ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Ξανά ποιοτικός στην επίθεση

Ξανά ποιοτικός στην επίθεση
Φιγκερόα Μπεργκ

Μάρκους Μπεργκ και Λουτσιάνο Φιγκερόα δίνουν άλλη δυναμική στη γραμμή κρούσης του Παναθηναϊκού που αποκτά ξανά ποιότητα μετά από τρία χρόνια (videos)

"Το καλό πράγμα αργεί να γίνει", λέει η γνωστή παροιμία και στην περίπτωση του Παναθηναϊκού ταιριάζει γάντι ειδικά αν σκεφτούμε το παιχνίδι της Κυριακής και τη νίκη με 2-1 επί του Αστέρα Τρίπολης.

Οι πράσινοι έκαναν την καλύτερη τους φετινή εμφάνιση, δεν... κόλλησαν όταν ισοφαρίστηκαν (όπως γινόταν στα προηγούμενα ματς), ενώ το πιο σημαντικό είναι πως πήραν το 100% από τους επιθετικούς τους.

Η επιμονή του Γιάννη Αναστασίου στον Μάρκους Μπεργκ και η σωστή, όπως αποδείχθηκε, τακτική στο θέμα του Λουτσιάνο Φιγκερόα λειτούργησε κάτι παραπάνω από ευεργετικά στο "τριφύλλι".

Μάλιστα μετά τη σεζόν 2009-2010 ο Παναθηναϊκός φαίνεται να έχει το πιο πλήρες επιθετικό δίδυμο τόσο σε ποιότητα όσο και σε μεταξύ τους "χημεία".

Τεράστιες διαφορές

Βλέποντας τους ποδοσφαιριστές που είχε ο Παναθηναϊκός τα τελευταία τέσσερα χρόνια στην επίθεση παρατηρούμε τεράστιες διαφορές ανά σεζόν, κάτι που δικαιολογείται και από τα όσα πέρασε ο σύλλογος σε διοικητικό επίπεδο.

Φέτος, ωστόσο, αν και η ομάδα έχει το μικρότερο μπάτζετ των τελευταίων ετών (ίσως και γενικότερα της ιστορίας του) έκανε στοχευμένες κινήσεις στη γραμμή κρούσης.

Αναλυτικά οι επιθετικοί του Παναθηναϊκού

Σεζόν 2009-2010

Σισέ, Σαλπιγγίδης, Πετρόπουλος, Ρουκάβινα

Σεζόν 2010-2011

Σισέ, Γκοβού, Πετρόπουλος

Σεζόν 2011-2012

Πετρόπουλος, Τοτσέ, Κουίνσι, Γκέργκελι

Σεζόν 2012-2013

Σισοκό, Τοτσέ, Φορναρόλι, Κουίνσι, Φιγκερόα (έξι μήνες)

Σεζόν 2013-2014

Μπεργκ, Φιγκερόα, Τοτσέ, Καρέλης, Κουίνσι

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ