχόλιο
Δύο θα είναι τα λεπτά των καθυστερήσεων στο πρώτο μέρος.
45' Κίτρινη κάρτα ΑΕΚ Λυμπερόπουλος
45' Λήξη ημιχρόνου
46' Σέντρα 2ου ημιχρόνου
Ξεκίνησε το δεύτερο ημίχρονο, με τους παίκτες της ΑΕΚ στη σέντρα.
47' Κίτρινη κάρτα Ξάνθη Τζιωρτζώπουλος
50' Σχόλιο
Χωρίς κάτι το ιδιαίτερο τα πρώτα πέντε λεπτά του δευτέρου μέρους.
53' Σουτ Ξάνθη
Μεγάλη ευκαιρία για την Ξάνθη. Πλασέ του Ραντζίνσκι με το δεξί από ευνοϊκή θέση, είναι όμως αδύναμο και καταλήγει στην αγκαλιά του Μορέτο.
54' Ευκαιρία ΑΕΚ Λυμπερόπουλος
Ο Λυμπερόπουλος γίνεται κάτοχος της μπάλας μέσα στην περιοχή με μέτωπο προς την εστία, όμως δεν βρήκε τη μπάλα όπως θα ήθελε, με αποτέλεσμα αυτή να φύγει πλάγια.
55' Ευκαιρία Ξάνθη
Γύρισμα του Κιντάνα από τα δεξιά στη μικρή περιοχή, με τον Δέλλα να απομακρύνει τη μπάλα.
58' Σχόλιο
Το τελευταίο δεκάλεπτο είναι το καλύτερο του αγώνα, με το παιχνίδι να έχει "ανοίξει" και τις δύο ομάδες να ψάχνουν το γκολ.
61' Σουτ ΑΕΚ Σέζαρ
Σουτ του Σέζαρ από πλάγια θέση μέσα στην περιοχή, έφυγε άουτ.
63' Γκολ Ξάνθη Ραντζίνσκι
1-0 για την Ξάνθη! Σέντρα του Κιντάνα από τα δεξιά, ο Μορέτο δεν μπορεί να την απομακρύνει, η μπάλα βρίσκει στο κεφάλι του Ράμος, ο Πόι κάνει το μονοκόμματο σουτ που αποκρούει ο Μορέτο, με τον Ραντζίνσκι να παίρνει το "ριμπάουντ" και να στέλνει με αριστερό κοντινό πλασέ τη μπάλα στα δίχτυα.
65' Ευκαιρία ΑΕΚ Μπλάνκο
Εκτέλεση φάουλ από τα αριστερά του Τόζερ, ο Μπλάνκο έκανε την προβολή υπό πίεση στο δεύτερο δοκάρι, με τη μπάλα να φεύγει άουτ.
67' Ευκαιρία Ξάνθη Ραντζίνσκι
Μεγάλη ευκαιρία για την Ξάνθη να κάνει το 2-0. Εκπληκτική σέντρα από τα αριστερά του Πόι (με δεξί εξωτερικό), με τον Ραντζίνσκι να αποτυγχάνει από το ύψος της μικρής περιοχής να χριστεί εκ νέου σκόρερ, στέλνοντας τη μπάλα πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Μορέτο.
68' Αλλαγή παίκτη ΑΕΚ
Ο Μαντούκα παίρνει τη θέση του Σέζαρ.
68' Αλλαγή παίκτη ΑΕΚ
Ο Χετεμάι παίρνει τη θέση του Μανού.
72' Κίτρινη κάρτα ΑΕΚ Καφές
73' Κίτρινη κάρτα Ξάνθη Παπαδημητρίου
75' Αλλαγή παίκτη Ξάνθη
Ο Βάλλας παίρνει τη θέση του Κιντάνα.
77' Κίτρινη κάρτα ΑΕΚ Άλβες
81' Αλλαγή παίκτη Ξάνθη
Ο Φλίσκας παίρνει τη θέση του Ρίκα.
81' Αλλαγή παίκτη ΑΕΚ
Ο Κονέ παίρνει τη θέση του Δέλλα.
84' Ευκαιρία Ξάνθη
Γύρισμα του Μαντούκα από τα δεξιά, ο Μπλάνκο αφήνει τη μπάλα για τον επερχόμενο Λυμπερόπουλο, το σουτ του τελευταίου όμως έφυγε άουτ.
87' Γκολ Ξάνθη Λαμπριάκος
2-0 για την Ξάνθη! Εκπληκτική ατομική ενέργεια του Πόι, ο οποίος ξεκίνησε κούρσα προς την περιοχή της ΑΕΚ, αφού ταλαιπώρησε Ράμος και Άλβες έκανε το πλασέ το οποίο απέκρουσε ο Μορέτο, με τη μπάλα να φτάνει στον Λαμπριάκο, και εκείνος με κεφαλιά από κοντά να στέλνει τη μπάλα στα δίχτυα της Ένωσης.
88' Αλλαγή παίκτη Ξάνθη
Ο Άλβα παίρνει τη θέση του Ραντζίνσκι.
90' Σχόλιο
Τρία θα είναι τα λεπτά των καθυστερήσεων.
93' Λήξη αγώνα
Τέλος αγώνα, που βρίσκει την Ξάνθη να επικρατεί με 2-0 της ΑΕΚ, και να παίρνει το εισιτήριο για τους "8" του Κυπέλλου Ελλάδας.























TAGS ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ