ΓΕΡΜΑΝΙΑ

(Ξ)έσπασε... το "ρόδι" η Μπάγερν Μ.

(Ξ)έσπασε... το "ρόδι" η Μπάγερν Μ.
Λαμ

Η Μπάγερν Μονάχου συνέτριψε με 4-1 εντός έδρας την Χέρτα και κατέκτησε το πρώτο της τρίποντο. Νίκη και για τη Στουτγκάρδη

Η Μπάγερν Μονάχου εμφανίστηκε κάτι περισσότερο από έτοιμη στην τρίτη αγωνιστική της Μπουντεσλίγκα, με τους "Βαυαρούς" να παρουσιάζονται εμφανώς βελτιωμένοι στον αγωνιστικό χώρο συγκριτικά με τις δύο πρώτες αγωνιστικές και με επιθετικούς προσανατολισμούς να συντρίβουν εντός έδρας τη Χέρτα Βερολίνου με 4-1 .
Ο Γιούργκεν Κλίνσμαν δεν ήθελε ούτε για αστείο να απολέσει ακόμα ένα τρίποντο η ομάδα του στην κούρσα για τη διατήρηση των "σκήπτρων" στην Μπουντεσλίγκα, ειδικότερα μετά και τις δύο γκέλες στην πρεμιέρα αλλά και τη δεύτερη αγωνιστική του πρωταθλήματος.

Οι παίκτες του Γερμανού τεχνικού το είχαν συνειδητοποιήσει και με κατά διαστήματα εξαιρετικό ποδόσφαιρο το απέδειξαν στον αγωνιστικό χώρο διασύροντας την ομάδα του Λουσιέν Φαβρ μέσα στο "Αλιάνζ Αρίνα".

Οι νταμπλούχοι Γερμανίας ήταν καταιγιστικοί από την έναρξη της αναμέτρησης και μόλις στο 12' ο Λούκα Τόνι με όμορφο σουτ άνοιξε το δρόμο για αυτό που έμελλε να είναι μία ευρεία επικράτηση επί της Χέρτα.

Η συνέχεια αποτέλεσε επιθετικό μονόλογο για τους γηπεδούχους. Μέχρι το ημίωρο του πρώτου ημιχρόνου η Μπάγερν απειλούσε και ο Ντρόμπνι μαζί με τους αμυντικούς του έκαναν ό,τι μπορούσαν να αντιμετωπίσουν τις κατά κύματα επιθέσεις των Πρωταθλητών. Το 1-0 ήταν τελικά το σκορ του πρώτου σαρανταπενταλέπτου.

Στην επανάληψη και συγκεκριμένα στο 54' ο Φίλιπ Λαμ πέτυχε το δεύτερο τέρμα της καριέρας του με τα χρώματα της Μπάγερν Μονάχου. Ο Γερμανός ακραίος αμυντικός έπαιξε το 1-2 με τον Ζε Ρομπέρτο και με σουτ μέσα από την περιοχή έδωσε προβάδισμα δύο γκολ στην ομάδα του.

Ο Μπάστιαν Σβάινσταϊγκερ στο 56' με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι έκανε το 3-0, ενώ τη χαριστική βολή έριξε ο Μίροσλαβ Κλόζε ξανά από τα 11 βήματα δίνοντας διαστάσεις θριάμβου. Η Χέρτα το μόνο που κατάφερε ήταν να μειώσει στο 84'με τον Πάντελιτς, το γκολ του οποίου διαμόρφωσε και το τελικό 4-1.

Με τη νίκη της αυτή η Μπάγερν Μονάχου έφτασε τους 5 βαθμούς, 2 λιγότερους από την πρωτοπόρο της Μπουντεσλίγκα Σάλκε.

Στο άλλο παιχνίδι με το οποίο ολοκληρώθηκε η τρίτη αγωνιστική, η Στουτγκάρδη επιβλήθηκε στην "Mercedes Benz Arena" του Ανόβερο με 2-0, με τα τέρματα να τα πετυχαίνουν για τους γηπεδούχους οι Μάριο Γκόμες και Πάρδο στο 18' και 40' (σ.σ πεν.) αντίστοιχα.

Τα αποτελέσματα της τρίτης αγωνιστικής:

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29/08

Καρλσρούη-Κολονία 0-2 (72' Νοβάκοβιτς, 84' Ράντου)

ΣΑΒΒΑΤΟ 30/08

Αρμίνια Μπίλεφελντ-Αμβούργο 2-4 (9' Κατόνγκο, 37' Βίσνιαρεκ / 40', 50' Ρέιντχαρντ, 64' Όλιτς, 77' Γιάρολιμ)

Μπάγερ Λεβερκούζεν-Χόφενχαϊμ 5-2 (8' Χαγκουί, 17' Φρίντριχ, 36', 87' Κίσλινγκ, 83' Μπαρνέτα / 21', 58' (πεν.) Ιμπίσεβιτς)

Γκλάντμπαχ-Βέρντερ Βρέμης 3-2 (12' Ματμούρ, 30' Φρίεντ, 71' Μπαουζμόχαν / 79' Πιζάρο, 89' Ντιέγκο)

Κότμπους-Ντόρτμουντ 0-1 (45' Σούμποτιτς)

Σάλκε-Μπόχουμ 1-0 (36' Βέστερμαν)

Βόλφσμπουργκ-Αϊντραχτ Φρανκφούρτης 2-2 (27' (πεν.) Γκραφίτε, 51' Ντεζάγκα / 22' Αμανατίδης, 87' Τόσκι)

ΚΥΡΙΑΚΗ 31/08

Μπάγερν Μονάχου-Χέρτα Βερολίνου 4-1 (12' Τόνι, 54' Λαμ, 56' (πεν.) Σβάινσταϊγκερ, 70' (πεν.) Κλόζε / 84' Πάντελιτς)

Στουτγκάρδη-Ανόβερο 2-0 (18' Γκόμεζ, 40' (πεν.) Πάρδο)

Η επόμενη αγωνιστική:

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 12/9

Άιντραχτ Φρανκφούρτης-Καρλσρούη

ΣΑΒΒΑΤΟ 13/9

Βέρντερ Βρέμης-Κότμπους
Αμβούργο-Λεβερκούζεν
Χέρτα Βερολίνου-Βόλφσμπουργκ
Ντόρτμουντ-Σάλκε
Χόφενχαϊμ-Στουτγκάρδη
Κολωνία-Μπάγερν Μονάχου

ΚΥΡΙΑΚΗ 14/9

Ανόβερο-Γκλάντμπαχ
Μπόχουμ-Αρμίνια Μπίλεφελντ

Παρακολουθήστε τα γκολ από το Μπάγερν-Χέρτα:




































































TAGS ΓΕΡΜΑΝΙΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ