ΓΕΡΜΑΝΙΑ

Πρώτη ήττα για Βέρντερ, γκολ ο "Αμάνα"!

Πρώτη ήττα για Βέρντερ, γκολ ο "Αμάνα"!
Βέρντερ Βρέμης-Γκλάντμπαχ

Την πρώτη της ήττα στη Μπουντεσλίγκα με 3-2 από τη Γκλάντμπαχ γνώρισε η Βέρντερ Βρέμης. Γκολ ο Αμανατίδης

Το σκορ της ημέρας σημειώθηκε στη "Μπάι Αρίνα", με τη Λεβερκούζεν του Φάνη Γκέκα (πέρασε αλλαγή στο ματς στο 86') να θριαμβεύει με 5-2 επί της νεοφώτιστης Χόφενχαϊμ, ενώ η Άιντραχτ Φρανκφούρτης έφυγε με τον βαθμό της ισοπαλίας από την έδρα της φιλόδοξης φέτος Βόλφσμπουργκ, με τον Γιάννη Αμανατίδη να σημειώνει το ένα από τα δύο τέρματα της ομάδας του.
Μετά από δύο ισοπαλίες στο πρωτάθλημα κόντρα σε Μπίλεφελντ (2-2) και Σάλκε (1-1), η Βέρντερ Βρέμης γνώρισε και την πρώτη ήττα της στο πρωτάθλημα, καθώς υποτάχθηκε με 3-2 στην έδρα της νεοφώτιστης πλην όμως ιστορικής Γκλάντμπαχ.

Οι γηπεδούχοι μάλιστα είχαν την ευκαιρία να φτάσουν σε έναν ανεπανάληπτο θρίαμβο, καθώς προηγούνταν με 3-0 στο 71', με την ομάδα του Τόμας Σάαφ να πετυχαίνει τελικά δύο τέρματα στο τελευταίο δεκάλεπτο με Πιζάρο και Ντιέγκο (79', 89'), περιορίζοντας την έκταση της ήττας της.

Λίγες ημέρες μετά το διασυρμό της με 4-0 από την Ατλέτικο στη Μαδρίτη και τον αποκλεισμό της από τους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ, η Σάλκε κατάφερε να... μαζέψει τα κομμάτια της και να επικρατήσει με 1-0 της Μπούχουμ στο μίνι ντέρμπι της κοιλάδας του Ρουρ, ενώ η άλλη μεγάλη ομάδα της Βεστφαλίας, Ντόρτμουντ, επιβεβαίωσε την εξαιρετική φόρμα στην οποία βρίσκεται από το ξεκίνημα του πρωταθλήματος, επικρατώντας με 1-0 εκτός έδρας της Κότμπους.

Στην κορυφή της βαθμολογίας, μαζί με τις Σάλκε και Ντόρτμουντ, βρίσκεται πλέον και το Αμβούργο, καθώς μετά την ισοπαλία στο Μόναχο κόντρα στη Μπάγερν (2-2) στην πρεμιέρα, και τη νίκη στην εκπνοή (2-1) απέναντι στην Καρλσρούη για τη 2η αγωνιστική, έφυγε με το "τρίποντο"από την έδρα της Μπίλεφελντ, με το εμφατικό 4-2.

Η αξία της νίκης για την ομάδα του μεγάλου γερμανικού λιμανιού αποκτά μάλιστα ακόμα μεγαλύτερες διαστάσεις, αν αναλογιστεί κανείς πως βρέθηκε πίσω στο σκορ με 2-0 στο 37', ωστόσο με αντεπίθεση διαρκείας πέτυχε τέσσερα τέρματα και συνέχισε την άηττητη πορεία της στη Μπουντεσλίγκα.

Με σκόρερ τον Γιάννη Αμανατίδη (άνοιξε το σκορ στο 22'), η Άιντραχτ Φρανκφούρτης έφυγε με το βαθμό της ισοπαλίας από την έδρα της Βόλφσμπουργκ του Φέλιξ Μάγκατ, με το τελικό 2-2 να διαμορφώνεται στο 87', χάρη σε γκολ του άσου των φιλοξενουμένων Τόσκι.

Να σημειωθεί ότι ο "Αμάνα" έβαλε μπροστά στο σκορ την ομάδα του με ωραίο ψηλοκρεμαστό πλασέ, ενώ στο 33' χρειάστηκε να αποχωρήσει λόγω τραυματισμού, με τον έτερο εκπρόσωπο της Ελλάδας στην ποδοσφαιρική Φρανκφούρτη, Νίκο Λυμπερόπουλο, να παίρνει τη θέση του στο 33' της αναμέτρησης.

Τέλος, την πρώτη ήττα της στη Μπουντεσλίγκα γνώρισε και η νεοφώτιστη Χόφενχαϊμ, η οποία μετά το "2 στα 2" δεν άντεξε στο Λεβερκούζεν, χάνοντας με το "βαρύ" 5-2 από τη Μπάγερ.

Αυτή ήταν η δεύτερη συνεχόμενη νίκη για τις "ασπιρίνες" του Μπρούνο Λαμπαντία, μετά το εκτός έδρας 2-0 επί της Στουτγκάρδης, ενώ να σημειωθεί πως ο Φάνης Γκέκας πέρασε ως αλλαγή στο ματς στο 86', στη θέση του Χέλμερ.

Τα αποτελέσματα και το πρόγραμμα της τρίτης αγωνιστικής:

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ

Καρλσρούη-Κολονία 0-2 (72' Νοβάκοβιτς, 84' Ράντου)

ΣΑΒΒΑΤΟ

Αρμίνια Μπίλεφελντ-Αμβούργο 2-4 (9' Κατόνγκο, 37' Βίσνιαρεκ / 40', 50' Ρέιντχαρντ, 64' Όλιτς, 77' Γιάρολιμ)

Μπάγερ Λεβερκούζεν-Χόφενχαϊμ 5-2 (8' Χαγκουί, 17' Φρίντριχ, 36', 87' Κίσλινγκ, 83' Μπαρνέτα / 21', 58' (πεν.) Ιμπίσεβιτς)

Γκλάντμπαχ-Βέρντερ Βρέμης 3-2 (12' Ματμούρ, 30' Φρίεντ, 71' Μπαουζμόχαν / 79' Πιζάρο, 89' Ντιέγκο)

Κότμπους-Ντόρτμουντ 0-1 (45' Σούμποτιτς)

Σάλκε-Μπόχουμ 1-0 (36' Βέστερμαν)

Βόλφσμπουργκ-Αϊντραχτ Φρανκφούρτης 2-2 (27' (πεν.) Γκραφίτε, 51' Ντεζάγκα / 22' Αμανατίδης, 87' Τόσκι)

ΚΥΡΙΑΚΗ

Μπάγερν-Χέρτα

Στουτγκάρδη-Ανόβερο

Σάλκε-Μπόχουμ (1-0)



Γκλάντμπαχ-Βέντερ Βρέμης (3-2)



Βόλφσμπουργκ-Άιντραχτ Φρανκφούρτης (2-2)
























































TAGS ΓΕΡΜΑΝΙΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ