STOIXIMAN SUPER LEAGUE

Βόλος - ΠΑΟΚ 0-4: Τεσσάρα με τους συνήθεις υπόπτους και παρέμεινε δεύτερος ο δικέφαλος

Ο Τσούμπα Άκπομ πανηγυρίζει το γκολ του επί του Βόλου | 23 Ιανουαρίου 2022
Ο Τσούμπα Άκπομ πανηγυρίζει το γκολ του επί του Βόλου | 23 Ιανουαρίου 2022 EUROKINISSI

Ο ΠΑΟΚ παίζοντας αρκετά καλά κόντρα στο Βόλο επικράτησε με 4-0 με τον Κούρτιτς να σκοράρει ξανά από την άσπρη βούλα ενώ ο Σλοβένος είχε και μια ασίστ, βρήκε δίχτυα και ο Άκπομ. Πρώτο γκολ στη σεζόν για τον Ίνγκασον και τέρμα στο ντεμπούτο του ο Σάστρε.

Ο ΠΑΟΚ ήταν εντυπωσιακός στη Μαγνησία και πήρε μια μεγάλη νίκη επί του Βόλου με 4-0 με τους συνήθεις υπόπτους, Κούρτιτς, Άκπομ να δρουν και πάλι και να σκοράρουν. Ο Σλοβένος πέτυχε ένα ακόμη γκολ με εκτέλεση πέναλτι, έφτασε τα 14 στη σεζόν και παραμένει στην πρώτη θέση του πρωταθλήματος, ενώ ο Άγγλος φορ βρήκε ξανά δίχτυα, για πρώτη φορά μέσα στο 2022 και είναι ο δεύτερος σκόρερ του δικεφάλου στη σεζόν.

Ο Λουτσέσκου είδε επίσης τον Σάστρε να σκοράρει στο ντεμπούτο του, ενώ το πρώτο φετινό του γκολ πέτυχε και ο Ίνγκασον ο οποίος δείχνει να πιάνει τα στάνταρ της απόδοσης του προ του τραυματισμού του. Η ομάδα της Θεσσαλονίκης με τη νίκη αυτή εδραιώθηκε στη δεύτερη θέση της βαθμολογίας, συνεχίζει νικηφόρα και κοιτάει πλέον το ματς με την ΑΕΚ για το Κύπελλο Ελλάδας.

Από την άλλη ο Βόλος που δεν κλείστηκε για να πάρει το αποτέλεσμα και με βάση την απόδοση της η ομάδα του Μπράτσου θα μπορούσε να είχε πετύχιε ένα γκολ μετά από ένα σερί θετικών αποτελέσματων γνώρισε την ήττα που τον αφήνει στην 10η θέση.

Τέσσερις αλλαγές ο Λουτσέσκου, βασικός ο Σάστρε

Ο Λουτσέσκου παρέταξε την ομάδα του με τέσσερις αλλαγές σε σχέση με τη νίκη επί του ΟΦΗ στην Τούμπα. Ο Ρουμάνος χρησιμοποίησε τον Σάστρε στο αρχικό σχήμα, στο ντεμπούτο του Ισπανού, ως δεξί μπακ ενώ έβαλε τον Μιχαηλίδη δίπλα στον Ίνγκασον και τον Σίντκλεϊ αντί του Βιεϊρίνα στο αριστερό άκρο. Η τέταρτη αλλαγή είχε να κάνει με την επιλογή του Μπίσεσβαρ αντί του Αουγκούστο στο αρχικό σχήμα.

Ο ΠΑΟΚ ήταν καλύτερος σε όλη τη διάρκεια του αγώνα, είχε την υπεροχή, είχε αρκετά μεγάλη συνοχή στο παιχνίδι του και κοντά τις γραμμές του με αποτέλεσμα να ξεφεύγει από την πίεση που προσπαθούσε να βγάλει η ομάδα του Βόλου. Η ομάδα της Θεσσαλονίκης ολοκλήρωσε την αναμέτρηση με 17 τελικές, οι δέκα στην εστία και 2,58xgoals. Την ώρα που οι γηπεδούχοι είχαν 9 τελικές, τις τέσσερις προς την εστία και 1,06xgoal.

Δύο γκολ σε κάθε μέρος

Οι φιλοξενούμενοι μπήκαν από την αρχή δυνατά στο παιχνίδι και προσπάθησαν να πάρουν από την αρχή το προβάδισμα στο ματς για να έχει εν συνεχεία ευκολότερο έργο. Δεν τα κατάφερε στις δύο τελικές που είχε με τους Ζϊβκοβιτς και Κούρτιτς στο 2' και στο 7' και χρειάστηκε ένα μάλλον εύκολο πέναλτι για να ανοίξει το σκορ.

Στο 21' ο Μίτριτσα έκανε την ενέργεια από τα αριστερά μέσα στην περιοχή, ο Φερνάντες έβαλε το πόδι του, βρήκε τον Ρουμάνο που έπεσε σχετικά εύκολα με τον Παπαπέτρου να δείχνει την άσπρη βούλα.

Ο Κούρτιτς ανέλαβε την εσχάτη των ποινών και νίκησε τον Κλέιμαν καθώς έστειλε τη μπάλα στην αριστερή μεριά την ώρα που ο γκολκίπερ του Βόλου έπεσε από τα δεξιά. Αυτό ήταν το 14ο φετινό τέρμα του μέσου του ΠΑΟΚ ο οποίος έχει χάσει μόλις ένα πέναλτι μέσα στη σεζόν.

Μετά το 1-0 ο ΠΑΟΚ και με το Βόλο να ανοίγει τις γραμμές του η ομάδα του Λουτσέσκου έκανε ότι ήθελε στο γήπεδο και απειλούσε συνέχεια. Αρχικά ο Άκπομ στο 24' έστειλε τη μπάλα έξω με κεφαλιά από το ύψος της μικρής περιοχής. Εν συνεχεία πάλι ο Άγγλος φορ έκανε την κίνηση και το σουτ στο 26' αλλά είδε τον Κλέιμαν να μπλοκάρει τη μπάλα.

Το 2-0 για τον ΠΑΟΚ ήρθε στο 29' μετά από ωραία συνεργασία σε εκτέλεση κόρνερ. Ο Ζίβκοβιτς από τα αριστερά έκανε το κόρνερ στο πρώτο δοκάρι, εκεί πετάχθηκε ο Κούρτιτς έκανε την κεφαλιά πάσα στο δεύτερο δοκάρι με τον Ίνγκασον να πετάγεται και με κεφαλιά να γράφει το 2-0.

Το πρώτο μέρος έκλεισε με το Βόλο να έχει μια εξαιρετική φάση για να μειώσει το σκορ όταν στο 45' ο Μπαρτόλο βρέθηκε σε θέση βολής στο ύψος της μικρής περιοχής, έκανε το πλασέ αλλά ο Πασχαλάκης μπλόκαρε με το πόδι και κράτησε το μηδέν.

Τα Expected Goals από την Opta σας δείχνουν τη συνολική απειλή κάθε ομάδας, τα γκολ που θα "έπρεπε" να πετύχει με βάση τις τελικές της. Όσο πιο μεγάλος είναι ο κύκλος, τόσο μεγαλύτερη είναι η ευκαιρία. Μπορείτε να επιλέξετε τον τρόπο επίθεσης και να δείτε ξεχωριστά τις τελικές κάθε ομάδας στην κανονική ροή, από στημένες φάσεις, κτλ.

Δεν έριξε ρυθμούς ούτε στο δεύτερο

Ο ΠΑΟΚ συνέχισε στους ίδιους ρυθμούς και στο δεύτερο 45λεπτο με τον Άκπομ στο 52' να κλέβει τη μπάλα τον Μπίσεσβαρ να γίνεται κάτοχος της, να κάνει το σουτ και τον Κλέιμαν να διώχνει εντυπωσιακά σε κόρνερ. Οκτώ λεπτα αργότερα και πάλι ο Άγγλος φορ σε παράλληλη μπαλιά από τα αριστερά έκανε την προβολή με τη μπάλα να φεύγει ψηλά πάνω από την εστία του Κλέιμαν. Στο 61' ο Ζίβκοβιτς έκανε το διαγώνιο σουτ και είδε τον γκολκίπερ του Βόλου να του λέει όχι.

Το 0-3 του ΠΑΟΚ ήρθε με τον Σάστρε στο 64' μετά από εκτέλεση κόρνερ του Ζίβκοβιτς από τα αριστερά. Η μπάλα πήρε περίεργη τροχιά, έφτασε στον Ισπανό, που έκανε το σουτ και έστειλε τη μπάλα στο γάμα της εστίας του Κλέιμαν.

Η αντίδραση του Βόλου ήρθε στο 67' με τον Φερράρι να βρίσκεται μέσα στην περιοχή του ΠΑΟΚ από τα αριστερά, έκανε το σουτ με τον Πασχαλάκη να διώχνει με το ένα χέρι και τη μπάλα να βρίσκει στο δεξί δοκάρι του γκολκίπερ των φιλοξενούμενων.

Πατήστε στο "Πραγματικός σχηματισμός" για να δείτε που ήταν ο κεντρικός χώρος ενεργειών κάθε παίκτη.

Ο ΠΑΟΚ βρήκε και τέταρτο γκολ, με τον πιο επικίνδυνο παίκτη του στην αναμέτρηση. Ο Μίτριτσα πήρε τη μπάλα στα αριστερά έκανε την παράλληλη μπαλιά και ο Άκπομ από κοντά αυτή τη φορά σημάδεψε σωστά και έκανε το 0-4.

Με το σκορ στο 0-4 ο Λουτσέσκου βρήκε την ευκαιρία να κάνει αλλαγές, να δώσει ανάσες στους παίκτες του και να σκεφτεί τη ρεβάνς του Κυπέλλου με την ΑΕΚ την Τετάρτη.

Τα στατιστικά του αγώνα

Τα σημαντικά γεγονότα

Η βαθμολογία της Super League Interwetten

TAGS STOIXIMAN SUPER LEAGUE ΒΟΛΟΣ ΠΑΟΚ ΕΛΛΑΔΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ